Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kell ismerkedni?
Előre is elnézést a kérdésért.
Nagyon furcsa azt így kiírni most.
Szóval... gyakorlatilag férfiminta nélkül nőttem fel. Apám az egyetlen minta előttem, de ő apa nélkül nőtt fel. Amikor tizenéves koromban szóba került ez a téma, hogy lányok, ismerkedés.. hát, nem sokat tudott segiteni. Ezen a téren vak vezet világtalant.
Szóval... itt vagyok 24 éves. Még szűz. Barátnőm volt már gimiben, de sajnos vége lett 6 hónap után anélkül, hogy lefeküdtünk volna. Ő kezdeményezett, aztán megcsalt, előtte érzelmileg nagyon nagy sebeket ejtett. És még az osztálytársak is cikiztek mikor elkezdődött meg mikor vége lett.
Szóval, amit nem értek.
Itt vagyok 24 éves. 103 kiló, de anyám is olyan 88nak nézett (eros csontozat, ugy mondják mifelénk) - 178 cm magas.
Jelenleg külföldön élek, Lengyelországban kaptam munkát nem régen.
Most kezdek egyenesbe jönni anyagilag, eletem elso albérletét most tudtam kivenni önerőből.
Szeretnék ismerkedni, élni végre, csakhát nem tudom hogy kell.
Amit nem értek. Nem áll össze fejben, hogy hogyan indul egy kapcsolat. Meglatjatok egymast, oké. Hogy kell megszolitani?
Mit kell mondani?
Sajat magamról nem szívesen beszélek, mert nagyon szegény családból jövök. Gyerekkorom nagyon eseménytelenül telt, kamaszkorom ugyszintén. Ilyen menő sztoriaim, kalandjaim, balhéim nincsenek, külföldön sem nyaraltam még. Azt vettem észre, hogy amiről a mai csajokkal lehet beszélni: bulik, fesztiválok, filmek (a felszines romantikusak) sorozatok (agyament sitkomok, falnak megyek tőlük), kutyak, macskák, sörök, borok... ezekben nagyon járatlan vagyok.
Egyszóval: nem tudom mit tudna egy nő vonzónak találni rajtam. :(
De amit nem értek: hogyan indul egy kapcsolat? Elmentek egy kávére. Majd következő héten megint. Vagy akkor már borra is beültök.
Hogy indul a kapcsolat? Mikortól van az, hovy jártok? Hogy lesz párkapcsolat, honnan vagytok barát-barátnő?
Tudom, nagyon hülye kérdés, de azért írom ki itt.
Köszi a válaszokat előre is!
Erdekes. En akarkivel járok 2 nap alatt beújít magának másik nőt ha akar.
Annyi csak hogy helyesek igényesek intelligensek önállók. Semmi többet nem tudnak a csillagokat se hozzák le senkinek.
Túl van misztifikálva ez az egész. A lányok is ugyanolyan emberek, mint bárki más, ne gondold túl, egyszerűen csak beszélgess.
A legnehezebb út az, hogy ismeretlenül odamész valakihez az utcán/bárban, akárhol. A leggyakrabban úgy találnak egymásra az emberek, hogy baráti társaságban bekapcsolódsz a beszélgetésekbe, megismernek a barátok barátai, és valakivel továbbmegy a beszélgetés kettesben is. Majd megtörténik az első randi, az első csók, stb.
Na, egy jó fórum!
#5 remekül leírt mindent, ami fontos ehhez. Én is gátlásos voltam, 20 éves koromig nem is volt semmi.
Kérdező: légy büszke rá, H ilyen bátor ember vagy, H leírtad, H 24 évesen még nem volt senkid. Pedig a maganugyed.
A férfiminta jogos, az én apám konkrétan egy állat, aki nogyuloletet generált bennem a sok K*val. De idővel ez is elmúlik.
Kövesd #5 profi! stratégiáját, működni fog! És még valami: ha majd tényleg úgy érzel, ha nem látják, finoman simogasd meg a lányt. Ebből mindent erteni fog. A többi már magától jön.
