Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Körültekintő vagy-e, mikor társkereső oldalakra regisztrálsz? Voltak-e csalásra, visszaélésre utaló jelek? Ha igen, milyenek?
Nézd meg a filmet. Kíváncsi vagyok a vagyok a véleményedre, élményeidre.
"Mire figyeljünk oda online társkereséskor? - Catfish - egy új csalási módszer - Az NKI figyelemfelhívó kisfilmje!
2021.02.16.Jogi Fórum / Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének
Az online társkereső oldalak a gyors, kényelmes pártalálás ígéretével csábítanak, azonban jó ha tudjuk, hogy az online térben sok az olyan csaló, aki romantikus kapcsolat látszatával igyekszik visszaélni a bizalmunkkal. De mi is az a catfish?
Barátkoznunk szükséges a catfish kifejezéssel, ami egy olyan csalási módszert takar, amely során a csaló különféle online társkereső felületeken egy jól felépített online álidentitás mögé bújva ismerkedik úgy, hogy közben a másik félben érzelmi kötődést alakít ki, és a tökéletes leendő partner látszatát kelti. A csalás motivációja egyértelműen a pénzszerzés.
Én csináltam egy másra sem használt mail címet.
Nem, hogy sok ott a csaló, de az egész műfaj egy nagy pénzmosás.
A szexiparban tízmilliárd számra keletkeznek illegális bevételek, itt meg kamuregek "befizetésével" legalizalják.
Ez a lényeg.
Hogy sok szerencsétlen meg még magától is fizet a boldogság reményében, az csak hab a tortán.
De azért vannak igazi szereplők is, egy jó részük futóbolond.
Nekem 2,5 év alatt két, kávézós randi jött össze, néhány kósza numera és egy tartós szexbaratság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!