Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyek! Számotokra kizáró ok lenne, ha az ismerkedés során a férfi közölné veletek, hogy felépülő függő?
Nem én kérdeztem ezt :) De én is gyógyuló alkoholista vagyok.
AA csoportba sose jártam még.
Többféle megközelítése van a kérdésnek. Sokak szerint egy függő sosem épül fel, mások szerint nem is függő az, aki minden nap részeg, azaz ilyenkor az a kérdés, hogy maga az érintett érzi-e a problémát. Ha igen és tesz ellene, akkor van esélye felépülni és ez nagyon komoly eredmény. Arra kell különben figyelni, hogy a szociális hátteret is hozzá kell igazítani, mert többnyire mire az ember függő lesz már olyan közegben mozog, ami nagyon nehezen engedi el. Tehát neki tudatosan meg kell szakítani a kapcsolatot ezekkel a személyekkel. Ha ez sikerül és normál nem függő környezetbe kerül, akkor van esélye.
Én szurkolok neked, én lejöttem az alkoholról most már 2,5 éve, ami azt jelenti, hogy csak nagyon ritkán iszom. Igaz én nem voltam klasszikus függő, de közel álltam hozzá. Ennek az lett az eredménye, hogy az a közeg amiben mozogtam gyakorlatilag megszűnt számomra, ez volt a legnehezebb rész. A alkeszközeli ismerőseimet tudatosan leépítettem és maradtak azok, akik nem erőltették a piát. Úgy gondolom, hogy ez az alkoholmentes élet már nem fog visszafordulni, így fogok majd egyszer meghalni:) Nagyon élvezem ezt a tudatosságot, szeretek józan lenni. Erre biztatnék mindenkit.
6/6.
Köszönöm szépen. Nem egyszerű helyzet ez, mert női oldalról jogosan kelthet félelmet az esetleges partner függősége, viszont ha letagadom és utólag derül ki, akkor hazugsággal indítottam. Ez sem egy járható út. Csak az őszinteség lehet kifizetődő hosszú távon.
Apàm alkoholista volt. Kamaszként éltem àt, ahogy tönkrement a csalàdunk. Férjem apja alkoholista volt, ki akarta îrtani a csalàdjàt.
Rettegek a részegektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!