Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezhet, hogy a szüleim elhibázott döntései miatt nem alakulhatott ki normális párkapcsolatom?
Átlagos családból származom. 10 éves voltam, amikor szüleim úgy döntöttek, kiköltöznek a belvárosból, egy nem túl nívós kiskertes övezeti családi házba (az út sártenger volt, csatornázás nem volt stb...). Onnantól kezdve mindig csórók voltunk, sose tudtak támogatni semmivel. Mellesleg a környéken gyerekek se laktak, csak 60+-os idősek, öcsém volt az egyetlen játszópajtásom. Jóformán nem volt gyerekkorom se, mindenből kimaradtam ami közösségi dolog lett volna. Míg az osztálytársaimnak teljesen modernül berendezett lakást vettek szülei az egyetem elején, engem konkrétan 0 Ft-tal indítottak útnak az életbe. Ebből adódóan én kimaradtam nagyon sok mindenből, nem voltam meghívva semmilyen bulira, lakásavatókra, amiket 22-25 évesen szerveztek az ismerőseim.
20 éves korom óta dolgozom, soha nem nyaraltam, nincs autóm, mindig megvontam magamtól minden szórakozást, most 36 éves vagyok, és kínkeservesen összegyűjtöttem egy 1,5 szobás panellakásra, de annyira lenullázódtam anyagilag, hogy nem tudok ismerkedni, mert egy üdítőre nem tudok meghívni egy nőt. Banki hitelt nem vettem fel, szüleimtől kértem kölcsön. kb még 5-6 év mire visszatörlesztem. Örültem vona ha azt mondják ajándék a kölcsön, de sajnos nem, ők is nehezen élnek.
Nagyjából most tartok ott, mint a tehetős osztálytársaim 18-20 éves korukban.
Van esélyem valaha is normális családra, párkapcsolatra?
Hát ne harahudj de ez csak rinya.
Persze, az sajnálaros hogy nem mindenki születik jó anyagi körülmények közé.
De nem törvényszerű hogy ebből ne törthetne ki valaki.
Annak meg hogy nem voltak barataid vagy nem hívtak meg bulikba semmi köze az anyagi helyzetednek.
Én egy olyan családból jövök, hogy a szüleim, nagyszüleim tudnak, tudtak tamogatni.
Tesomnak vettek egy kis lakást, remélhetőleg nekem is fognak tudni, ezt nagyreszt a nagyapámnak köszönhetem, aki a 60as években járt egyetemre, mellette pedig földeken dolgozott, allatokat nevelt. Mégis ki tudott törni a "paraszti" életformaból és jómodban élt de magára sose költött sokat (szamomra baromi nagy példakép).
És megis, úgy hogy én relatíve jó anyagi helyzetből jövök, vannak barátaim akik rosszabb anyagi háttérrel rendelkeznek, akiknek a szülei fele ennyit se tudtak adni anyagilag. És??
Nem azért a baratom valaki mert van pénze. Nem erdekel. Ugyanúgy jóban vagyok azokkal akik kevésbé jómódúak. A barátság vagy a szerelem nem ezen múlik.
11#
Jol irja.
Ez csak rizsa,hogy kifogásokat keress.Ha az én életemet élted volna végig,akkor már lehet nem élnél!
Abba kedves barátom volt nyugatra való költözés 3 évesen,szülők válása 7 évesen,visszakoltözés.Kb 3iskolaváltás az általánosban,szegénység,egy luk ahol anyámmal tengődtünk,szeneskályha.Volt benne háború 1991,volt frontkatonaság,szökés,az újonan felépített kertesház elhagyása,menekülés az országból,nulláról kezdés egy idegen országban.Ismét nyugatra költözés,majd vissza..Volt benne válás.
Ennek ellenére mindig voltak kapcsolataim.Teljesen vadidegen helyeken is,nulla ismerőssel.Hacsak az ingatlankőzvetítőt nem számoljuk bele,aki elvitt a berlemenyig!Miután reggel felkeltem, elmentem élelmiszerboltot keresni, azt se tudtam merre induljak.
Csak nagyolva irtam kb.
Ahelyett hogy a sorsodon cserogsz ,huzd ki a fejed a seggedből ,és állj a talpadra!!
#11: "Annak meg hogy nem voltak barataid vagy nem hívtak meg bulikba semmi köze az anyagi helyzetednek."
De, sajnos nagyon sok köze van az anyagi helyzethez, főleg ha normálisabb vagy az átlagnál.
Én például nem akartam alja emberekkel barátkozni azért, mert anyagilag velük voltam egy szinten.
Nem tudtam az ilyen segédmunkás proli gondolkodású emberekkel sem azonosulni azért, mert velük kellett egy munkahelyen dolgoznom.
Úgy meg kicsit nehéz baráti kört kialakítanod, hogy semmi kapcsolódási pont nincs, mert olyan szegény vagy, hogy a BKV-n bliccelned kell, akik között meg jól éreznéd magad, azok a budai elithez tartoznak többségében.
És nem azért, mert sznob vagy, csak ebben az országban ha már nem vagy szélsőjobbos, Kádárista, előítéletes, rasszista, homofób, transzfób, szexista, soviniszta, akkor még Budapesten is kinéz legalább az emberek fele, vidéken meg még rosszabb a helyzet.
Ha meg még nem is dohányzol és ritkán iszol alkoholt, még kevesebb kapcsolódási pont van.
Úgyhogy én megértem a kérdezőt, ezt csak az értheti, aki hasonló utat járt végig az életben és csak az internet maradt az egyetlen mentsvára, ahol szegényként is egyenlőnek számít.
"Nem azért a baratom valaki mert van pénze. Nem erdekel. Ugyanúgy jóban vagyok azokkal akik kevésbé jómódúak. A barátság vagy a szerelem nem ezen múlik."
De attól még nem ők a legközelebbi barátaid. Nem velük jársz össze hetente többször, nem velük beszéled meg, kinek hogy sikerült a zh, nem velük cserélgetitek egymás jegyzeteit és nem velük anekdotáztok, hogy milyen jó volt nyáron a spanyol tengerparton, meg idén Amszterdamba kéne kiugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!