Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha minden sikertelen férfinak az anyagiakkal van a problémája, akkor miért nem megy mindenki burkolónak?
Egy burkoló 12 ezret elkér egy négyzetméterért. Az nagyon sok. És semmit nem kell hozzá tudni, mert annyira egyszerű szakma, csak rakosgatni a csempéket. Tehát még az sem lehet kifogás, hogy jaj az nehéz, én arra nem vagyok képes, stb.
Ez nem olyan dolog mint egy szoftverfejlesztő mérnök, hogy tényleg arra nem mindenki képes agyilag, meg odáig amíg eljutsz, ahhoz el kell végezni egy IT egyetemet (vannak legendák róla, hogy nem kell hozzá egyetem, csak én nem ismerek olyat személyesen) meg pályakezdőt még diplomával sem keresnek, tehát legalább 3 év tapasztalat nélkül el tál rizsért sem kellesz. Stb.
De egy burkoló más. Az némi túlzással egy majom is el tudná végezni és meg lehet tanulni a szakma minden csínját 2 nap alatt...
Az anyagi problémák miatt nőhöz nem jutó férfiak, miért nem mennek el még ma burkolónak?
Mert a csajozás havi 5 misinél kezdődik, ha nem vagy csed.
Ha csed vagy, akkor meg havi 100e is elég, a nő kitart majd.
Na barátom akkor kezdjük
Egy négyzetméter.burkolas munkadija nem 12000ft hanem 16000ft (olyané aki normálisan szépen igényesen dolgozik)
Egész nap terdelsz, emelgeted a csempét, a ragasztót, de ha nem fut akkor kb bachatod, mellette télen 11fok van,nyáron még 45. Poros vagy, tiszta mocsok minden nap. Wc-re menni, enni nem nagyon tudsz. Építőipar. Plusz mellette veszekedj a megrendelővel, ha nem tetszik valami neki vagy éppen a segededdel hogy Sanyi bázze miért jöttél ma is takony részegen dolgozni?
Ezért nem megy mindenki burkolónak.
A másik.. a csajozashoz mióta kell pénz? Én nem tudom hol éltek, de nem a havi fixedtol csúszik le a bugyi hanem önmagadtól, a viselkedésedtől, a személyiségedtől, és a csibész mosolyodtól. Ameddig ezt nem vagy képes elfogadni, és rájönni miről beszélek addig sztem ne is gondolkodj egy szakember négyzetméter bérén.
A harmadik az általad megnevezett "anyagi problémák miatt nem nőhöz nem jutok" ha nem lenne anyagi problémájuk akkor sem jutnának nőhöz. Tudod miért? Mert egy férfi ha baj van, akkor meglátja és változtat az életén. Új munkahely, másik szakma, más lehetőségeket keres. Nem ül a langyos f@sban.
33/F
Oké megyek burkolónak... hol keresnek ilyet, ki vesz fel és ki fizet nekem 12 ezret nm-enként? Szerintem senki. Vállalkozás meg nem megy egyik pillanatról a másikra, ahhoz kell alaptőke, referenciák, eszközök, kapcsolatok stb.
Az igényes, nem kókler szaki pedig ritka. A kóklert meg hagyjuk, mert azoknál én is jobban megcsinálom. Ez tapasztalat.
Egyébként meg attól még hogy lenne több pénzem mi változna? NEm néznék ki jobban, nem tudnék jobban csajozni, nem ismernék sokkal több embert...
Ha megnyerném a lottót, pár milliárd Ft-ot akkor sem lennék sikeresebb a nőknél, ez szinte biztos.
Burkolóként (főleg ha saját vállalkozásom lenne), pedig biztosan nem lenne időm (se kedvem nagyon) nőkkel foglalkozni, mert kb éjjel-nappal dolgoznék.
Még annyit, hogy szépen hangzik, hogy a "burkoló 12 ezret keres nm-enként", de ez csak az érme egyik fele. Azok az emberek akik érvényesülni tudak ebben a szakmában. Pont olyan baomság ez is, mint amikor online cikkek kezdődnek úgy, hogy "szakma sem kell hozzá és milliós fizetés vár" meg hasonló szarságok. Igen lehet, hogy van ilyen, lehet, hogy elég sok ilyen van, de arról soha senki nem beszél, hogy mivan azokkal akiknek nem jön be a dolog, akik nem lettek sikeresek. És mint mindenben az szinte bizonyos, hogy ők vannak többségben. Szóval a 12 ezres burkoló csak egy a 100-ból vagy 1000-ből akinek bejött ez a dolog. Ráadásul azt nem tudhatod, hogy ő ezért mit áldozott fel, mennyi idejébe, energiájába, pénzébe került a dolog.
Mint amikor a gyári melós örül, hogy milyen sokat keresett az adott hónapban. Csak abba nem gondol bele, valójában mennyit dolgozott érte...
"Fél éve tanulom a burkoló szakmát, de még most sem mernék elvállalni egy lakást egyedül. Pedig aztán nem vagyok síkhülye, közgáz diplomám van + 2 okj-m és 2 nyelven beszélek.":
Na jó, én incel vagyok, de kezdem magam szerencsésnek érezni még így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!