Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiatal lányok! Hol, hogyan szoktatok ismerkedni? Mit tanácsolnátok?
Fiatal, huszonéves lányként teszem fel ezt a kérdést, hátha kapok pár új ötletet, ami segíthet a pártalálásban.
A hétköznapok során nagyon kevés fiúval találkozom és általában nem is ismerkedésre alkalmas közegben. Tehát egyetemre járok (a szaktársaim nagy része lány, nagyon kevés fiú van a szakon és köztük nincsen olyan aki szóba jöhetne, illetve olyan szakos vagy össznépi egyetemi programok sem igazán szoktak lenni amikre elmennék), szoktam sportolni (csoportos edzésre járok, de szinte mindig csak lányok, nők vannak) és egy hobbimmal kapcsolatos szakkörre szoktam még néha elmenni (ahova szintén főleg nálam idősebb, 40-es nők szoktak járni). Ezeken kívül pedig igazából csak könyvtárba, boltba, kávézóba stb., tehát az ilyen szokványos helyekre szoktam járni. Bulizni, koncertekre és hasonló helyekre egyáltalán nem járok, mert nem igazán szeretem az ilyesmit. Társaságom sincsen, kevés barátom van és sajnos most velük is csak online tudom tartani a kapcsolatot, így összességében a szociális életem most eléggé ellaposodott, ha ezt így egyáltalán annak lehet nevezni :D Amúgy barátságosnak tartom magam és nem vagyok zárkózott vagy ilyesmi, de csendesebb, introvertáltabb, visszahúzódóbb típus vagyok és talán emiatt is megy nehezebben a társkeresés is.
Az internetes ismerkedés is többször átfutott a fejemen, de még nem tudtam rászánni magamat. A korom ellenére nem vagyok egy "netes alkat", pl. nem vagyok aktív social media felhasználó, nem játszom, nem vagyok része internetes közösségeknek és nem is igazán szeretem az ilyesmit, nem érzem magaménak. Valamint nekem még nem volt párkapcsolatom és nem tudom, hogy jó ötlet-e rögtön így indítani, mert elég sok negatívumot hallottam a tinderről és társairól.
Tényleg lány vagyok. Én is szoktam olvasgatni az oldalt és tudom, hogy szoktak lenni kamu kérdéseket, de ez most kivételesen nem az :D
1-es Esetleg erre tudnál egy példát is írni? Én alapból nem biztos, hogy így közelíteném meg ezt a kérdést. Mint írtam nem volt még párkapcsolatom, ezért nincsen még tapasztalatom és nem biztos, hogy pontosan meg tudnám ezeket határozni. Úgy értem vannak elképzeléseim, de egyáltalán nem biztos, hogy mondjuk amit most elméleti szinten fontosnak gondolok az ténylegesen fontos lenne számomra egy kapcsolatban, vagy éppen fordítva. Szóval nem szeretném ilyen módon túlzottan leszűkíteni a lehetőségeket, mert egyelőre még nem vagyok ennyire tudatos. Ha muszáj valamit megfogalmaznám, akkor azt mondanám, hogy elsősorban korombeli és hasonló élethelyzetben lévő (tehát szintén tanuló egyetemista) párt szeretnék, komoly kapcsolatra (de nyilván ez lenne az első kapcsolatom, még fiatal vagyok stb., tehát azért ezeket a tényezőket is figyelembe kell venni mikor a "komoly" szót használom). Azt fontosnak tartom, hogy legyen némi közös pont (ezt talán inkább személyiséget tekintve tartom fontosnak, életszemléletben, tervekben, hozzáállásban, temperamentumban stb.) de pl. ahhoz nem ragaszkodom, hogy pontosan ugyanaz legyen a hobbink, az érdeklődési körünk stb., jó ha ez is passzol, de részemről nem elvárás.
Pont így néz ki az én helyzetem férfi verzióban melóval nem sulival. :D
Majd egyszer valaki belémtolat vagy elüt a zebrán passz :D nem hiszem, hogy más módon lesz.
Kb hasonló helyzetem van csak a másik oldalról, viszont nekem volt kapcsolatom.
Én nem igazán értek egyet azzal, hogy meg kell tapasztalni, hogy a valóságban hogyan is mennek a dolgok és akkor majd látod mik a toleranciák egyik illetve másik oldalról.
