Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Valójában a külső, nagydumássá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valójában a külső, nagydumásság, pénz hármas helyett a személyiség komplexitásában keresendő a társkeresési problémák okainak nagy része?

Figyelt kérdés

És a fent említett három azért lett már már hányingerig ismételt sztereotípia, mert ezen három dolog bármelyike egyenként is (főleg, ha kombinációban van jelen) lehetővé tesz számtalan FELSZÍNES kapcsolatot a nagy számok törvénye alapján, ezáltal egyrészt eltolja a dolgokat időben, elsimítja a görbét és a "forralt béka" elmélet alapján a sok-sok apró tapasztalat apránként összeadódva kevésbé készteti hirtelen menekülésre az illetőt, avagy nem egyszerre zúdul rá túlkoros szűzként egy "overly attached girlfriend" és később minimálisan tapasztalt 30-asként gyerekes anyukák meg elvált nők, hanem bőségesen tud már tizenéves korától KORÁNAK MEGFELELŐ SZINTEN ÉS ÉRETTSÉGI FOKKAL válogatni.

Tehát bár nyilvánvalóan számít a három ultimate tulajdonság, de komoly kapcsolatban végső soron a két ember egymáshoz passzoló személyisége az, ami együtt tartja őket, akár sírig egy KÖLCSÖNÖSEN monogám kapcsolatban.

A külső önmagában a fizikai vonzalmat adja - ami elengedhetetlen a szexuális vonzalomhoz, de önmagában kevés is, erre mondják, hogy a kedvenc ételt is megunod, ha mindig azt eszed. Akiben CSAK ez van, az csak fuckboy lehet. Minél csúnyább valaki és emiatt kevés random szexben van része, annál inkább irigyelheti az ilyeneket, de ők hosszútávon nem boldogok a sokszázadik numera után. Illetve csak egy minimális részük.

A nagydumásság csak a szikrát adja, hogy bárhol, bármikor le tudjunk úgy szólítani nőt, hogy - figyelem PUA mesterek! - NE LEGYEN ERŐLTETETT. Vonzó külső hiányában maximum barátzónás szórakoztató bohócok leszünk, viszont aki akár fiatal Alain Delon külsővel úgy feszeng akkor is, ha a nő kezdeményez, mint Raj az Agymenőkből, az szintén irigyelheti az ilyen embereket, főleg, ha még anyagilag is számos előnyt biztosítana neki ez a tulajdonság akkor is, ha Quasimodo külseje lenne (például ügynökként rengeteget kereshetne).

Illetve a pénz is rengeteg LEHETŐSÉGET ad, kapukat NYIT MEG, de önmagában az se jelent semmit. Ráköltheted egy nőre a csillagos eget is úgy, hogy az a pénz neked aprópénz, a szűrőhálódon egyre inkább a hardcore hivatásosok fognak fennakadni, ráadásul sokszor pont a pénzed miatt még valós kritikát sem kapsz, mert mindenki valamilyen módon a pénzedet akarja, az a kevés meg aki nem az sokszor nagyon közeli rokon, ezért elfogultak ilyen vagy olyan irányba. Hiszen mindig akad egy valaki, aki segít, tanácsot ad, elkápráztat, stb. Irigyelhetnek olyanok, akiknek gondot okoz egy lányt elvinni fagyizni vagy aki pont olyan nővel vagy nőkkel akadt össze, akivel úgy érzi működhetett volna, csak a lány magasabb színvonalhoz szokott.

Tehát végső soron minél egyszerűbb egy ember és azonosak a vágyai a többséggel, annál könnyebben talál akár átlagos vagy az alatti külsővel, átlagos vagy az alatti verbális képességekkel ÉS átlagos vagy az alatti anyagi helyzettel párkapcsolatot.

Ugyanakkor minél egyedibb, ritkább típus, annál nehezebben még akkor is, ha amúgy ő maga a nagydumás milliárdos adonisz egy személyben, hiszen érezheti úgy, hogy mindenki csak ezen három tengely valamelyikén akar kapcsolódni és a legnagyobb pofára esései azok, amikor valaki elhiteti vele, hogy őt önmagáért szereti, aztán kiderül, hogy ő sem. És végül egyre paranoidabb lesz és már elüldözi azokat is, akik tényleg önmagáért szeretnék.

2021. szept. 23. 14:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Úgy, hogy az "átlagos" szó ebben a formában értelmezhetetlen. Mintha azt mondanád, hogy a 80 centis törpe és a 220 centis óriásnövésű ember átlaga 150 centi vagy a víz és az őrölt kávépor átlaga az iható kávé...

