Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan férfi, aki nem akar házasságot, sem gyereket?
A nevedet nem kell megváltoztatnod házasodáskor, ez nem indok a házasság ellen.
Ellenben azért nem baj, ha rohansz be a sürgősségire, mert a pároddal történt valami, és nem kell nekiállnod magyarázkodni, hogy ki vagy és mi járatban, hanem annyit mondasz, hogy a felesége vagy.
Ha neadjisten a párod hirtelen elhalálozna, végrendelet nélkül, akkor nem baj, ha nem a rokonai örökölnek utána, hanem te.
Tudom, gyereket sem akarsz, de ha mégis, akkor a férjednek nem kell apasági nyilatkozatot tennie.
Vannak egyéb ösztönzők is a házasság mellett (adókedvezmény 1 évig, kedvezményes hitelek), amiknek a létezésével nem értek egyet, de ha már vannak, és van is párod, akivel az életedet tervezed leélni, akkor butaság lenne visszautasítani.
Szóval, mik az érvek a házasság ellen?
Tudom, hogy opció csak a névváltoztatás, mégis az a szokás, hogy a nők felveszik a férj nevét. Nagyon szívesen elmondom, hogy az élettársa vagyok, ettől nem lesz kevesebb jogom kommunikálni vele vagy információt kérni az állapotáról. Végrendelettel bármikor örökölhetünk egymás után, ehhez nem kell házasság. Épp azon vagyok, hogy utánajárjak a lehetőségeknek, hogyan tudnám sterilizáltatni magam, tehát soha nem lesz szükség apasági nyilatkozatra,ha mégis teherbe is esnék, biztosan elvetetném. A felsorolt ösztönzők engem semmire nem ösztönöznek, sőt felháborítónak tartom a létüket.
Nem látom értelmét, hogy meggyőzzelek, nem veled akarok kapcsolatot, látom te nagyon házasságpárti vagy, így elégedj meg néhány rövidebb gondolattal. A legtöbb házasságban egyenlőtlenek a szerepek, a férfi hordja haza a pénzt, a nő végzi a házimunkát a rendes munkája mellett. A házassságkötés után a baráti kapcsolatok felhígulnak, egyre kevesebb idő jut rájuk, kevesebb a közös program velük. Nem szeretném, ha a vagyonom fele az övé lenne, egyáltalán bármilyen közös vagyonunk keletkezne, mindenki fizesse az ő részét a kiadásokból. Ha évek múltán feloldhatatlan ellentétünk lesz, megcsaljuk egymást (remélem soha, de ez is benne van a pakliban), akkor már a következő nap el tud egyikünk költözni, nem kell évekig bíróságra járni, csomó pénzt ügyvédre költeni. Semmi sem bizonyítja, hogy a házaspárok boldogabbak, mint az élettársi viszonyban élők, inkább szerelmes szeetnék lenni mindenáron, mint házas. Az elmúlt években számtalan esküvőn voltam, baráti köröm is tele van házasokkal, szoktunk beszélgetni erről, ami még inkább megerősített az eredeti elhatározásomban.
Nem vagyok különösebben házasságpárti amúgy, számomra sem jelent túl sokat a dolog, csak szerintem nyújt bizonyos előnyöket (amiket írtam), megkönnyíti az életet bizonyos helyzetekben, a hátrányát meg nem látom.
Amiket írtál, azok szerintem nem azon múlnak, hogy összeházasodtok-e, vagy nem. Lehetséges házassági szerződést is kötni (szerintem kifejezetten érdemes is), és meg lehet egyezni a vagyonmegosztásban, ez egyszerűsítené a helyzetet egy esetleges válás esetén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!