Szerintem baromi fontos, hogy legyenek alap dolgok amiket megfogalmazol kapcsolat nélkül is. Pl a pasid ne igyon, ne dohányozzon vagy ne játsszon 12 órát minden nap a wow-val. Tényleg érdemes egy ilyet összerakni, ahol átgondolod, hogy mi az amit nem tudsz elviselni vagy nem tudnál hosszútávon és ez lenne a 0. lépés.
Nem kell 127 oldalt teleírni, de reális elvárásokat érdemes támasztani a partner felé és nem csak beleugrani a dolgokba. Pl ha neked fontos, hogy mozogjon akkor ez legyen egy prioritás, de egy fitness formát azért kár elvárni az átlag embertől. Vagy mondhatod, hogy neked fontos, hogy beszéljen egy idegen nyelvet, de 5-öt elvárni már elég hülyeség lenne. Persze elvárhatod, de ezzel kb 99.99%-ot kiszűrsz.
Hidd el alap elvárásokkal mint pl. Ne cigizzen, alkalmakkor igyon, néha mozogjon/ne legyen elhízva, legyen/ne legyen tetkó és már ennyiből úgy megszűröd a másikat, hogy öröm nézni és ezek tényleg semmik. Hozzáállásról, stílusról még szó sem esett. Igényled-e a drámát vagy sem. Ha utóbbi akkor megint komolyan szűrted az embereket, előbbire meg a többség nyitott, még ha tagadja is... Szóval ilyen alap dolgokat én összeszednék a helyedben. A kapcsolat elején pedig nem csak a rózsaszín ködöt nézegetném, hanem a kis listámat is.
Nem tudom hova tudnék még eljárni, ahol több emberrel találkozhatnék, korábban ennyi helyre sem jártam mint most :D Azt sem feltétlenül mondanám, hogy zárkózott lennék, csak szimplán ilyen az életem, ezek a dolgok érdekelnek, ilyen helyekre járok stb., így érzem jól magam.
Nekem ilyen konkrét szempontjaim nem nagyon vannak, hogy pl. dohányzik-e, fogyaszt-e alkoholt, van-e tetoválása, sportol-e, játszik-e stb., nálam ez nem szempont ésszerű határokon belül (pl. alkoholista ne legyen, de nem gond ha iszik). Azt egyáltalán nem szeretem, ha valaki pl. drámázik, túl merev vagy túl komolyan veszi magát, de ne legyen felelőtlen vagy komolytalan sem, ne legyen önző és nagyképű stb., most fel tudnék még sorolni pár dolgot, de nem tudom ezek mentén mennyire lehet szűrni. Mármint én nem vagyok a listák embere, szerintem lista nélkül is le lehet szűrni, hogy most a másik ember szimpatikus-e egyáltalán vagy sem. A többi pedig időközben még úgyis kiderül. Ne értsd félre, nincsen ezzel baj, de én nem annyira hiszek ebben.
Én pár évvel idősebb nőként ugyanezzel küzdök. Sajnos társaságom nem nagyon van, a barátságaim nagy része is már kikopott. A netes társkeresés nálam a kizárt kategória. Fészen volt, hogy rámírtak idegenek, mivel elég jól nézek ki, de ez engem inkább elrémít.
Vannak olyan fórumok, meg FB csoportok, ahol a "fiús" hobbikat kedvelők beszélgethetnek, pl fotózás, informatika, műszaki dolgok. Ezekben szinte csak pasik vannak, ha valami ilyesmi érdekel, ott esetleg el tudsz indítani tét nélküli beszélgetéseket (sőt általában nem te leszel az, aki kezdeményez), amiből alakulhat valami.
8
Ez nem listázás vagyis én nem annak mondanám, hanem egy alapszintű elvárás/igény a másik irányába. Nekem a szüleim dohányosok voltak és utáltam már gyerekként is a szagát. Na már most lehet bármilyen jó csaj XY, ha bűzlik mint a gyárkémény akkor inkább elvagyok egyedül. Többi "listás" dologgal is így vagyok.
Amiket én megtudnék említeni azok közül egyik sem teljesíthetetlen. Nem rendelek irreális elvárásokat másik irányába, viszont van egy belépő szint amit elvárok ilyen tekintetben. Tökmindegy a hajszín, szem szín stb. nem hercegnő vagyok aki összeírja magának Ken-t, de pl az, hogy ne legyen bebaszcsi hetente azért nem egy baromi nagy elvárás szerintem és a többi elvárás is ilyen. Viszont ezekből párat egybe gyúrva azért szépen kirostálom az embereket, pedig az ilyen elvárásokhoz azért baromi nagy erőfeszítést nem kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!