Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Keresztény fiú vagyok, és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Keresztény fiú vagyok, és tetszik egy zsidó lány. Lehet jövője egy ilyen kapcsolatnak, vagy annyira kicsi rá az esély, hogy nem érdemes belekezdeni?

Figyelt kérdés
Nem venném fel az ő vallását és a gyerekeimet is keresztény vallás szerint szeretném nevelni majd (és jó lenne templomi esküvő). Még csak ismerjük egymást, párszor beszélgettünk, eléggé megtetszett, de most tanácstalan vagyok.

2021. jún. 26. 21:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
58%

A templomi esküvő nehezen fog menni.

De a többi se egyszerű.

Mondanám legyél kicsit rugalmasabb, de hát ezek ilyen vagy-vagy dolgok.

2021. jún. 27. 05:57
 12/14 anonim ***** válasza:
97%
Erre van egy jó vicc: Dávidka a katolikus templom udvarán focizik. Kijön a pap azt mondja Dávidka ne focizz itt mert megbüntetlek! Dávidka focizik tovább betöri a templom ablakát. Kiszalad a pap és büntetésből ott helyben megkereszteli. Hazamegy Dávidka, apja kérdi Dávidka miért vagy olyan szomorú? Dávidka elmondja. Micsoda??! Apja megveri. Jön az anyukája Dávidka miért vagy olyan szomorú? Elmondja. Micsoda!!!??? Anyja is meg kérdi. Nohát jönnek a nagyszülők velük is így jár. Dávidka beáll a sarokba és azt mondja:csak öt perce vagyok keresztény, dehogy én mennyire utálom a zsidókat!
2021. jún. 27. 07:41
 13/14 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem felesleges belekezdeni, ha már olyan távlatokban gondolkodsz, hogy gyerek, és hogy ebben gyakorlatilag elvárnád tőle, hogy feküdjön alá a saját akaratodnak és kvázi vegye fel a vallásod... mert ha erre nem is kényszeríted effektíve rá, milyen érzés lenne neki, hogy ő nem nevelheti a gyerekeket a saját vallása alapján? Ugyanannyi joga lenne erre neki is.

Amúgy ismerősi körben ilyenből csak rosszat tapasztaltam. Főleg a nők szívták meg mindig... pasikának felállt rájuk a farka, egy ideig elszórakozott velük, aztán vagy rá akarta kényszeríteni az adott nőt a változásra, vagy "há' eddig jóvót, de anyukámnak nem lenne szimpatikus, ha nem ilyen-olyan felekezetű nőm lenne", "mi az, hogy nem akarsz ateistaként MIATTAM templomi esküvőt, te retek" stb...

2021. jún. 27. 10:36
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem derül ki a kérdésből, hogy ő mennyire vallásos zsidó. Ismerek olyan zsidó családot, ahol inkább kulturálisan azok, nagyobb ünnepeket tartottak és néha mentek zsinagógába, de a lány végül egy keresztény sráchoz ment feleségül. Senkit nem tagadtak ki emiatt. De mondjuk mélyen vallásos zsidóknál ez elképzelhetetlen, hogy elvehesd, az meg pláne nem, hogy a gyerekek keresztények legyenek.

"Miután Jézus nevében üldözték őket kb 2 ezer éven keresztül"

Azért ne túlozzunk... Meg azért ők sem voltak mindig szentek a keresztényekkel szemben.

2021. jún. 28. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!