Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A budai nép is szenved a férfitöbblettől, ehhez az új számokhoz mit szótok?
Ma reggel Budára, a Széll Kálmán térre látogattam, hogy mintát vegyek abból, hogy a Buda férfiúi vajon mennyire szenvednek a nők hiányától.
Az eredmény nagyon hasonló mint a Pesti oldalon. 489 férfi és 217 nőt számoltam kb. 45 perc alatt, a metró megálló előtt. Azaz még mindig több mint 2-szer annyi a férfit mint nőt.
Hogyan lehetséges ez, hogy reggel, amikor munkába mennek sokan, akkor is ilyen arányt dobott a felmérésem?
Ennyi ésszel, hogy lehetsz informatikus?
Meg akkor illene tudnod azt is, hogyan működik a statisztika, hogyan vonunk le következtetéseket :)
Ha a korábbi kérdésedből indulok ki, akkor vannak akiket kihagysz a számolásból (az "időseket").
Szerintem ott pl. lehet eltérés. Lehet, hogy a nőkön jobban látszik, ha öregszenek és negyven/ötven fölött már kizárod őket.
A másik dolog, amit szerintem meg kéne vizsgálni, hogy nem-e csak kevesebb nő megy ki az utcára, mint férfi.
Épp vizsgaidőszak van az egyetemeken, lehet, hogy a nők többen kivettek szabit tanulni (ugye több nő jár egyetemre, mint férfi).
Véget ért az iskola lassan, lehet, hogy a nők maradnak otthon a gyerekekkel.
Nekem mondjuk valamiért az a sztereotípiám, hogy a férfiak nagyobb arányban vezetnek, mint a nők, ha egy kocsi van a családban. Viszont lehet, hogy másik idősávban járnak dolgozni a gyerekek miatt.
A gyes/gyed biztos hozzátesz, de talán az sem annyira jelentős.
Viszont a nők végig fokozottabban odafigyeltek a távolságtartásra, ami okozhat eltérést (kevesebben mennek ki, ha nem muszáj és kevesebb időt töltenek emberek között, inkább kerülik a forgalmas helyeket).
De ezek csak ötletek, azért nagyon furcsa lenne, ha tényleg ekkora lenne a különbség a nemek arányában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!