Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyien nem kommunikálnak a másik nemmel?
A való életben ritkán és nem ennyire szélsőségesen látom a dolgot. Ott inkább azt látom, hogy az emberek időszakosan, pl. szakítás után elkeseredettségükben ilyenek. Vagy épp azért, mert elvakította őket a szerelem, féltékenység.
De, itt, ahol elvileg az emberek tanácsokat adnának és segítenének másoknak, leginkább azt látom, hogy mintha fél percet sem beszéltek volna a másik nemmel. Ezt ők tényleg nem érzékelik?
Férfiaknál ugye tök alap vélemény, hogy nettó 500.000-al, kigyúrtan, magasan lehet csak nőt találni. Nőknél tök alap, hogy a legrondább férfi is simán becsajozik, ha van önbizalma.
Most volt még 2 viccesebb kérdés is, ahol igazából az mutatkozott meg, hogy tényleg ugyanolyan szinten nincsenek képben a nők sem a férfiakkal, mint fordítva. Az egyiknél tiniszintű női elvárásokat állítottak be normálisnál. A másiknál meg nők azon keseregnek, hogy a természetes, okos nők nem kellenek annyira a pasiknak, mint a plasztikcicák.
Szóval, ezeknél az embereknél mi van? Az ismerősi körük 2-3 főből áll? Vagy egyszerűen valamilyen betegség, pszichológiai probléma miatt nem is érzékelik, hogy mi van a környezetükben? És ha ennyire nincsenek képben, miért akarnak ismeretleneknek segíteni olyanban, amihez nem is értenek?
Az emberek egyre inkább vélemény buborékban élnek.
Nagyon maximum 3-4 hasonszőrű haverral osztják meg a gondolataikat, a FB és a híroldalak is egyre gyakrabban eleve olyan híreket, információkat, tartalmakat adnak a szemed elé, amikre eleve feltételezik, hogy érdekel (értsd, ha te hiszel a lapos földben, akkor elkezded ezeket nézegetni, olvasni, likeolni, a FB megtanulja, és egyre több lapos földes tartalmat ad, egy év múlva úgy fog tűnni, hogy körülötted mindenki más is erről beszél, ebben hisz).
Aztán az internet teret ad annak, hogy régen a falu bolondja elvolt egyedül, most összefújja a szél a harcos feministákat (mindenért, de mindenért a férfiak a hibásak) a harcos incelekkel (mindenért de mindenért a nők a hibásak).
Egyébként nézd meg, hogy más témákban is ez megy. Ott van pl a politika. A Fideszes ismerőseim kormánypárti hireket olvasnak olyan ismerőseik vannak nagyrészt, olyan közegben mozognak, azt hiszik, hogy mindeni fideszes, az ellenzék meg pár tucat támogatottság nélküli bajkeverőből áll. Az ellenzéki ismerőseim masszivan hiszik, hogy a Fidesz elcsal minden választást mert a kutya nem szavaz rájuk, hiszen egy fideszest sem ismernek...
Vélemény buborékok mindenhol
#1: Ez azt feltételezné, hogy másféle arányban is jönnének hasonló számú válaszok és az egymást szidó felek környezetére is igaz lenne a dolog. Tehát, ugyanúgy írná egy csomó nő is, hogy a környezetében mondjuk nincs igény a plasztikcicákra, de ilyen válasz ritkábban jön. És így igaz a sikertelen pasik szövege is, hogy a környezetükben a nők csak a pénzre mennek.
#2: Hú, köszi, ez nagyon találó! Gondolhattam volna ezekre, mert még olvastam is pár cikket arról, hogy a facebook algoritmus is mennyire célzott tartalmakat tol.
És igen, sok témára igaz ez, a valóságban meg tényleg máshogy van ez előadva. Pl. én csak olyan vitába szállok be, amiben tényleg tájékozott vagyok. Ha ez neten történik, akkor szinte mindig csak vádaskodásba megy át a véleményem és személyem ellen a vita meg ilyesmikbe. Lényegében a véleménybuborékok prezentálásában. És nekem az volt a furcsa, hogy ez élőben sosem történik meg. Élőben nem tudja azt mondani xy, hogy a környezetében minden nő/férfi ilyen vagy olyan, mert egy a környezetünk és fél perc alatt konkrét neveket tudok mondani, amivel cáfolom az illetőt.
Jó látni azért ilyen normális, összeszedett választ is!
Egyébként tényleg nem beszélgetnek az emberek.
