Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A nők többnyire miért ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők többnyire miért ennyire azt nézik épp van-e munkád, robotolsz-e, nem pedig esetleg a meglévő vagyont vagy az egyéb lehetőségeit az embernek?

Figyelt kérdés
És most nem a milliárdosokra gondolok, mert ők megint más kategória. Csak mondjuk van az embernek egy saját lakása, van mondjuk azon felül legalább 10-20 milliója és úgy dönt pl kivesz egy sabbatical-t, vagyis egy olyan évet (de lehet az fél év, vagy másfél év) amikor nem dolgozik. Alkotói szabadságnak is szokták még mondani. Helyette pihen, tanul, olvas, kreatív hobbikkal foglalkozik, az emberi kapcsolataival törődik, ilyesmik. Közben nincs munkahelye, nem jár sehová dolgozni. De azt nézem ez a legtöbb nőnek elképzelhetetlen ismerkedéskor, hogy a leendő párja ne járjon valahová egész életében legalább 65 éves koráig minden hétköznap dolgozni valahová és ilyet megengedjen magának. Akkor is, ha anyagilag bőven megteheti. Éltem nyugaton is és ott pl nincs ilyen. Ha amúgy van pénzed, önálló vagy, akkor a nők nem várják el, hogy épp legyen munkád is, vagy alapból a munka ott nem mindenki fejében csak az egész életben minden nap munkahelyre járást jelenti. Itt miért van ez így mégis?
2021. máj. 5. 09:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
20%
Ma már nem várnak el semmi ilyesmit a nők. Csak a kinézet számít nekik, meg esetleg az öltözködés.
2021. máj. 5. 09:39
 2/18 anonim ***** válasza:
9%
Viszont ha visszautasítanak, nem mondhatják ki nyíltan, hkgy az arcod vagy az izomzatod nem elég, így kitalálnak mindenfél bullshit kifogást a vagyonoddall vagy a személyiségeddel kapcsolatban.
2021. máj. 5. 09:40
 3/18 anonim ***** válasza:
69%

alkotói szabadság fogalmával nem vagy tisztában

A munka a felnőttkor felejárója, ha nem dolgozol, csak lődörögsz. Ez nem csak férfiak esetében van így, én sem kezdenék ilyen nővel.

2021. máj. 5. 09:41
 4/18 anonim ***** válasza:
84%
*velejárója
2021. máj. 5. 09:41
 5/18 anonim ***** válasza:
90%
Hát azért nyugaton nem is ennyire rossz a gazdasági helyzet. Itt ha nem dolgozol, akkor egy elég kétes jövőképet jelentesz. Ha ez kiderül, onnan már úgyse fog senkit érdekelni, hogy miért is nem dolgozol.
2021. máj. 5. 09:48
 6/18 anonim ***** válasza:
58%
Ilyen a magyar mentalitás. Dolgozni kell, különben egy semmirekellő vagy. Viszont nem tudom, miért emeled ki a nőket, a férfiak ugyanígy gondolkodnak.
2021. máj. 5. 09:50
 7/18 anonim ***** válasza:
57%

Mert a munka keretet ad az életednek, ha nem dolgozol hiába vagy milliomos, elfogy a pénzed.

Egy munkanélkülire nem lehet építeni.

2021. máj. 5. 09:55
 8/18 anonim ***** válasza:
90%

Azért itt Magyarországon a nagy többség nem teheti meg, hogy "sabbaticalt" vesz ki, és azoknak az embereknek a többsége, akik "nem akarok dolgozni" jelleggel otthon pihiznek, hát olyan is (többnyire lusta, hisztis, másokat pumpol, büdös neki a munka). Nyilván ha az embernek ilyenek a tapasztalatai, akkor óvatos, és nem úgy lesz majd vele, hogy "jaj, azért megkérdezem a Józsit, mert hátha ő nem olyan"... ha az oroszlán leharapja a kezed, nem fogsz odamenni a másik oroszlánhoz simogatni, hogy az hátha nem.

Ilyen esetekben, ha tényleg értelmes dologgal foglalkozik az ember ezalatt a pihenőidő alatt, ezzel érdemes kezdeni ismerkedésnél, hogy "most épp nem dolgozom, mert kivettem egy pihenőt, de fejlesztem magam, olvasok, nyelvet tanulok stb.", nem azzal, hogy "nem dolgozom jelenleg, mié' nem jó ez így neki".

2021. máj. 5. 10:06
 9/18 A kérdező kommentje:

3. A sabbatical fogalmáról hallottál már? Az angolszász világból terjedt el és a magyarban sokkal régebben létező alkotói szabadság szót szokták rá mondani, bár ez egyáltalán nem pontos valóban.

[link]

[link]

[link]

Na, de egyébként pont ezt mondom, mert érveket te sem fogalmaztál meg, csak hogy "nem, mert nem". Köszi, nagy segítség voltál!

5. Értem. De sokszor olyan körökben is ismerkedem, hogy a nők sem amiatt aggódnak, hogy miből fogják befizetni a csekkeket jövő hónapban. Tehát értem, hogy Magyarországon rossz az emberek anyagi helyzete, de nekem, az én ismerősi körömnek, vagy pl többnyire a nőknek akikkel ismerkedem nem rossz az anyagi helyzete.

6. Azért mert heteroszexuális vagyok, nőkkel szoktam ismerkedni és a téma most ilyen kontextusban merült fel.

7. Mondom: "Ha van már az embernek egy 10-20 milliója félretéve". Mi fogy el? Nem is az a fajta ember vagyok, aki állandóan utazásokra, új autóra, ájfonra, stb-kre szórja el a pénzét. Kifejezetten takarékos vagyok és fél-1 év alatt nem költeném el a megtakarításomat, pláne nem ennyi pénzt.

Ráadásul előbb írtam, hogy nem így akarok élni, a sabbatical általában fél-1 évig tart.

8. Értem, köszi! Azt hinném tudod, hogy ismerkedéskor a lakásból, a szakmám említéséből vagy a megjelenésemből (amiről nagyon nem az igénytelenség sugárzik) már le lehet szűrni, hogy nálam a sabbatical nem azt jelenti, hogy anyáméknál lakom a kisszobában és havi 50-100 ezerből tengődöm egész nap a gép előtt kockulva.

2021. máj. 5. 10:37
 10/18 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy nem rossz az anyagi helyzetük. De általában azok a nők mégjobban elvárják hogy a férfi legalább azon az anyagi szinten legyen és a keresete is.
2021. máj. 5. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!