Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összejönnél tanárral?

Figyelt kérdés

Ismerkedem egy lánnyal és amúgy nem lenne vele különösebb baj, de nagyon visszataszító a gondolat, hogy képes 6 év egyetem után, mesterdiplomával bejárni tanítani havi 170 ezer forintért. 26 éves és még a szüleivel él, ő is tisztában van azzal, hogy ebből a fizetésből sosem kezdhet önálló életet, mégsem vált.

Szóval nem tetszik, hogy ennyire nem tesz a jövőjéért... Én egy szakmával a háromszorosát keresem ennek, mégis a mai ingatlanárak market mellett elég kilátástalannak látom a dolgokat.

27/F

2022. jan. 25. 20:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Uhh, valszeg jobban jár nélküled, ha segédmunkás lenne talán megérteném a "semmit nem tesz a jövőjéért" dumat, de így....:D

Ha valaki tényleg ennyi évet tanul azért hogy tanár legyen, hidd el az azért teszi mert tényleg ezt szeretné csinálni.

2022. jan. 25. 22:07
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Itt nem a lány a gáz, hanem a rendszer. Ha mindenki így gondolkodna ahogy te, akkor mar nem lennének tanárok az iskolában. Így se nagyon, de a lelkiismeretes, tehetséges tanár pedig baromi ritka.

Holott a társadalom oktatásánal nem sok fontosabb van lássuk be.

Értelmesebb nemzeteknél meg annak fizetve. Nem az ő hibája. Ha matek v nyelvszakos akkor korrepetalhat maganban. Fordíthat. Stb. De azért nem ennyire egyszerű, hogy "tegyen a jövőjéért. Ennél komplexebb a dolog.

2022. jan. 25. 22:24
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen
2022. jan. 25. 22:55
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez ennél összetettebb dolog. Nyilván, ha valaki az anyagiasságra építi az életét, akkor nem megy tanárnak, de a nettó 170 a mai bérviszonyok közt tényleg megalázóan kevés. Ez tényleg a rendszer hibája, mert logikátlan, hisz nem akarják megfizetni, ugyanakkor mégis szükség van rájuk.
2022. jan. 25. 23:19
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom, inkább kíméld meg magadtól őt... Sokkal intelligensebbet és jobbat érdemel nálad így látatlanban is.

Sokkal többet én sem keresek diplomásként, de szerencsére párom nem egy szakmával vagizik előttem, hogy többet keres, hanem tisztában van azzal, hogy a tanulásban mennyi energia van és hogy pl. az oktatás, kultúra, humántudományok stb. terén sokszor nagyon nincsenek arányban a bérek a befektetett energiával.

Na ez a baj a szakmunkások egy részével - tisztelet a kívételnek. Hogy azt látják értéknek, ami a fizetés. A szellemi munka értékét meg mélyen lenézik.

2022. jan. 26. 09:29
 16/26 anonim ***** válasza:
98%
Tudod, ha mindenki körmösnek, fodrásznak, stb.-nek tanulna, akkor rövid időn belül megnézhetnéd magad, hogy ki látna el a kórházban. Illetve igencsak törhetnéd a fejed, hogy hova vihetnéd a gyerekeid iskolába-óvodába, ahol megtanítják őket alapvető dolgokra. Arról nem is beszélve, hogy ha nem lennének tanárok akik az iskolàban tanítanak, már az is hatalmas dilemna lenne, hogy kinek passzold le a gyereket amíg te egész nap a munkában vagy...
2022. jan. 26. 10:36
 17/26 anonim ***** válasza:
3%
Dehogy kezdenèk.
2022. jan. 26. 11:20
 18/26 anonim ***** válasza:
87%

Ha ügyes, néhány év múlva sokkal jobban fog keresni (osztályfőnöki pótlék, állandó túlóra pótlék, munkaközösségi pótlék, egyéb fizetett pályázatok, programok stb. stb.), persze, ha olyan intézménybe jut be (nem KLIK), és olyan szakja van, ami hiány (itt vidéken már magyartanárt is nehéz fogni).

Az alapbérünk egy rakás... de ezekkel lehet ügyeskedni. És muszáj is.

Az alap pedig most már minden szinten nettó 200 ezer forint (260 + 52 (szakmai pótlék) = 312 ezer a bruttó).

Én is tanár vagyok, szerintem is megalázóan kevés a bér, de nem tartom magamat életképtelennek meg ostobának, meg akinek nem számít a jövő. Tisztességgel nevelem a gyermekemet egyedül, mindenféle segítség nélkül és nincsenek kenyérgondok.

2022. jan. 26. 11:25
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Ahham. Szóval van egy szakmád. Amit nem a seggedből húztál ki, hanem tanárok nyomták a fejedbe. Mégis ilyen véleménnyel vagy róluk. Az már nem is érdekel, hogy a takarítókról, vagy kukásokról mit gondolhatsz.(btw. Mindkettő iszonyat fontos munka.) Undorító egy személyíséged lehet.

Szóval egyetértek pár előttem lévővel. A lány sokkal jobban jár nélküled. Valószínűleg fényévekkel értelmesebb nálad.

Szóval hagyd békén Őt. Jobbat érdemel nálad és valószínűleg majd szerez is.

2022. jan. 31. 08:09
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az a kérdés, hogy ő mit lát benned. Én rögtön kidobnálak a helyében.
2022. jan. 31. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!