Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Értelmiségi az értelmiségivel, a munkás a munkással jöhet csak össze, ha harmonikus kapcsolatot akar?
-Mindenkinek vannak anyagi elvárásai. A férfiaknak is.
-Az anyagiakat azok hozzák szóba a legelején, akikben nagyon erős a bizonyítási kényszer. Az ilyenekből szoktak kínos szituációk jönni a randin.
Diplomás vagy, na és mennyi a fizetésed? Nekem ennyi és ennyi. Na megérte egyetemre menni? Na na na? Ki az okosabb na? Én keresek többet érted? Érteeeed???
És csodálkozik a pasi, hog, nincs második randi. Lehet a pénzre fogni, de aki utálja a diplomásokat, az miért akarna ilyen párt? Nem lenne jó kapcsolat, ha folyamatosan le akarja győzni a másikat.
#10 A tanári fizetésemet nem nehéz túlszárnyalni akár érettségi nélkül is egy jobb szakmával. Tehát akár autószerelővel, akár orvossal jövök össze, te mindenképpen azt szűrnéd le, hogy anyagi elvárásaim vannak. Az fel sem merül benned, hogy az emberek többsége azért jön össze valakivel, mert vonzódik hozzá, szerelmes belé.
Nekem kultúrában és intelligenciában vannak elvárásaim, de azt úgysem fogod nekem elhinni, mert te már eldöntötted, hogy a nők anyagiasak, igaz? Pláne a diplomások. Jól gondolom?
Komplexusok.
Nah persze.
Azért elárulhatnád,hogy pldául egy doktornő mellet egy asztalos miféle komplexusokkal fog megküzdeni.Pldául szerinted én kvára hiányolnám hogy nem tudom Mariskanéni bőrproblémáira miféle kenőcs,vagy gyógyszer lenne a jo,vagy a szomszédgyerek hasmenését mi is okozta?
Vagy mondjuk őt, mint orvosnőt, nagyon frusztrálná,ha nem tudná megmondani ,hogy az 1/2colos befogószárú rádiuszmarómnak mekkora az ideális kerületi sebessége bükkfa anyagot marva?
Ugyanmar ember!Az a mélységes szakadék a diplomás és nemdiplomás között csak a kis buksikban egy általános tévhit.Nem leszel sem jobb apa,sem jobb szerető,és még csak szórakoztatóbb sem,ha alapvetően egy besavanyodott,életunt fapofa vagy diplomával.
Van egy alapműveltsége az embernek,nem kőbunkó,és tud egy normális családi életet élni.Azért remélem a gyerekeidet nem fogod kidobni,mert még nem értelmiségiek,és nincs közös témátok,mert csak az integrálszámításról vagy hajlandó beszélgetni velük.
Leginkább azok jönnek ki jól akiknek azonos a családi hátterük. Szerintem ez többet számít.
A hasonló kultúrális, nevelési és vallási háttér.
Pl a férjem és az én családom hasonlóak. Hosszú távú kapcsolatnál ez nekünk előny.
Még ha két ember el is tudja fogadni egymást a nagy buktató ott van, amikor nem tudják a másik fél családját elfogadni.
Rengeteg példát látok itt a gykn.
14: senki nem allit olyat, hogy mondjuk egy munkas ne lehetne szereto apa vagy jo ember vagy akarmi, de nagyon burokban elsz, ha azt hiszed, a komplexus nem realis veszely. es nem tudom, most megjatszod-e a hulyet vagy tenyleg nem erted, de nem az a komplexus, hogy a munkas pl. nem tudja, milyen krem kene marika neni labgombajara.
ha az altalad emiltett peldanal maradunk, egy orvos pl tarsadalmiag sokkal megbescultebb es sokkal nagyobb a szakmai presztizse, mint mondjuk egy komuvesnek. (most abba ne menjunk bele, h ez jo-e vagy hogy vannak rossz orvosok es szuper mesteremberek, ettol fuggetlenul a tarsadalom mashogy all hozzajuk, ez teny.) ha meghalljak, h xy orvos sokan onkentelenul is hasra esnek valemennyire es automatikusan tisztelik az illetot, komolyan veszik, mig egy munkasra csak legyintenek. ez igenis lehet feszultsegforras, plane, ha a no van magasabb pozicioban.
van egy orvos baratnom. intelligens, csinos lany. a pasija egyetemista, nem munkas, nem is buta, de egyszeruen annyira frusztralja, hogy a baratnojet komolyabban veszik, mint ot, hogy mar a lanyon csapodik le a dolog. feltekeny az osszes orvos munkatarsara es mindig azt vagja a csaj fejehez, hogy bezzeg az orvosok igy, orvosok ugy, tuti igazabol egy orvos parra vagyik maga melle es o nem eleg jo neki, betegesn feltekeny es gyulol mindenkit, aki a lany kozeleben van. miert? mert komplexusos, nem erzi eleg jonak magat es o generalja ezzel a feszultseget.
de szamtalan ilyen peldat tudnek mondani. nem allitom, hogy nincs ellenpelda vagy nem letezik olyan munkasember, akit full nem erdekel a noje karrierje, de azt allitani, h a kisebbsegi komplexus a ‘vegyes’ kapcsolatokban nem letezo jelenseg, szimplan ostobasag vagy tajekozatlansag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!