Például a saját szűkebb környezetemben is hallottam már azt a tanácsot nőtől, hogy neki úgy jött össze az ismerkedés, hogy nem is keresett párt, csak rátalált a szerelem.
Elég sokáig kellett magyaráznom neki, hogy ez egy férfinek rossz tanács, mert ha egy férfi ül a sarokban, és senkihez nem szól, akkor a kutya nem fog odamenni hozzá. Ugyanez nőként általában azért azzal jár, hogy egy pár férfi csak be-bepróbálkozik (még ha nem is akkora tömeg, mint amit itt a GYK-n hisznek).
Ugyanez fordítva, férfi haverok komolyan hiszik, hogy egy nőnek milyen jó, mert két percenként meg akarja dugni valami vad idegen mondjuk egy céges buliban. Fel sem fogják, hogy ettől nem könnyebb ismerkedni, csak azért, mert ők elfogadnák, ha 2 percenként jönne hozzájuk egy nő.
Egyszerűen nem is próbálunk egymás fejével gondolkozni, ha nőként/férfiként valami bevált, akkor simán tanácsoljuk a másik nemnek is, hogy biztos működik.
5: igen, ezt már mondom egy ideje (egyszer kiírtam erről egy kérdést, de nem úgy tűnt, hogy magukra ismernének az emberek).
Teljes egészében háborús logika határozza meg a gondolkodást.
Vagyunk mi és vannak ők.
Engedni egy centi sem szabad, nem számít, hogy a kérdező a világ legnagyobb hülyéje, ha nő, akkor bevédi a többi nő, ha férfi, akkor bevédi a többi férfi.
Egy csomó kérdésnél látszott régebben is, hogy ugyanazok az emberek képesek homlokegyenest eltérő véleményt megfogalmazni mondjuk egy megcsalásról, attól függően, hogy F vagy N követi el.
Egy csomószor jártam már úgy, hogy leírtam a véleményem, és privátban jött a gyalázkodás, hogy mekkora marha vagyok, ha a nővel értettem egyet, akkor a pasiktól, ha a férfivel, akkor a csajoktól.
Ilyen téren tényleg összefújta a szél a szemetet mindkét oldalról :/
Én sokszor át is görgetek már ilyen mértékben általánosító kérdéseket, mert egyszerűen nincs rá energiám, hogy beszálljak a vitába.
Néhány kérdés alatt teljesen értelmes réteg gyűlik össze, akikkel ha nem is feltétlenül értünk egyet, megtudjuk magyarázni és eltudjuk fogadni egymás véleményét.
Itt sokan nemcsak, hogy burokban gondolkoznak, de teljes mértékben elfogadhatatlannak is tartják, ha más nem az ő burkában gondolkozik, ami személyeskedést, undorító "ki ha én nem" stílust hoz ki belőle. Emberek vagyunk, nem állatok, az állatok mégis sokszor különbül viselkednek. Én kiábrándulok egy-egy ilyen megosztó kérdés miatt a teljes emberiségből, ezért ritkán válaszolok olyanra, amin látom a korlátoltságot és nincs kedvem "aláztatni" magam, mert az én véleményem szöges ellentéte az általánosítókkal szemben.
Azt látom, hogy a nagytöbbség itt egyáltalán nem nyitott új nézőpontokra, meglátásokra, ezáltal az oldal mintha elveszítené lassan az értelmét. Mindig is voltak ilyen és olyan emberek, illetve kérdések itt. Én igyekszem a nyitottabb érzelmi világú, értelmés kérdéseket megtalálni, mert ezekben érzem azt, hogy értéked tud teremteni a kérdező számára, illetve akár a saját számomra is.
9: azok mellett, akik frusztráltak ezer éve (vagy soha) nem volt párjuk ott vannak azok is, akiknek vagy hosszú kapcsolata van, vagy könnyen megy a párkeresés, és marha magas lóról osztják az igét.
Mindezt úgy, hogy valójában csipetnyi empátia nincs bennük, nyilván aki 2 perc alatt talál minde ujjára párt, az könnyen looseresi az egész világot, aki pedig sok éve kapcsolatban van, az könnyen jelenti ki, hogy ő bárkit felszedne, csak ugye szereti a feleségét
Ha pedig a sikeres (legalábbis magukat annak mutató) emberek találkoznak azokkal, kik frusztrálódnak, belefáradnak a dologba, akkor borítékolható, hogy robbanni fog a történet, mivel meg sem akarják egymást hallgatni, csak megy a magas lóról észosztás vagy a frusztrációból fakadó erőszakos kommunikáció
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!