Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, milyenek a társkeresőkön a nők manapság? (Badoo, Tinder, Facebook társkereső) Lehet ismerkedni? Visszaírnak?
#10: És a kegyelemdöfést az adja meg, mikor végre megtalálod a várva várt átlagcsajt, aztán kiderül róla a randin, hogy amúgy színésznő színházban, sportolónő vagy épp közép vagy felsővezető valami komolyabb cégnél, esetleg Cserpes-szintű családi vállalkozásuk van... Csak éppen egyikkel sem vágott fel, esetleg még a Facebookjára sem írta ki, hogy hol végzett, hol dolgozik. Te pedig szépen lassan süllyedsz el szégyenedben és mész vissza inkább vidékre nagyszüleidhez disznókat etetni, mert rájössz, hogy nem való neked ez a Budapest, úgy érzed magad itt, mintha a Jöttünk, láttunk, visszamennénk világába csöppentél volna.
Csak azt nem érted, hogy hol rejtőzködik az a híres létminimum alatt élő, nyomorgó 30%, akikkel előszeretettel példálóznak időnként politikai pártok meg civil szervezetek is. Mert hát nem lehet mindegyikük csöves, drogos, züllött ember. Oké, elismered, hogy sok van belőlük (főleg minél többet élsz Pesten), de azért nem tudod elhinni, hogy mind az.
#11: Azért ez a statisztika összetettebb magyarázatra szorul, minthogy levezessük belőle, hogy a nők okosabbak, szorgalmasabbak, stb.
Ebből mindössze annyi az igaz, hogy a nők a jól körülhatárolt feladatokban - pont amilyen az iskola vagy akár egy felülről szabályozott karrier, állami szektorban, bíróság, hivatalok, stb.) jobban teljesítenek, míg a férfiak hajlamosabbak megkérdőjelezni az egész értelmét és lázadni, illetve új, úttörő megoldásokat keresni. Plusz a nők konformistábbak, tehát ha nem valami alja gettó iskola, akkor a többi lány is tanul, így ők is tanulnak. A férfiak jobban kilógnak a sorból még a saját klikkjükön belül is, attól, hogy 4 barát közül 3-an megírták a házit még ugyanúgy dönthet úgy a negyedik, hogy inkább elszív egy cigit a vécében és nem másolja le gyorsan a szünetben.
Ez pedig megágyaz annak, hogy a nők lexikális tudásban előrébb lesznek, míg a férfiak amiben jók, abban nagyon jók lesznek, ami viszont nem érdekli őket, ott egyre inkább vért kell izzadniuk a kettesért, főleg az egymásra épülő tananyagok miatt. A nőknek sokat segít az is, hogy a multitaskingban jobbak, ami nem csak kicsi gyerek neveléséhez, gondoskodáshoz elengedhetetlen, de a tanulásban is hatékonyabb, hogy kevésbé feledkeznek meg apró részletekről. (évfordulók, hónapfordulók, valaki? :D)
Viszont egyetemi szinten nézve éppen emiatt szakokra lebontva sokkal több nő végez lexikális tudást és úgymond seggelést igénylő szakokat, illetve büfészakokat, ami nem feltétlenül rossz, viszont a munkaerőpiaci hasznossága megkérdőjelezhető. Ugyanezért van több nő, akinek akár teljesen különböző szakterületeken van több OKJ-ja.
A másik, ami talán reakció is a régi hímsoviniszta világra, a nők jobban ragaszkodnak a papírhoz. Egy férfi kellően magabiztos a tudásával, akár még az önéletrajzban is képes hazudni és úgy beékelődni trójai falóként egy állásinterjúra, ahol közli, hogy amúgy papírja nincs róla, de itt és itt és itt vannak a referenciái. Egy nő pedig mindentől jobban retteg attól, hogy megkérdőjelezik a tudását és egy papír hatalmas magabiztosságot ad neki.
És igen, amellett sem lehet elmenni szó nélkül, hogy rengeteg férfi, aki nem rendelkezik megfelelő család háttérrel hamar dolgozni kényszerül, így lehetősége sincs 4 év lébecolásra még ösztöndíjjal sem, eközben egy nő könnyebben talál támogatókat, akik felkarolják. És most nem feltétlenül sugar-prostitúcióra kell gondolni vagy szándékos, előre megfontolt dolgokra.
Egyszerűen csak ismerkedés során egy férfinél kevésbé kizáró ok, hogy a nő évekig inaktív és maximum diákmunkákat fog dolgozni, talán még örül is kicsit neki, hogy mivel a lány is csóró, nem várja el tőle a drágább programokat és kisebb gesztusoknak is képes őszintén örülni.
