Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A csúnya embereknek miért tanácsolják az edzést a vonzerejük növelésére?
Meg persze azt, hogy ne legyenek igénytelenek, de azzal egyet is értek.
Ha valakinek alapból nem jó a felépítése, dolgozhat a testén akármennyit. Pont a napokban mondta egy rettenetes előnytelen alakú ismerősöm (akiről simán elhittem volna, hogy életében nem mozgott még semmit), hogy mennyire hiányzott neki az edzőterem, örül, hogy újra lehet járni, mert 4 éve folyamatosan edz heti minimum 3-szor. A mozgás hozzátartozik az egészséghez, de egyáltalán nem lesz tőle senki bomba pasi/csaj.
(Persze lehet, hogy félreértem, én a csúnyaságról sokan rögtön az elhízásra asszociálnak, és valójában a túlsúlyosoknak szólnak ezek a tanácsok. Ebben az esetben ignoráljátok a hülye kérdésemet).

Mert a legtöbben, akik járnak edzeni, ők elég bénán edzenek. Van ennek szakirodalma, hogy pontosan miket kell csinálni, hogyha valaki zsírt akar veszíteni, vagy izmot akar növelni. Csak hát mindkettő viszonylag komoly önmegtartóztatást és szervezést igényelne az életben, amihez a legtöbbeknek nincsen "kedve". Mennyit és mit kellene enni, mennyit kellene aludni, az edzést hogyan kellene végezni helyesen, stb. Csomóan ezeket sehogy vagy nagyon rosszul csinálják azok közül is, akik járnak edzeni.
Nem ennek akarok reklámot csinálni direkt, de itt van pl egy 100 oldalas könyvecske, ami érthetően és röviden leír mindent, hogy mit hogy kell csinálni, akár valaki fogyni akar, akár valaki izmot építeni. Csak alapszinteken. És sokan még egy ilyet is lusták végigolvasni, aztán persze megy a sírás, hogy nem sikerül elérni a céljaikat vagy hogy ők "genetikailag" képtelenek változni, ami persze kamu:
(Az ár ne tévesszen meg senkit, meg lehet rendelni papír alapon, de ha lejjebb görgetsz ott van a könyv ingyen elérhetően felrakva digitálisan.)

Én arra tudok gondolni, hogy az hamar meglátszik valakin, hogy ő maga jól érzi-e magát a bőrében.
Szerintem nem csak azért lehet kondizni járni, meg bármit sportolni, hogy húúú de látványos legyen az eredmény, és minél nagyobb izmok legyenek az emberen. Az ismerősöd is valószínűleg azért jár mert élvezi csinálni és neki jól esik, nem azért hogy x formájúnak nézzen ki.
Én is szeretek mozogni, de nem vágyom rá hogy látszódjon is rajtam, nem azért csinálom.

Attól, hogy valakinek nem túl előnyös az arca, még nem biztos, hogy a testén ne tudna változtatni, hogy legalább az javítson az összképen. Értem én, hogy te most pont tudsz egy példát olyanra, akin nem látszik az edzés hatása, de azért ez a ritkábbik eset.
Ha pedig megpróbálja kihozni a legtöbbet a külsejéből, aminek a sport is a része, nagyobb eséllyel találhat olyan párt, amilyet szeretne, a nem olyan jó adottságai ellenére is. Ha ehhez még jó személyiség is társul, lehet esélye.
De pont ez a lényeg, hogy egy nőnek még kevésbé valószínű, hogy jó teste lesz a mozgástól, ha alapból nem jó a teste. Persze ha erre áldozza az életét és rásegít plasztikai műtéttel, előfordulhat.
De a kis melleken, formátlan lábakon, vastag derékon, lapos, szögletes fenéken, széles vállakon stb. az edzés sem segít, maximum kicsit kevésbé néz ki tőle rosszul az illető. Az edzés akkor segít, ha valakin súlyfelesleg van, de egyébként nőies, homokóra alkatú.

A teljes testfelépítése valóban nem fog megváltozni tőle, de azért ha eddig nem sportolt (még ha nincs is rajta jelentős súlyfelesleg), biztos jobb alakja lesz az edzéstől. Lehet nem drasztikus, de akkor is látható. Emellett nyilván egészséges is a sport és lehet utána ő is jobban fogja magát érezni a bőrében, magabiztosabb lesz, ami pedig látszik a kisugárzásán.
Ezek miatt pedig már bőven megéri adni neki egy esélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!