Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Autisták számára milyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Autisták számára milyen párkeresési lehetőségek adottak?

Figyelt kérdés

Magam is autizmussal küzködő fiatal vagyok, de a mentális, szociális, magatartásbeli problémáim mellett, sajnos/nem-sajnos megmaradt bennem mind a barátokra, mind a párkapcsolatra, önállóságra való vágyakozás.

Problémáimon igyekszem javítani, lassan már bő másfél évtizede; többek között ezért is próbálkoztam 4 év munka után újra az egyetemmel, 3 korábbi kudarc után is, bevállalva számomra valójában nagyon stresszes helyzeteket is, hátha úgy még inkább tudok a jó, normális irányba épülni.

Így remélem, hogy most már nem úm. fedezet nélkül (=önvizsgálat/jellemépítés nélkül) foglalkoztat a párkeresés.

Netes kereső találatait természetesen végigböngésztem, de sajna nem találtam bíztató lehetőségeket. :/

Nagyon örülnék, ha lenne párkeresési fórum autisták számára, mivel én kizárólag csak autistával/asperger-szindrómással tudnék párkapcsolatot elképzelni, több ok miatt is.

Például, egyrészt akárhogy is nézzük, egy normális, átlagos, szociálisan és értelmileg ép embernek extra teher egy autistával való kapcsolat; hiába próbálnék tovább javítani a problémáimon, olyan ütemben ez nem menne, hogy ne okozna komplikációkat, és nem is lenne olyan, aki ezt a terhet magára venné csak úgy, amikor normálisként normális párt is találhat magának.

És persze nekem is sokkal-sokkal nagyobb érzelmi biztonság lenne, hogy egy olyan ember van mellettem, aki tapasztalatból meg tud érteni, el tud fogadni, és nem lesz folyamatosan jelen annak a tudata, hogy kevesebb vagyok nála.

Előre is köszönöm a segítő szándékú válaszokat!

2021. szept. 26. 17:23
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Miért akarsz barátnőt?"

Az aszexualitást leszámítva ezen a téren - ismereteim szerint - az átlagos, egészséges emberek ösztöneivel, indíttatásaival rendelkezem (ami meglehet, autizmus mellett sajnos egy kínos párosítás, sokszor érzem azt, hogy alacsonyabban funkcionáló spektrumzavar mellett kevesebbett szenvednék).

Szeretetnyelvem határozottan a testi érintés, másodlagosként pedig a minőségi idő. Vonzalom (akár egyszerűsítve mondhatjuk azt is, hogy szerelem) ugyanúgy kialakulhat nálam - bár amiben ebben ellentétes vagyok, hogy ez külsőre (szépségre) nálam nincs meg, kinézetre csak afféle rajongás tud kialakulni nálam.

Párkapcsolat terén szeretném ugyanazokat megélni (de nem leutánozni), amit mások is megélnek : két ember közötti 100%-os, kizárólagos odafigyelés, odaadás, testi kontaktus, magabiztosság, őszinteség, szellemi intimitás.

2021. szept. 26. 19:07
 12/18 anonim ***** válasza:

Az én lányom rajta van a spektrumon, illetve volt érintett haverom, és majdnem randiztam is egy aspergeres sráccal(olyan miatt nem lett belőle semmi, aminek nincs köze az autizmushoz).

Nekem ez így önmagában nem kizáró ok, hogy jajj autista, az én viselkedésem is ciki néha, illetve szorongok rendesen, bár azt mondja a gyerek pszichiátere, hogy szerinte nem vagyok érintett, meg annyira nem is érdekel, ha kicsit más vagyok így 30 évesen is.

Szerintem nem lenne ilyennek sikere, esetleg egy átfogó "sérült"(bocs a kifejezésért) társkeresőnek, ahol lehet szűrni több különböző másságokra.