Nőkben jóval ritkább, aki elfogadja a fordított felállást. Illetve ha a nő még akár el is fogadná, ott a család.
Arról nem beszélve, hogy egy-egy büfészak mellett könnyen jut idő bulizásra, társasági életre, de komolyabb szakoknál nem igazán, így gyakran ha működne is, pont emiatt megy tönkre a kapcsolat, hogy hulla fáradt az orvosira vagy mérnök infóra járó srác és nem jut kellő ideje a barátnőjére.
Tehát a porosz iskolarendszer motivátorai és keretei a mai társadalmi nézettel (ami még sajnos a nagy feminizmusban is tartja magát, hogy egy férfi nem mutathat gyengeséget, egy férfi nem lehet szegényebb, ha annak született akkor teljesítsen 200 meg 300%-ot, hogy méltó legyen a nő számára) karöltve szinte determinálják, hogy több legyen a diplomás nő.
És az a baj, hogy sok nő annyira burokban él és annyira nem akarja látni a dolgokat, annyira el van foglalva a saját sérelmeivel, hogy nem is lehet értelmesen beszélni velük arról, hogy sok szakterületen nem azért van kevés nő, mert szándékosan aknázzák őket alá, hanem azért, mert minden új belépőt szándékosan aknáznak alá és kóstolnak be, illetve farkastörvények vannak szakmán belül.
A férfiak pedig hozzászoktak, hogy nem áll ki értük senki, ha ők nem állnak ki magukért, a nők pedig nem ezt szokták meg. És a saját megszokásukat akarják intézményesített erővel ráerőltetni olyan versenyszférabéli szegmensekre, amiket épp ezek a farkastörvények juttattak a csúcsra, ahol most van, mert bármennyi járulékos veszteséggel is járt, a legjobbak tudtak csak megmaradni.
Badoo-t ismerem, szerintem elég népszerű, és a legszabadabb oldal, sok mint enged pénz nélkül is. Viszont a húszas korosztályból mindenki atom nagyképű, senki sem fog visszaírni, csak unatkoznak. A harmincas korosztályban sok az 1,2,3 gyerekes anyuka, a szép, de nagyon válogatós és antiszociális nő, valamint a Mónika Show-ba illik. A negyvenesek kulturáltabbak valamivel, de 90%-uknak nyomja valami a vállát(zaklat az ex, gyászolom a férjem, viszi a házat a bank, meghalt anyám, a gyerekem tartós beteg).
Sokkal összefutottam már:
-volt aki 1 hónap után a nevét sem árulta el(negyvenes)
- 30 km-re élt, találkozni akart, de másfél év alatt nem jött neki össze, mert nincs ideje (szerinte)(negyvenes)
- Mindene a fia, csakis vele megy ide-oda, nagyon jó tanuló és csak őt imádom (akkor mit akar)(negyvenes)
- El lehet velem beszélgetni szerinte, de őneki csakis olyan pasi kell, aki Minimum Jason Statham, de inkább Jason Momoa(nem volt túl szép nő, de nem is ronda, picike, szüleivel élt, harmincas)
- Én nem költözök el ebből a faluból, mert minden ismerős itt él (le is zártam, mert nekem meg itt van a lakásom, a munkám)(harmincas)
- Volt sztori, hogy beszélgettünk 1 órát, és felajánlotta, hogy a közeli városban találkozzunk. Amikor meglátott, annyit mondott, bocs, nem téged kerestelek. Legalább a benzinpénzt adtad volna oda :D (negyvenes)
- Én apuval élek, és találkozni fogunk, de én egyetemet végeztem, szóval úgy is kell engem kezelni! Én igényes vagyok! Gyereket nem akarok. (harmincas)
- Jó lenne találkozni, csak les az exem állandóan, aki még velem él. (Fél év múlva találkoztunk, aztán azóta sem)(harmincas)
- Beszélgetés: Szia! hy
Mi járatban itt? (fél óra múlva) nézelődök
Hogy érted? Mit hogy értek?
Aztán ennyi volt(huszonéves)
- Beszélgetünk, írok. Naponta ír vissza egy mondatot. Közösségi oldalon ismerős, negyvenes, nem is túl szép, de nagyképű. És meguntam.
Na, ez a felhozatal, és mindegyik ilyen. Ja, és ezek még kulturált kinézetűek, a többit meg már leírták!!!! Tiszta Mónika Show. Hozzáteszem, van egzisztenciám, és átlagos a kinézetem. 33/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!