A nők ugyanolyan emberek mint te, így létezik olyan nő is, akinek pontosan olyan a gondolatmenete, mint neked.
Te miről szeretsz beszélgetni? Mi az ami érdekel mással kapcsolatban?
Ismerkedés se működik másképp, valamilyen program kapcsán megismersz valakit, bemutatkozol, közösen csináltok valamit majd szép lassan megismered és eldöntöd akarsz tőle valamit vagy sem. Ha a dolog kölcsönös, akkor szerencséd van, ha nem, akkor keresel tovább.
Légy nyitott a világra, legyen minél több ismerősöd, szociális életed, barátod, akivel jól érzed magad. Akivel kölcsönös a vonzalom, alakulni fog!
Köszi a válaszokat!
Időközben egy hölgy felhasználóval kezdtem levelezni, viszont gyanítom, hogy nem fog válaszolni, mert elüldöztem az alábbi válaszommal:
“Szóval, ez az egész ismerkedés-párkapcsolat dolog egy iszonyatosan nagy teher számomra. Itt nem egyszerűen arról van szó, hogy hogyan szólítsam meg, mit mondjak, hova hívjam el. Sajnos ez ennél sokkal rosszabb. Megpróbálom röviden összefoglalni.
Szóval gimiben volt egy féléves kapcsolatom. Rossz vége lett, megcsalt. Plusz az osztálytársak cikiztek, napi szinten üzenetek messengeren, hogy fektesd meg, meg poénkodások. Gyakorlatilag nyilvános megszégyenítés. Plusz miután szakítottunk, akkor is.
Aztán...
Anyám mérgező szülő. Ha ismered az ehhez kapcsolódó irodalmat, akkor a “mártír anya” a legkifejezőbb rá. Apámmal az elmúlt években, a betegsége után rengeteget javult a viszonyunk, és el merte mesélni az elmúlt 30évüket anyámmal. Anyám jelleme semmit nem változott, ugyanolyan kiszámíthatatlan, érzelgős, féltékenységi rohamos maradt mint mikor megismerkedtek. 3-4 alkalommal apám elkezdte előkészíteni a válást, de erőt vett magán és maradt. Miattunk, a gyerekeiért. Szóval számomra az jött le, hogy ha kapcsolatom lesz, esetleg családot alapítok, onnantól kezdve az én nevem kuss, 30 év taposómalom, mint apámnak anyám mellett és megszoksz vagy megszöksz.
Legjobb barátaimmal olyanok történtek: hosszú évek óta halálosan szerelmes volt a lányba, míg végre lefeküdtek. Majd utána közölte a csaj, hogy az évfolyamról páran összedobtak egy nagyobb összeget, hogy feküdjön már le szerencsétlen sráccal. Az a lány volt neki az első...
Másik jóbarátomat a csaj 4,5 év után dobta mert megismert egy másik srácot. Ki volt már nézve az eljegyzési gyűrű, egy hónapon belül megkérte volna a kezét szegény srác. Mikor szakítottak, aznap éjjel én kísértem a gyereket a rakparton, jártunk fel-alá hogy valamelyest rendben legyen. Életemben nem láttam még olyan roncs embert, mint akkor...
Ezt várhatom a nőktől (Nem érdekel ha megsértődsz, ez van.)
Hatalmas kiábrándulás volt nekem nővérem. 21 évesen megismerkedett egy 36 éves férfival. Most vannak együtt 6. éve. Úgy képzeld el, a teljes addigi nevelése és értékrendje amit a családban kapott, felülíródott csettintésre.
A faszi otthon lakik a szüleivel, állattartással foglalkozik hivatalosan. Tavaly voltunk náluk, láttam mi megy ott: a teheneknek bordája-medencecsontja kilátszódik, annyira éheznek; hasig vagy szügyig merülnek a saját ürülékükben, télen megfagynak mert nincs fedezékük ahova behúzódjanak; a pásztorkutyák láncra kötve a puszta közepén a tűző napon, árnyék nélkül. Szemem láttára pusztult el egy tavaly...
