Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kimegyek külföldre dolgozni, akkor tényleg magányra vagyok ítélve?
Tervezek Németországba menni, de csomószor hallottam, meg írták itt is, hogy akkor magánéletet, párkapcsolatot elfelejthetem kb. Itthon eddig nem volt túl nehéz kapcsolatot találnom, általában volt barátnőm, most éppen nincs.
Kint meg azt mondják elég kevés a magyar lány és azok vagy már foglaltak, vagy inkább a helyi férfiakra utaznak.
Mi az igazság?
Külföldön bevándorló leszel.
Jobb a helyzet, ha valamilyen diplomás munkára mész, folyékony nyelvtudással és magas fizut kapsz.
Viszont valami gyárba mész, nekik relatíve rossz fizunak fog számítani az a fizu.
Igazából elsősorban rajtad áll, hogy mennyire lesz könnyű. Én pár éve költöztem ki Olaszországba, és nagyon hamar beilleszkedtem, de nagyban azért, mert egyrészt jól beszéltem olaszul, másrészt elsősorban a helyiek társaságát kerestem, harmadrészt mindig is érdekelt az olasz kultúra, szóval könnyen hozzászoktam a helyi dolgokhoz.
Ha nem beszélsz németül, nem vagy nyitott és csak magyarokkal ismerkednél, akkor nagyon nehéz dolgod lesz, nem csak Németországban, de mindenhol, ami nem Magyarország. Azért lesz nehéz dolgok, mert az emberek 99%-a kapásból szóba se jöhet, és a maradék 1%-ból is ki tudja mennyien érdeklődnének feléd (akár barátság, akár párkapcsolat céljából).
26N
Unokatesómék kint élnek, igaz ők már eleve párként mentek ki. Sok barátjuk van - magyarok és más nemzetiségűek egyaránt.
Illetve rengeteg ismerősöm van, aki szálláson lakik, és havonta hazajár. Nekik itthon van párkapcsolatuk.
Nekem egy barátom dolgozott három évet Németországban. Az ő tapasztalatai alapján ha egyedül mész ki, akkor irdatlan nehéz lesz nemhogy társat, hanem még barátot találnod is. A németek borzasztó lassan engednek közel magukhoz, s ha esetleg eljutsz odáig, hogy meghívnak egy társaságba, akkor is kellemetlenül fogod érezni magad, hacsak nem vagy németből perfekt. Egész más ugyanis a tankönyvekből és nyelvtanároktól tanult német és a társasági német. Abszolút nem fogja érdekelni őket, hogy nem érted a felét sem annak, amit mondanak. Ők jó nagyokat nevetnek a vicceiken, te pedig majd ott fogsz állni bután, kínosan. S egy német nő nem fog bajlódni egy magyar férfival, akivel a nyelvi korlátok miatt egy ilyen társaságban nem tud feloldódni. Legfeljebb csak akkor, ha annyira ronda szegény, hogy senkinek nem kell. Szóval ha egyedül mész ki, óriási az esélye, hogy magányos leszel. Bejársz dolgozni a munkahelyedre, majd hazaérve esténként és hétvégente bámulhatod a tévét vagy a számítógépet.
Arra is számíthatsz sajnos, hogy kiérkezve nem lesz könnyű még albérletet találnod sem. A legtöbb német városban, különösen az egyetemi városokban és azok közelében, túl kevés a felkínált albérlet a kereslethez képest, ezért a főbérlők válogathatnak a jelentkezők között. S külföldinek nagyon nem szívesen adnak ki albérletet, mert attól félnek, hogy tönkrevágja a lakást vagy szobát, amit bérel, s felszívódik, aztán bottal üthetik a nyomát. Annyi kauciót ugyanis nem tudnak kérni, ami az esetleges okozott károkat fedezhetné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!