Leginkább a szülők örülnének, ha a gyerekeiknek találnának párt és segíthetnék az életüknek ezt a részét is. Adhdsok, autisták, értelmi sérültek, kromoszóma eltéréssel születettek, beszédfogyatékosok, tikkelők, OCDsek, mozgássérültek, ilyen olyan nehézséggel élők stb.. mindenféle ember van, és talán nyitottabbak egymásra azok, akik ezzekkel élnek. Én pl kerestem így a gyerekemnek játszópajtást, egyszerűen szükség volt rá, különböző facebook csoportokban szólítgattam le a szülőket, ki hozná össze a gyerekét az enyémmel egy közös játékra.. Muszáj, mert máshogy nem megy! Biztos, hogy később is nehéz lesz!

Nem lenne tábora a magyarországi autisták társkeresőjének, mert kevesen vagytok hasonló korban, lenne mondjuk 50db 20 éves, meg 50 db 25 éves.. egyszerűen kevés az ember ehhez, de szépen meg lehetne tölteni egy mássággal élők társkeresőjét!

Egyébként ha tudsz angolul, van egy cuki netflixes sorozat, love on the spectrum, vagy valami ilyesmi, az egészen jól mutatja be a több különféleképpen érintett ember társkeresését.

Hány éves vagy?

2021. szept. 26. 21:12
 13/18 A kérdező kommentje:
Én már 27 múltam.
2021. szept. 26. 22:39
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is rajta vagyok a spektrumon kis mértékben, és még nekem is nehézséget okoz rendesen a pártalálás, képzelhetem akkor neked mennyire nehéz lehet😐. Kitartást!
2021. szept. 26. 23:13
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. szept. 26. 23:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Eddig életedben mit csináltál? Nem tűnsz aspinak. Normálisak ki vannak zárva vagy mi? Nem kell hasonlóval ismerkedni! Pont hogy az ellentétek vonzzák egymást!
2021. szept. 27. 13:16
 17/18 anonim válasza:

Szia!

Azóta mi történt? Találtál megoldást?

A fogalmazásod alapján eléggé értelmes és kedves ember lehetsz. :)

2021. okt. 17. 19:43
 18/18 A kérdező kommentje:

#17: Szia! Dióhéjban a lényeg : Igen, határozottan megoldódott.

Bár a kérdést és amiket hozzá és utána írtam, tényleg komolyan gondoltam (akkor)... Csak jött valaki, aki bebizonyította, hogy felül tudja múlni s felül is múlja ezt.

Pontosabban : nem jött, hanem már egy ideje ott volt a közelemben (bőven a kérdés kiírása előtt), csak türelmesen megbújt és.... Lássuk be, jól időzített.

És amúgy tud a kérdésről. Az utolsó kommenteket valószínűbb, hogy már soha nem fogja olvasni; De ha egy furi véletlen folytán mégis, hagyok itt egy jelzést Őróla (mert ismerem, avagy bízok benne annyira, hogy se nem negatívum, se nem semleges Neki):

Drága Léna! Aki az odaadásával, kitartásával, belső jellemével úgy el tud varázsolni, elképesztően illeszkedő s változatos testi kommunikációjával, lassúságával de akár csak a selymes lehelletével pedig olyan érzéki kellemességet tud okozni egy autistának, hogy abban egy életet leélne színtiszta boldogságban : Ő nem egy erre a világra való gyönyörűség.

Hálás vagyok a káprázatos, messze-messze hihetetlen szerencsének, hogy az előző évszázad(ok)ból itt s számomra, az én éntudatomat beragyogva találtattunk egymásra.

(P.S.: a kezeid.... ahh, tényleg! Sok tucatszor fogod ezt még hallani tőlem, de : feldolgozhatatlanok számomra. És - de ezt mint már mondtam - spec. akkor is láttam, amikor még.... Hmm... Mondjuk azt, hogy más terveim voltak, más elképzelésekkel.)

2021. okt. 19. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!