Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az emberek félik bevallani maguknak, hogy egyes párkapcsolatok különbek, mint másikok?
Következőt értem ezalatt:
Tegyük fel, hogy volt valakinek már 3-4 kapcsolata, de mondjuk az első volt neki az "igazi", de valamiért mégis tönkrementek a dolgok. Azután jönnek az újabb kapcsolatok, ott saját magának is hazudja, hogy uhh, most újra minden jó, mennyire szeretem ezt az embert stb. Közben a lelke legmélyén neki az az ember fog örökké kelleni, akivel anno tönkrement, de ezt még saját magának is fél bevallani.
akivel tobkrementek a dolgok, azzal nem illettek ossze. ha osszeillettek volna es szerettek volan egymast, nem szakitottak volna. szerintem ilyen akkor van max, ha az egyik fel szakit es a masik meg szerelmes, akkor o lehet, hogy evek mulva is vagyakozni fog azutan, aki szakitott vele.
de az a parkapcsolat egyaltalan nem kulonb a tobbinel semmivel, ami tonkrement. ez a kerdes ugy hangzik, mintha te meg mindig remenykednel, hogy az exednek veled volt a ‘legkulonb’ parkapcsolata, hiaba volt mar neki azota sok partnere. ne remenykedj, valoszinuleg mar elfeleljtett. az eleg nem egy giccses romantikus lanyregeny.
Ez sok embernél elég jellemző. Valamilyen szinten azért érettebb fejjel felfogja az ember, hogy minden kapcsolat más és az érzelmi része is. Nem feltétlenül jobb vagy rosszabb, de más. Viszont az is jellemző, hogy az első vagy második nagy szerelem marad a leglángolóbb.
#2: Ja, mert nem szúrhat el soha, semmit az ember, ugye?
Én nem így látom.
Egyrészt ha valakinek volt már 3-4 tartós (!) kapcsolata, akkor az nem olyan fiatal, tehát akár évtizedek is eltelhettek az első és az utolsó között. Az pedig elég nyilvánvaló, hogy nem ugyanazok az ember kapcsolati igényei 18 évesen, mint 28 vagy 38 évesen... Persze, jó volt tiniként felelőtlenül randizgatni, de már nem erre vágyom... ;)
A másik, hogy ha egy kapcsolatnak vége lett, akkor annak valami oka volt. Lehet idealizálni, de ilyenkor általában ahhoz ragaszkodunk, amilyen lehetett volna... de végül nem olyan lett.
Én pont azt tapasztalom, hogy minden egyes kapcsolatomból tanultam valamit, nőtt az igényszintem, igenis magasabbak lettek az elvárásaim, tudatosabban kerestem azokat az értékeket, amik pozitívumként jelentkeztek a kapcsolatban és kerültem azokat, amik miatt tönkrement az előző (akárhány) kapcsolatom, ezáltal a következő tartós kapcsolat csak jobb lett. Nem volt sok amúgy életemben, de az utolsó volt a legjobb, mégis vége lett annak is... abban a tudatban ismerkedem újra, hogy a következő csak még jobb lehet. ;)
Hiába reménykedsz, kérdező, aki szakított veled, valószínűleg nem téged tekintett az igazinak. Ha esetleg erre akartál kilyukadni a se füle se farka kérdéseddel.
Ha meg semmilyen személyes vonatkozása nincs a kérdésednek és ez már megint egy ilyen "társadalomkutatósat játszik Pistike a gyakorin", akkor inkább menjél ki a kertbe és hámozz meg egy banánfát.
Nem szakítottak velem. Csak sok példát látok, hogy valaki le van ragadva valamilyen okból az elmúlt kapcsolatainál és azt cipeli tovább az életében.
Ha nem tetszik a felvetésem, akkor ne szólj hozzá. 5ös meg miért van lepontozva, igaza van. De pont erről szól a kérdés, ne valljuk be és legyünk képmutatóak, az az igazi...
Gondolom láttátok a Forrest Gumpot. Tegyük félre, hogy Forrest buta volt, de neki is létezett egy igazi szerelem és nem az ő hibája volt, hogy Jenny elment és aztán fűvel-fával. Ilyen dolgokra gondolok.
Igen, félnek. Ami tök természetes, mert máshogy nem tudnánk létezni, ha nem ámítanánk magunkat azzal, hogy a mostani szar jobb mint a régi jó. Megőrülnénk, és megölnénk magunkat.
Nekem is volt az "igazi", amit elb*sztam. Soha senki nem pótolta, mégis mindig győzködtem magam, hogy de. Az igazság kellemetlen, de sajnos az, hogy néha a csúcs már a múltban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!