Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zsákutca. Van kiút? (talán túl hosszan is kifejtve lent.)
Egy általam tapasztalt jelenség megoldásában volna némi ötletelésre szükségem. Teljesen átlagos (külső, magasság, testalkat, anyagiak stb.) középkorú férfiként 35-45 közötti korosztályban ismerkedem társkeresőkön egy ideje. Csak olyan nőkkel szoktam felvenni a kapcsolatot, akiket kifejezetten vonzónak találok és akkor jutunk el az élő találkozásig, ha a beszélgetés már annyira "elfajul", hogy nincs is igazán más értelmes mód arra, hogy tovább fokozzuk írásban a lehetőségeket, ezért adja magát, hogy személyesen folytassuk. Ez általában egy-két hét, ha megvan az összhang. Mielőtt félreértés lenne, kínosan kerülöm a szexuális témákat, de ha őszinte akarok lenni, még bókolni sem igazán szoktam írásban, mert az a tapasztalatom, hogy bármennyire is próbál átlátható módon jelen lenni valaki online, akkor is nagyon más lesz majd a való életben. Nem jobb, vagy rosszabb, csak más. Nem a fejemben keletkező illúzióhoz szeretnék kapcsolódni, hanem egy hús-vér emberhez, emiatt igyekszem ezekben a témákban nagyon visszafogottan beszélgetni, amíg meg nem történt az első találkozás. Ez a rész el is szokott dőlni az első randevú első néhány percében, ott kiderül, hogy a vonzalom megvan-e élőben, ez már nem nagyon szokott változni később sem. Magyarán vagy elsőre bejön külsőre, aki szembejön, vagy később sem fog. Utóbbi esetben nem szoktam többször találkozni, feleslegesnek tartom. A probléma általában itt kezdődik, mert ahol továbbhalad az ismerkedés, ott viszonylag gyorsan, kvázi idegenként landolunk az ágyban a következő egy-két találkozó valamelyikének a végén. Semmi kifogásom a könnyű kalandok ellen, de alapvetően nem ezt keresem, s úgy fest, hogy ezek a nők sem, mert az együttlétet követően viszonylag gyorsan megfogalmazásra kerülnek az egyéb elvárasok is, amiket korainak és életszerűtlennek érzek. Ugyancsak nem gondolom, hogy ennyi idő elég ahhoz, hogy bármilyen elköteleződést el lehessen várni a másiktól, de remek alapnak tartom az ismerkedés folytatásához, nincs bennem a gyors szexszel kapcsolatban semmilyen előítélet. Azzal viszont van, hogy ha az ismerkedés később megfeneklik, akkor ezt az elvárást, ami szerintem ilyenkor még nincs megalapozva (és nem is lehet az idegenség miatt)
egy ilyen viszonyban, rajtam próbálja számon kérni a partner. Mintha a szex nem kölcsönös adok-kapok, hanem valamilyen adásvételi szerződés része lenne. Szerintem nem az.
(A tisztánlátás miatt, egyszerre egyvalakivel ismerkedem, nem ígérgetek közben és nem beszélek érzelmekről egyáltalán, sokkal inkább a arról, hogy nincs bennem még ilyesmi és amúgy is igyekszem nem ámítani semmivel a másikat.)
De megértem persze a másik oldalt is, nem öröm számomra sem, ha egy intimitással átszőtt ismerkedés egyéb össze nem illés miatt kudarcba fullad, emiatt amikor többedszer ezt tapasztaltam, akkor tudatosan változtattam és nem mentem bele a kalandokba, bármennyire csábítóan is kínálkozott a lehetőség. Lassú, elnyújtott, mindenféle programokkal tarkított ismekedéssel próbálkoztam ahol tényleg lehetőség van megismerni a másikat, volt szabadulószoba, korcsolyázás, séta, borozás, kirándulás, hadd ne soroljam. Az eredmény még kudarcosabb, konkrétan rommá frusztrálódott a partner, hogy szerinte nem tartom elég vonzónak, vagy a másik irány az volt, aki elkezdett aziránt érdeklődni, hogy minden rendben van-e odalent. Az idő előrehaladtával pedig rendre elhaltak (nagyon úgy tűnt, hogy emiatt) ezek a próbálkozások.