A faszi egy 70éves nyugdíjas házaspártól 1,5 millió Ft-ot zsarolt ki. Nem tudta, hogy ismerjük őket, a néni zokogva mesélte anyámnak, hogy így még velük nem bántak 70 év alatt, mint ez a barom. Jah, szüleimtől is elkezdett kölcsönkérni több százezreket, hogy ha sikerül az üzlet, visszaadja. Sikerült az üzlet - egy éve. Azóta is adja...
Ápolatlan, igénytelen, egész napos munka után, büdösen, tehénsz@ros-saras lábbal leveti magát a kanapéra. Nem hajlandó óvszert használni. Nővérem nemi betegséget meg gombás-vírusos fertőzést szedett össze tőle, hogy még a nőgyógyász sem látott még olyat.
Szó szerint egy önző, manipulatív, hazug bűnöző - nővérem mégis ott van. Sőt, szült is neki! Másfél éves lesz az unokahúgom - nem szobatiszta, és nem tud beszélni, mert nem foglalkoznak vele. Nő vakon a világba, pedig hihetetlen értelmes kislány.
Anyám azóta őszül, mióta nővérem együtt van ezzel a szociopatával (utánaolvastam, egy-az-egyben illik a jellemzés rá); apámnál a stressz előidézett egy akut daganatos megbetegedést. Kevésen múlt, hogy még közöttünk van...
Szüleim néhány éve megkérték nővéremet, ugyan sorolja már fel a jó tulajdonságait ennek a férfinak. Nem tudott rá válaszolni...
Előttem pedig itt áll az elő példa: ha párkapcsolatot meg gyereket akarsz, legyél szociopata. Egyelőre a lelkiismeretem még ellenáll a kísértésnek...
Tehát összegezve: ha ismerkedni kezdek, az a nyilvános megszégyenítést fogja maga után vonni, (azon túl, hogy nem megy az egész, mert egy b@lfasz vagyok még). Ha sikerülne is a dolog, őszinteséget, nyíltságot, gerincességet, erkölcsöt nem remélhetek a kapcsolatban - egy szép napon jön a leépítés. Ha családot akarnék, a feleségem jóeséllyel érzelmileg éretlen lesz, nekem pedig hosszú évtizedekre tűrnöm kell, ha jót akarok a gyerekeimnek. De egyébként is rosszul gondolom, hiszen egy utolsó lelketlen szociopatának kell lennem, ha okos, fiatal és jólnevelt barátnőt/feleséget szeretnék magamnak...
Az a legrosszabb, hogy lelkem egy része még szeretné hinni, hogy elég annyi, hogy odamész egy lányhoz és egy “Szia! Nagyon csinos vagy, megtetszettél. Szeretnélek megismerni. Szívesen meginnék Veled egy kávét.” elég lesz.
Lelkem másik fele meg tudni véli az igazat, hogy erre esély nem lesz amíg testépítő bajnok, milliomos, vagy sztár nem leszek, hiszen “szerintem nagyon fontos az első benyomás” - még te is elismerted. Akárkitől nem fogadod el ezt a mondatot...
Ezt így egyben még nem írtam le senkinek, még a naplómba sem.”
Szóval, a fentiek fényében is az a válasz, hogy csak oda kell menni beszélgetni, és annyi?
Erős cinizmussal kérdezem, de gondoljatok bele
- életemben nem mondták még nekem, hogy “Szeretlek”
- mostmár ha mondanák sem hinném el
- huszas éveimnek a legszebbnek kellett volna lenniük, de sehol egy kaland, tapasztalat, barátnő
- nem tudom milyen érzés kívánni valakit, és nem tudom milyen érzés ha valaki engem kíván
- nem tudom milyen valaki mellett ébredni, bizni egy párkapcsolatban és a másik emberben
Ennyi magány után az ember lelke sérül és torzul. Biztosra veszem, hogy az enyém is sérült már és félek, hogy nem tudom helyrehozni
Hogy egy megkeseredett ember leszek éveken belül
Nem egyszerűen arról van szó, hogy szűz fiú kangörccsel sír hogy nincs barátnője. Ez mélyebb szintű érzés annál
Történetből csak annyi derül ki, hogy a barátaid, nővéred rosszul választott párt, avagy idővel kihűlt a kapcsolat, így le kellett zárni. Ezért érdemes elhúzni az ismerkedési fázist, megszabni a határokat, nem kell rögtön családot alapítani, ha pedig nem működik, keresni kell tovább.
