Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha a gyerekkoromból fakadóan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a gyerekkoromból fakadóan szorongóbb, gátlásos vagyok és komoly, akkor felejtsem el, hogy normális, laza, vidám nővel legyek együtt?

Figyelt kérdés

A szüleim sosem tudták kimutatni a szeretetüket, ezért nem is éreztem soha igazán szeretve magam, nekik soha az életben nem volt önbizalmuk és belém sem tápláltak sokat. Pedig jó alapjaim lennének az életben boldogulásra, mert értelmesebb, intelligens vagyok, külsőre összességében jól nézek ki, illetve piacképes szakmám van és jól keresek. Édesapám ehhez képest nem viccelek, egy alkoholista segédmunkás és ezzel telt a huszonéves korom eddig főleg, hogy ne olyan legyek, mint ő. A családban a nagyszüleim normálisak, főleg rájuk próbáltam hasonlítani. Persze felnőttként nem akarok már mindent a családra fogni, de főleg ők határoznak meg minket, aztán már csak javítgatni lehet azon, amit ők adtak nekünk az első 15-20 évben. Ebben elég sokat elértem, mert még egyszer tanultam és normális munkám, fizum van, illetve az utóbbi időben kifejezetten más emberek felé nyitott, barátkozós lettem és ez látszik az emberi kapcsolataim minőségében, barátaim számában is. Viszont mégis belengi egyfajta melankólia a mindennapjaimat, nehezen tudok spontán, laza lenni. (De panaszkodós sem vagyok.)

Aki lányokkal eddig sikerült úgy ahogy kapcsolatot kialakítanom (ezek se voltak többéves kapcsolatok), azok mind maguk is szorongásos, gátlásos, vagy pedig egyenesen nagy lelki problémákkal küzdő lányok voltak. Na most oké, hogy hasonló a hasonlóval, csak ezek a lányok még tudatosak sem voltak a saját bajaikkal kapcsolatban (nem akartak rajta változtatni, nem gondolkodtak magukról), szóval úgy éreztem csak visszahúznak a mélybe és egymás rossz szokásait erősítjük. A normális lányoknál viszont sajnos valószínűleg kiérződik bennem ismerkedéskor, hogy ilyen vagyok és tetszhettem nekik ránézésre akármennyire is, de aztán gyorsan kiábrándulnak belőlem, mert én nem vagyok laza, spontán, vidám.

2021. okt. 26. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
14%
Hát így minden nőt lelombozól
2021. okt. 26. 11:36
 2/9 anonim ***** válasza:
60%
amíg nem mész el pszichológushoz és közösen oldjátok meg, addig igen.
2021. okt. 26. 11:37
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Lelki problémái szerintem mindenkinek vannak, kisebb-nagyobb mértékben.

Alapvetően vidám vagyok, és nem lenne baj, ha olyan párom lenne, mint te, ha nem kellene folyamatosan érzelmileg "táplálni". Ha lenne olyan tulajdonsága, amiben ő erős, belőlem meg hiányzik, az nem lenne rossz.

2021. okt. 26. 11:45
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Az ember nem egyfolytában vidám. Aki azt mondja magáról, hogy a nap 24 órájában vidám és mosolygós, tüneményes tündérbogár, az hazudik, ezt a természetellenes szharságot csak a hollywoodi filmekben látni, az ember igenis szomorú néha és ez így van rendjén...
2021. okt. 26. 11:56
 5/9 anonim ***** válasza:
13%
felejtsd el, hogy bármilyen nővel együtt leszle
2021. okt. 26. 12:01
 6/9 anonim ***** válasza:

"én nem vagyok laza, spontán, vidám"

Már részben az vagy, és afelé haladsz. Jó úton jársz!

2021. okt. 26. 12:07
 7/9 anonim ***** válasza:
22%
Egyrészt menj el egy pszichológushoz, akik segíthet feloldani a gátlásaidat, másrészt dolgozh azon, hogy lazább legyél, ne szorongj, próbáld meg logikusan átlátni azt, hogy a félelmeid nem valósak. Én se jönnék össze ilyen sráccal, a komolyság mellett kell tudni marhulni és lazítani is, az meg egyenesen taszító, ha valaki túl komolyan veszi magát és az életet.
2021. okt. 26. 12:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha tényleg változtatni akarsz és nem csak a csodát várod, akkor pszichológus.
2021. okt. 26. 12:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Ted Lasso az egyedüli, aki mindig pozitív :D
2021. okt. 26. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!