Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Keresztény fiú vagyok, és tetszik egy zsidó lány. Lehet jövője egy ilyen kapcsolatnak, vagy annyira kicsi rá az esély, hogy nem érdemes belekezdeni?
Ez majdnem olyan mintha egy Izraeli találkozna egy palesztinnal :D annyi, hogy itt nem fog meghalni senki.
Szerintem ha hithű akkor számíts rá, hogy a család lehet keresztre feszít. Nem ez lenne az első eset szerintem de itt olyan nézetkülönbségek adódnak majd, hogy Jézus segíts! :D
Anyàdék mit szóltak az ötlethez?
Valszeg amúgy apósék kinéznek rövid úton, kb az első csalàdi ebédnél.
De most vallásilag zsidó vagy származásilag? Ha vallásilag, felejtsd el. Sem ő sem a családja nem tűrnék hogy keresztény legyen a gyerek, ahogyan te sem engednéd, hogy a tied zsidó vagy muszlim.
Egy zsidó nem fog keresztény templomban esküdni veled akkor sem, ha a saját vallása nem érdekli. Miután Jézus nevében üldözték őket kb 2 ezer éven keresztül, nincsenek oda a keresztény dolgokért. Amelyik igen, az már áttért. Egy ateista zsidó meg minek esküdne templomban?
Amúgy ha olyan fontos neked a vallásod, ajánlom figyelmedbe mit ír a Biblia a felemás igáról, illetve kérdezd ki erről a papotokat.
A rabbinikus zsidó vallási hagyomány, a halakha szerint a zsidóság kizárólag anyai származással öröklődik.
Tehát a gyereked zsidó lesz. Ha vallásos a lány családja, megnézem én hogy mikor viszed te keresztény templomba azt a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!