Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bántalmazó kapcsolat után boldogság?
Kifogtam két rossz kapcsolatot - tudom, hogy ilyenkor már minta, és magamba kell néznem, pszichológushoz is tervezek menni.
Én azonban olyan tapasztalatokra lennék kíváncsi, amikor a bántalmazott fél visszanyerte az önbecsülését, és az új kapcsolatában boldog lett. A mérgező kapcsolatot követően mennyi idő után jöttetek össze? Hogyan ismertétek meg egymást? Az új párod ismeri a múltadnak ezen részét?
Kellett egy pont amikor azt mondtam, hogy elég, változtatni kell az életemen. Ez egy nem teljesen bántalmazó kapcsolat közben történt meg. Utána 1.5 év kellett ahhoz, hogy még burkolt érzelmi zsarolást se vegyek fel.
Párommal korábban ismertük már egymást, de akkor egyikünk se volt olyan, ami egy értelmes kapcsolathoz vezetett volna. Eltávolodtunk és változtunk, majd a havi pár szóváltásból lett megint több találkozás és kapcsolat.
Mikor nem voltunk úgy közel, úgy hogy nem tudott a dolgokról, később elmondtam mi volt, nekem így volt őszinte a kapcsolat. (illetve sajnos látta a hegeket is amiken látszott, hogy nem csak elestem)
Megértette és kb ő mindent teljesít, amire évekkel ezelőtt gondolni se mertem volna. (Pl: kinyitja az ajtót, érdekli hogy vagyok, mik a terveim, nem zárja el előlem az ételeket, hanem kb helyettem is figyeli, hogy mindennap eleget egyek)
#2. Igazad van, és írtam is, hogy elmegyek szakemberhez.
Itt csak biztató, megtörtént eseteket szerettem volna olvasni, amikor valaki nem egy újabb bántalmazót fogott ki, hanem egy normális embert.
Én férfiként írok ehhez. Előző barátnőm volt bántalmazò kapcsolatban, meg történtek vele csúnya dolgok. Mikor összejöttünk, akkor ez már évekkel azelőtt történt, de totál kihatással volt a kapcsolatunkra. Pedig én előbb vágnám le a kezem, mint hogy bármi módon bántalmazzam, akár fizikailag akár lelkileg. És hiába mondta el ezeket, magában egyáltalán nem dolgozta fel, teljesen jogtalanul megkaptam egy-két vita alkalmával, hogy na majd én is bántom... pedig soha semmi okot nem adtam rá, sőt én voltam a nyugisabb fél. Ezenkívül sokminden közrejátszott a szakításban, de közbe se voltam boldog mellette, mert hiába bizonyítottam, nem éreztem a bizalmát, és a szeretete kimutatását úgy soha. Hozátenném, az a lány kapcsolatból kapcsolatba ugrott.
Mostani barátnőm is volt bántalmazó kapcsolatban. Ő külső segítséggel is élt, aztán önmagában is helyretette a dolgokat mire összejött velem. Mai napig bántja a dolog, ha eszébe jut, de esze ágában sincs belelátni dolgokat a kapcsolatunkba, maradektalanul boldogok vagyunk egy éve, nem is veszekedtünk még kb. mindent szépen megbeszélünk, hogy kit mi bánt, min kellene változtanunk. Mikor megismertem csak gyógyszerrel tudott aludni 4-5 órát, mióta ideköltözött szépen elalszik velem minden nélkül.
Mindig nagyon fontos, hogy rendbe legyenek a dolgok - vagy legalábbis tudd kezelni, mielőtt komoly kapcsolatba vágsz. És olyan emberrel kezdj, aki tényleg kedves és türelmes.
#4. Uh. :( Sajnálattal hallom, hogy nekik ennyire durva volt.
Szerencsére én gyógyszert nem szedek, az alvásom rendben van, néha a buszon szoktam félni, hogy összefutok exemmel. De ha látom, hogy adott megállóban nem szállt fel, hihetetlen nyugalom áraszt el. :D
Viszont az is igaz, hogy ő nem volt "jó parti" sem. Általában azt mondják, hogy a bántalmazók köztiszteletben álló, "menő" emberek. Rá ez egyáltalán nem volt igaz. Aztán az okozza a legnagyobb gondot, hogy ha egy olyan pasi sem tudott megbecsülni, aki már egy csomó elutasítást kapott, és sosem volt kelendő a lányok körében, akkor miért becsülne meg egy "jobb"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!