Tanulj a hibáiból, ne maradj mérgező kapcsolatban, legyenek elvárásaid és tedd oda magad, ne csak akkor, amikor már késő!
", őszinteséget, nyíltságot, gerincességet, erkölcsöt nem remélhetek a kapcsolatban"
Számomra ezek alap dolgok, nem maradnék együtt valakivel, ha hiányoznak. Édesapád szerintem nem volt veled őszinte, amikor azt mondta miattatok nem vált el,hiszen ha belegondolsz egy mérgező kapcsolat sokkal rosszabb egy gyereknek, mintha külön vannak a szülők és mindketten boldogok. Egyszerűen belekényelmesedett és jó volt neki így, de ez nem jelenti azt, hogy ilyen esetben neked nem lesz választásod. Tanulj hibáiból és dönts okosabban!
Véleményem szerint már megkeseredett ember vagy és rossz tanulságot vonsz le a múltból. Másokra mutogatsz a sikertelenséged miatt, pedig magad miatt lettél az, hiszen rossz a hozzáállásod.
Ugyanakkor van kiút, viszont ez csak tőled függ. Ha képtelen vagy egyedül, pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, kérj segítséget! Az életet sokkal jobb mosolyogva, vidáman megélni, mint duzzogva, mindenkire haragudva, hogy milyen csúnyán az emberek. Gyakorolj!
9-es!
Első gondolatom: “Ez hülye!”
Bővebben kifejtve:
“avagy idővel kihűlt a kapcsolat, így le kellett zárni.“
Az megvan ugye, hogy nem a felek határoztak úgy, hogy lezárják a kapcsolatot, hanem a lány közölte hogy talált jobban és kilép. Átült a hosszabb f@szra ha így fel tudod fogni - úgy, hogy a fiú ment volna megvenni a jeggyűrűt. Ez nem kihűlt, ez ki lett dobva.
“Édesapád szerintem nem volt veled őszinte, amikor azt mondta miattatok nem vált el,hiszen ha belegondolsz egy mérgező kapcsolat sokkal rosszabb egy gyereknek, mintha külön vannak a szülők és mindketten boldogok. Egyszerűen belekényelmesedett és jó volt neki így, de ez nem jelenti azt, hogy ilyen esetben neked nem lesz választásod. Tanulj hibáiból és dönts okosabban!“
Milyen jogon mondasz véleményt apámról, ha nem is ismered?!
Nem tartozik ide, de leírom a kedvedért: volt már házas korábban. Ott is sokat tűrt, aztán betelt nála a pohár. Adott ultimátumot, amit nem tartott be a nő, ugyhogy apám leépítette.
A válásakor azt mondta, többet nővel nem akar kezdeni.
Anyámmal 5 évig ismerkedtek, nagyon sokáig tartott míg egymás bizalmát elnyerték.
Ezek után értelmezd kérlek, hogy 3-4 alkalommal el akarta kezdeni a válást. A kényelem neki nem volt opció soha életében, 40 évet gürcölt 3 műszakban, másod és harmadállásban.
Rákos lett 2 éve, az orvos közölte, hogy legfeljebb 6 hónapja van hátra. És itt van köztünk.
Ezek után ha élőben hallottam volna, hogy bármibe is bele volt kényelmesedve, ott helyben kaptad volna a két jobbhorgot tőlem. És nem érdekel, hogy nő vagy.
Mert nő vagy, az leesett. Ilyen bugyuta és együgyű megnyilvánulást csak nő tud írni.
“ Az életet sokkal jobb mosolyogva, vidáman megélni, mint duzzogva, mindenkire haragudva, hogy milyen csúnyán az emberek.”
“Szomorú vagy? Hát ne legyél az! “ típusú nesze semmi válasz...
“...kérj segítséget!“
És az alapkérdést a szomszédasszony pics...ján a pattanásért vagy miért írtam ki szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!