Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők többnyire miért ennyire azt nézik épp van-e munkád, robotolsz-e, nem pedig esetleg a meglévő vagyont vagy az egyéb lehetőségeit az embernek?
alkotói szabadság fogalmával nem vagy tisztában
A munka a felnőttkor felejárója, ha nem dolgozol, csak lődörögsz. Ez nem csak férfiak esetében van így, én sem kezdenék ilyen nővel.
Mert a munka keretet ad az életednek, ha nem dolgozol hiába vagy milliomos, elfogy a pénzed.
Egy munkanélkülire nem lehet építeni.
Azért itt Magyarországon a nagy többség nem teheti meg, hogy "sabbaticalt" vesz ki, és azoknak az embereknek a többsége, akik "nem akarok dolgozni" jelleggel otthon pihiznek, hát olyan is (többnyire lusta, hisztis, másokat pumpol, büdös neki a munka). Nyilván ha az embernek ilyenek a tapasztalatai, akkor óvatos, és nem úgy lesz majd vele, hogy "jaj, azért megkérdezem a Józsit, mert hátha ő nem olyan"... ha az oroszlán leharapja a kezed, nem fogsz odamenni a másik oroszlánhoz simogatni, hogy az hátha nem.
Ilyen esetekben, ha tényleg értelmes dologgal foglalkozik az ember ezalatt a pihenőidő alatt, ezzel érdemes kezdeni ismerkedésnél, hogy "most épp nem dolgozom, mert kivettem egy pihenőt, de fejlesztem magam, olvasok, nyelvet tanulok stb.", nem azzal, hogy "nem dolgozom jelenleg, mié' nem jó ez így neki".
3. A sabbatical fogalmáról hallottál már? Az angolszász világból terjedt el és a magyarban sokkal régebben létező alkotói szabadság szót szokták rá mondani, bár ez egyáltalán nem pontos valóban.
Na, de egyébként pont ezt mondom, mert érveket te sem fogalmaztál meg, csak hogy "nem, mert nem". Köszi, nagy segítség voltál!
5. Értem. De sokszor olyan körökben is ismerkedem, hogy a nők sem amiatt aggódnak, hogy miből fogják befizetni a csekkeket jövő hónapban. Tehát értem, hogy Magyarországon rossz az emberek anyagi helyzete, de nekem, az én ismerősi körömnek, vagy pl többnyire a nőknek akikkel ismerkedem nem rossz az anyagi helyzete.
6. Azért mert heteroszexuális vagyok, nőkkel szoktam ismerkedni és a téma most ilyen kontextusban merült fel.
7. Mondom: "Ha van már az embernek egy 10-20 milliója félretéve". Mi fogy el? Nem is az a fajta ember vagyok, aki állandóan utazásokra, új autóra, ájfonra, stb-kre szórja el a pénzét. Kifejezetten takarékos vagyok és fél-1 év alatt nem költeném el a megtakarításomat, pláne nem ennyi pénzt.
Ráadásul előbb írtam, hogy nem így akarok élni, a sabbatical általában fél-1 évig tart.
8. Értem, köszi! Azt hinném tudod, hogy ismerkedéskor a lakásból, a szakmám említéséből vagy a megjelenésemből (amiről nagyon nem az igénytelenség sugárzik) már le lehet szűrni, hogy nálam a sabbatical nem azt jelenti, hogy anyáméknál lakom a kisszobában és havi 50-100 ezerből tengődöm egész nap a gép előtt kockulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!