Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők hangosak a tárgyiasítás / szexizmus ellen, közben ha valamit el szeretnének érni, legtöbbször a testüket is bevetik. Hogy is van ez?
Közösségi oldalakon árad a szexista tartalom, az Instagram, és pláne a TikTok, (ami egy hulladék, de a fiatalok (30 alatti korosztály) 60%-a, a 18 alattiaknak meg 90%-a használja innentől fogva társadalom formáló) tele van nők által készített szexista tartalommal. A legtöbb megtekintést generáló contentben rib**nccá vanak sminkelve, feszülős cicanaci, bélyegképnek a fenekük van bevágva vagy pushup melltartóban a mellük. Ők maguk is hangsúlyozzák, hogy már csak azért is kattints rá, mert soft-szex tartalom lesz. Valójában a mondanivaló rendszert csapnivaló és ezt ellensúlyozzák a fent írt dologgal.
De ugyan ez karrierben is. Ha előre akarnak menni, még ha a főnök nem is vevő rá kicsípik magukat mint délceg q*rva, bepróbálkoznak, kéretik magukat.
Ha ennyire zavarná az ezen az oldalon folyó dolog az út passzív (tartalmat nem gyártó) nőket, akkor nem lenne a telefonjukon az app, nem használnák, nem lenne az itteni történés napi szintű téma. Érdekes módon a médiában sem szólaltak még fel a nők által gyártott nőket tárgyiasító, szexista videók miatt...
Nyilván, az is a probléma forrása, hogy egyre több lány próbál beállni ebbe a sorba
Max ennyivel értek egyet.
Elenyésző azon nők száma, akik beállhattak volna ebbe a sorba, de nem tették. Nyilván a 100 kg-os buta lány akit csúfolnak amióta az eszét tudja, nem fog influencerkedni, vagy legalábbis elég kicsi eséllyel. Azok a nők, akiknek viszont kislány korukban mindenki átengedte a homokozót, általánosban remegtek érte a srácok, hogy vele táncolhassanak az amúgy utált táncórán ráérez a siker ízére elég könnyen. Nekik az élet tálcán kínál olyan dolgokat, amiket mások soha nem tapasztalnak meg. Gyerekként kicsiben kezdődik, neveltetés és hagyományok kérdése (fiúknak illik dicsérni a lányokat, udvariasnak lenni velük, és ha a kissrácnak tetszik a lány, bizony ezeket a "szabályokat" be is tartja) később elvárássá válik. És itt rájönnek, hagyományos értelemben minek dolgozzanak a sikerért, mikor egy pushup melltartó és egy feszes nadrág önmagában elhozza azt.
10-15 éve több egyéniség volt pl a sulikban. Voltak tényleg emosok, raszták, rockerek, etc. Én ugyan nem azonosultam velük, mert nem szeretem a szélsőségeket és ez is egyfajta magamutogatás a hovatartozást illetően, de ma ezek eltűntek vagy elenyésző számban vannak.
"Maguknak sminkelnek papiron, de ha randin fizetni kéne, azzal jönnek h drága a smink amit miattad tettek fel, fizess te."
Ezt tegnap cáfoltam meg egy másik kérdés alatt, de le se sz*rtad, csak ontod a hülyeséget magadból.
A legtöbb ember álszent, nemtől függetlenül.
A nőkre jellemző, hogy felháborodnak a tárgyiasításon és egyéb szexista dolgokon, miközben ők is ugyanúgy tolják ezeket.
A férfiak meg előadják, hogy ők a normálisak, miközben nem.
Nem ismerem a Tiktokot, Instára a gyakori miatt regisztráltam, hogy kb tudjam, miről beszéltek.
Mondhatni kívülálló nőként az a véleményem, hogy van igazság abban, amit írsz, gyalázat, ami ott megy.
Abban is igazat adok, hogy a lányok személyisége erősen torzul, elég felmenni a Facen olyan csoportokba, oldalakra, ahol jellemzően nők uralkodnak. Az önbizalom hatalmas, de a tudás és a tapasztalat mindig fordítottan arányos. Ha pedig kijavítod, "energiavámpír", "troll", "önbizalom romboló" "megkeseredett", " okostojás" stb... leszel. A bántalmazás ellen harcolnak elméletileg, de gyakorlatilag a nők verbális bántalmazásban, a másik megalázásában simán rávernek a leghímsovinisztább férfira is. Ez sajnos a feminizmus negatív hozadéka, ezt fel kell ismerni, pedig én feministának vallom magam.
Azt hiszik, hogy a szépség adta önbizalom elég, hogy kiköveteljék a tiszteletet olyan területen, aminek köze nincs ahhoz, ugyanakkor alapvető kulturált beszélgetésre sem képesek, ráadásul a 18-25 közötti lányok olyan tucatok, hogy megjegyezni sem lehet őket.
Természetesen sok olyan nő van, akinek szeretem a társaságát, köztük kifejezetten szépek is, akinek nem inge, ne vegye magára a véleményemet.
#16 Semmi köze a feminizmusnak ehhez, már ne is haragudj. Az, hogy a buta nők nem tudnak élni a nőiességükkel pontosan azért van, mert nem értik a feminizmust, nem tanultak belőle. Ők olyan messze vannak azoktól a nőktől, akik akár az életüket és a hírnevüket is feláldozták a női jogokért, mint ide Kamcsatka.
Amúgy igazad van abban, amit leírtál, de ez pont nem feminizmus, hanem a régi rend hozadéka: a férfi fizessen, a nő legyen szép és a teste az egyetlen értéke. Pontosan azt folytatják ami ellen a feminizmus küzd.
Ezek nem feministák, hanem celeb pitsák. És nem, nem a nők nagy része ilyen. Rengeteg nő nem ilyen, csak azokat nem veszik észre mert nincs rajtuk száz kiló smink.
Amúgy igazad van abban, amit leírtál, de ez pont nem feminizmus, hanem a régi rend hozadéka: a férfi fizessen, a nő legyen szép és a teste az egyetlen értéke. Pontosan azt folytatják ami ellen a feminizmus küzd.
én is így értettem. Nem éri meg küzdeni ezek szerint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!