Azok a "fontos" soft skillek, amikről beszélünk a többségi társadalomban elterjedt dolgok, tehát maximum a milliárd legyes hasonlat alapján húzható rá a "fontos" definíció. Máskülönben sem túlélési szempontból (most kérlek ne gyere az evolúcióval, számos más kerülő-módon is tudnék szaporodni, ha akarnék, mindazonáltal szerintem ha demokrata népszavazás döntené el, hogy ki szaporodjon és mennyit, akkor az emberek többsége inkább rám szavazna, mint Kalányosékra vagy a harmadik világbéliekre), sem az életben való érvényesülés szempontjából nincs akkora jelentősége, mint amennyit belelátnak egyes emberek.

Nem akarok vitatkozni ezen, mindenkinek tiszteletben tartom az egyéni véleményét, az idő úgyis mindig engem igazolt eddig is és valószínűleg ezután is engem fog, hiszen a magamfajták oldják meg nagyobb eséllyel a világban felmerülő nagy problémákat, mint azok, akik kifezetten kiemelkedőek lennének ezekben a hihetetlenül fontos soft-skillekben...

Hogy mit teszek azért, hogy fejlesszem? A te meghatározásod szerint semmit, ugyanis nem vagyok hajlandó a jelenlegi ökológiai helyzetben divatos ruhákat vásárolni, amik úgyis mennek a szemétbe. A jelenleg elérhető szépészeti beavatkozásokat (amellett, hogy némelyik nagyon drága) a tervezett elavulás jegyében létrejött profitorientált szemléletűnek tartom. Nem a végleges megoldás a cél, hanem, hogy a folyamat végzője irányába rendszeres profit áramoljon át azon emberek zsebéből, akikkel sikeresen elhitették, hogy ezek fontos dolgok.

Főleg, mivel azt is pontosan tudom, hogy a felsorolt 3 kulcsadottság hiánya miatt kellene kényszer-kompenzálnom.

Hiszen egy top külsővel lehetnék akár laposföldhívő szcientológus is, akkor is akadna nő, akit a személyiségem ezen részei pont nem érdekelnek.

Egy nagydumás vénával a nagy számok törvénye alapján egyre növekvő szociális köröm lenne, ahol nem odacsapódott légypiszokként lennék jelen, aki elfelejtődik, mert nem hagy mély nyomot senkiben, hanem én lennék A partiarc, A társaság lelke, még egy lakatlan szigeten is képes lennék szocializálódni helyi nyelvtudás nélkül.

Végül pedig, ha hatalmas vagyonom lenne, annyi, hogy ha csak a passzív hozam (tényleges) infláció feletti részét költeném is magasan átlag feletti életszínvonalat tudnék biztosítani, akkor ez is látható lenne kifelé, felkeltené bizonyos típusok érdeklődését. És mivel a pénz számomra a biztonságot és az eszközt jelenti, azon túl nem érdekel, boldogan költeném az efeletti részt, nem érdekelne a milliárdos listán elfoglalt pozíció.

És mivel ezek nem stilizált típusok, csak a példa kedvéért vannak kisarkítva, ritka az, aki a 3 kulcsadottság közül csak egyben jeleskedik a többiben meg átlag alatti.

2021. szept. 30. 13:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Ember, itt zokogsz, hogy nincs kapcsolatod, mikozben minden kapcsolatfelvetelt javito lehetoseget haritasz, hogy neked az nem kell. En ezt tudomasul veszem. De az eredmenyet el tudod-e fogadni? Mert akkor van egy ilyen problemad is, hogy nem tudod a donted kovetkezmenyeit felmerni es elfogadni. Ezt legkesobb 16 evesen mar illik kinoni, es bevallani, hogy igen apa, en rugtam le a vazat a labdaval. Az osszes tobbi egy sehova nem vezeto filozofiai fejtegetes. HA nem akarsz valtozni, akkor ne valtozz, de annyi eszed legyen mar, hogy nem is panaszkodsz miatta. En megvetem azokat az embereket, akik panaszkodnak meg kifogasokat keresnek ahelyett, hogy cselekednenek. Energiavampirok es minel inkabb el kell nyomni oket.
2021. okt. 1. 13:19
 13/15 A kérdező kommentje:

Azt el tudom fogadni, hogy emiatt nem lesz párom és nem én írom át a többségi társadalom szabályait, hanem nekem kell alkalmazkodnom hozzá.

Azt viszont nem, hogy az én ritka, egyedi nézőpontom miért lenne rossz, mikor a társadalom valójában egyének csoportja és rajtam kívül akad olyan egyén, aki hasonlóan gondolkodik.