Pár évvel ezelőttig tartós, normálisan működő kapcsolatban éltem, ami megromlott és véget ért, de békés volt az elválás, illetve ifjoncként is inkább hosszabb, évekig tartó tartó együttélésekben volt részem, igaz ezek mind hagyományosan kezdődtek, nem a neten. Sajnos eljutottam én is abba a korba, hogy a baráti, munkahelyi, szabadidős tevékenység kapcsán már nem nagyon találkozom új emberekkel, nem tervezem a kedvelt elfoglaltságokat bővíteni, időm sem nagyon lenne komolyan venni egy teljesen új hobbit, marad az online ismerkedés. Vagy végül az sem marad, ha nem találok kiutat, teljesen jól és elégedetten vagyok magamban is, csakhát egy valódi társ... szerintem nem kell magyaráznom.
A kérdésem összetett. Ha van valaki, akinek hasonló a tapasztalata és sikerült átvágni valahogy a gordiuszi csomót, érdekelne, hogyan csinálta. De ha nem látok valami triviális dolgot, ami pedig az orrom előtt van... ha bárki rámutatna, ugyancsak örülnék neki.
Bocs, de nem olvastam el, túl hosszú a szöveg.
Annyit mondok, beszéld meg a csajjal, gondolom valami szerelmi ügy.
Tartalmi kivonat: ha hamar lefekszünk, akkor megbántom azt, akivel nincs később valódi folytatás, mert amúgy nem illünk össze. Ha kivárok, akkor rendszeresen elhal a dolog, mert "töketlenkedem".
(Részletes problémaspecifikáció a leírásban.)
"Lassú, elnyújtott, mindenféle programokkal tarkított ismekedéssel próbálkoztam "
Pedig ez lenne a jó út.
Ha rögtön ágyba bújtok, az sem fog sikert hozni hosszú távra.
Nehéz megfelelő párt találni.
Az itt a gond, hogy akivel ismerkedsz, - legyen az hamar ágyba bujós, vagy hosszúra nyújtott ismerkedés,- felületes vagy és nem ismered meg kellőképpen a másik felet ahhoz, hogy el tudj vele képzelni hosszú távú jövőt.
Volt ilyenben részem és a másik fél csak azt gondolta, hogy ismer, holott csak a felszínt látta, nem pedig a való, mélyebb énemet, hogy össze tudnánk e férni hosszabb távon.
Ennek következtében eldobott, mint egy használt zsepit és később koppant, hogy hoppá kit is bukott el, mert nem is ismerte a másikat eléggé. Sad story. :(
Azt te sem veszed észre aki valójában tényleg oda van érted. Legyen akár a szomszéd lány, vagy a közértben az eladó nő. Bezzeg azok nem kellenek, csak a fullos Tinder goldigger nők.
Valószínű eddig nem a megfelelő nőkkel találkoztál. Ezért is nehéz megfelelő párt találni. Van olyan nő akinek a "lassú, elnyújtott, mindenféle programokkal tarkított ismerkedés" jön be, de vannak olyanok is akik úgy gondolják, hogy nem kell elnyújtani az ismerkedési fázist. Egyik sem baj (vagy rossz). Mindenkinek megvan a saját tempója. Az a nehéz ebben, hogy miként találj rá egy olyan partnerre akinek hasonló a személyisége mint a tiéd. Mert a személyiségéből fakad, hogy "gyorsan vagy lassan" akar eljutni bizonyos szintig a randikon.
Szerintem eddig olyan nőkkel ismerkedtél akik nem illettek hozzád. Valami nem passzolt köztetek. Lehet hogy jól nézett ki, de ha nem tudtok a tempóban egymásra hangolódni, akkor az később egy lehetséges párkapcsolatban amúgy is kibukott volna. Akivel majd igazán összeillesz annál nem fogod ezt érezni, mert ráéreztek egymás tempójára és egyik sem fogja a másikat sürgetni vagy lassítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!