Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Elköteleződési fóbiából ki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elköteleződési fóbiából ki lehet "gyógyulni"?

Figyelt kérdés

Lassan 30 leszek és még nem volt komoly kapcsolatom. Pedig sokszor előjön bennem, hogy jó lenne, nem okoz gondot lányokat fölszedni, de amikor eljutnánk oda, hogy komolyabbra forduljanak a dolgok megijedek és menekülőre fogom.

Egyáltalán nem vágyom kalandokra, sosem néhány éjszakás céllal ismerkedem valakivel, de mégis sokszor úgy alakul, hogy pár együtt töltött éjszaka után nem akarok többet az illetővel találkozni.

Talán még az működne a legjobban ha nagyon lassan fokozatosan ismernénk meg egymást a másikkal és fokozatosan talán kialakulna bennem valami, volt már pár eset ahol ez elindult, de sajna nem találkoztam még olyan lánnyal, akinek ehhez lett volna türelme, mert vagy túlságosan rámtapadtak mielőtt én azt akartam volna , vagy pedig szimplán megunták a velem való ismerkedést és kerestek mást, akivel hamarabb kapcsolatban lehettek.

2021. szept. 16. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen, ki.

A vislkedésed okai: ambivalens kötődési minta és/vagy nem megfelelően érett személyiség és/vagy rossz kommunikáció a másik nem tagjaival.

2021. szept. 16. 20:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát... a szüleim kapcsolata egy katasztrófa. Még mindig együtt vannak, de kb. semmiben sem értenek egyet, örülök hogy már jó pár éve elköltöztem tőlük, mert az a minta biztos nem volt jó hatással rám, meg a tesóim sem véletlenül vannak ugyanebben a cipőben.
2021. szept. 16. 20:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Oké, tehát megvannak a mintaadók. Te, a minta továbbvivője/elszenvedője mit tehetsz magadért, hogy látod?
2021. szept. 16. 20:44
 4/7 A kérdező kommentje:

Egyet biztos, hogy nem követem a mintájukat.

Csak hát ez tudat alatt valszeg úgy vésődött be, hogy minden kapcsolat elől menekülök, mert nem akarom átélni azt, amit a szüleim.

2021. szept. 16. 20:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Na hát ez már fél gyógyulás :) Szerintem mondogasd, tudatosítsd, hogy te nem az apád vagy, s a lány nem az anyád. Más személyiségek, más döntések, másik út.
2021. szept. 16. 21:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Én magamon azt érzem, hogy nem. Nem volt sosem párkapcsolatom, ismerkedek pár emberre, de párnap, esetleg hét után unalmassá válik az egész, talán ebben benne van az is, hogy virtuális téren beszélünk, tali nem volt eddig sosem senkivel sem.
2021. szept. 17. 06:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Az is fontos, hogy tudd, mit akarsz. Ha pl. fő célod világot látni, ahhoz másik "fajta" társ kellene, mintha nagycsaládot. Legyenek hosszú távú terveid, ne csak sodródj. Jó ha él benned egy kép, hol akarsz lenni 10-20 év múlva és kik vegyenek körül. Ehhez kell némi önismeret persze (mert akár választható azt is, hogy senki, mert te egyedül jobban érzed magad). Ne a szüleid álmait, elvárásait, "hangját" kergesd. És persze mindig adj esélyt az újratervezésnek is, légy nyitott, mert az élet nem totál kiszámítható, irányítható. De arany középútként tűzz ki saját célokat. Akkor tudod majd eldönteni az eszeddel is, hogy a "kémián" túl ki a hozzád való, akinek hasonlóak a céljai. Az is nagy segítség, ha van valami hited abban, hogy az élet nem véletlenek sorozata.
2021. szept. 17. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!