És ez TÉNY.

Tehát lehet mondani, hogy ha beolvadnék az egymilliárd légy közé, akkor külsőm és egyéb adottságaim ELLENÉRE is lenne párom, sőt, akár bőségesen válogathatnék is. És szemét én, amiért nem alkalmazkodom és ne rinyáljak.

De azt is lehet mondani, hogy ha valamiben kiemelkednék a három közül (ami adottság, születési plusz), akkor valaki még így is akadna, hogy egyedi vagyok, nem olyan, mint a társadalom többsége.

Tehát attól függ, hogy kinek van igaza, hogy mit akar erőltetni. Az, hogy beállok a sorba ugyanolyan meghasonulás és lélekgyilkos dolog, csak éppen lehetségesebb, mint mondjuk átváltozni egy Brad Pitt külsejű férfivá vagy áthuzalozni úgy az agyamat, hogy ne merengő, introvertált legyek, hanem nagydumás. Esetleg arra huzalozni az agyam, hogy olyan szakmában teljesedjek ki, amiben rengeteg pénz van, még ha nem is érdekel, mivel családi örökség okán nem lehetek gazdag.

Ma meg már az, hogy "pénzes pasi" átlényegült. Van pár lúzer, aki fizeti az ingyenitalokat a lányoknak és nem kap érte semmit, a világ már nem így működik. Akkor vagy pénzes, ha a felső 1%-ban benne vagy és ezt villantod is kifelé, ehhez legalább 1 milliárd forintos vagyon szükséges vagy több milliós fizetés (és akkor lemondasz minden megtakarításról, jövőbeli tervről, csak égeted nagy lángon a pénzt, hogy imponálj a nőknek.

Úgyhogy igen... A 3 kulcsadottság közül az utolsó, a pénz lenne talán a legkönnyebben megvalósítható a tudomány jelen állása szerint, csak a matematika szabályai ne lennének, hogy egy született gazdag vagy aki azért kezdte korábban, mert már 10 évesen mérnöknek vagy informatikusnak nevelték az helyből jobb pozícióban van, mint én nekifutásból.

2021. okt. 2. 11:41
 14/15 anonim ***** válasza:
Ezzel a hozzaallassal nod nem lesz, igazad is csak tavolrol nezve, de meg az sem. Mivel sztereotipiakat alkotsz az altalad nem ismert nokrol, igy nem latsz kiutat. De nem csak penzehes nokbol all a vilag, ok csak egy minoritas. Ahogy szamtalan mas minoritas is van. Mivel minden ember mas es mas, ezert nincs altalanos recept. Hiaba akarsz skatulyazni, te is belathatod, hogy ez nem megy. Olyan gyerekes az, amikor kitalalsz valamit, es azt varod, hogy mindenki elfogadja. A te torpe vilagodban lehet igy mukodnek a dolgok, de a vilag maga nem ilyen. Ki kene maszni a bura alol.
2021. okt. 2. 17:15
 15/15 A kérdező kommentje:

#14: Épp a világ és az eddigi tapasztalataim alapján alakult ki bennem ez. Ahogy a mások tapasztalatai is megerősítik ezt. Mármint akiket ÉLŐBEN ismerek. A netre nem adok, itt mindenki azt mond, amit akar.

És nem mondtam, hogy a pénz, 3 dolgot emeltem ki. És a logikája egyébként ott van, hogy ha valaki pénzes pasit akar (ez az első prioritás), akkor a vagyoni piramis felső hányadából fog választani. Tehát már beszűkül a választási lehetőség, így más téren kényszerül megalkudni. Legalábbis ha előtte más nők elkapkodják a jobbakat... Extrém esetben van az, hogy pénzes de minden másban selejt. Én szerencsére ezektől jobb vagyok, csak pénzes sem vagyok, de ha pénzes lennék, akkor örömmel választana engem olyan nő, akinek csak öreg bácsika, perverz állat vagy agresszív bunkó jutott.

Ugyanez igaz a másik kettőre is.

Akinél a nagydumásság az elsőszámú prioritás az is szívesebben választana, akinek csak tőlem rosszabb kondíciókkal rendelkező nagydumás jutott, de mivel én nem vagyok az, így már az első rostán kiestem.

Ahogy ha adonisz lennék is szívesebben választana az, aki azért van egy adonisszal, mert ez az elsőszámú prioritása és szenved egy agresszív vagy lehúzós vagy egyéb módon problémás egyeddel.

Viszont mivel ezek egyikében sem csúcsosodom ki, így nekem kell(ene) megalkudnom.

2021. okt. 2. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!