Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mindenki normális, de senki sem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindenki normális, de senki sem?

Figyelt kérdés

A való életben ritkábban, itt gyakran látom, hogy sokan leírják, normális pasit/nőt keresnek, de nem találnak. Természetesen, ők saját magukat normálisnak tartják.

(Volt egy kérdés is, ahol ez szóba került. Akivel erről beszéltem, az lazán elszidott mindennek több embert is és közölte, hogy ő bizony normális.)

Mit takar ez a "normális" kifejezés? És tényleg elhiszik magukról ezek az emberek, hogy ők normálisabbak az átlagnál? És tényleg azt gondolják, hogy normálisként nem találnak normális embert?

Ti mit gondoltok erről? Férfiaktól rendszeres érv, hogy alig találni normális nőt, mert mind a pénzre megy. Nőktől azt olvasni rengetegszer, hogy minden férfinek csak a szex kell. Szerintetek, akik ezekkel jönnek, mennyire esnek a normális kategóriába?

2020. okt. 11. 23:53
 1/9 anonim ***** válasza:
94%

A "normális" nem egy mindenkire általánosan érvényes igazság, csupán a személyes értékítéletek halmaza.

Aki ezt felismeri, és elismeri, az sok indulattól szabadul meg, a tudata pedig tágulni kezd...

2020. okt. 11. 23:58
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Akik "nincs egy normális pasi/nő" szöveggel kárognak azok megkereseredett emberek... Ne kritizálj, nézd magadba tényleg így van-e... S most tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért? S mit teszel ellene, hogy ne így legyen? Csak keseregsz, vagy teszel ellene? Látod, magától nem oldódik meg a helyzet.
2020. okt. 12. 00:02
 3/9 A kérdező kommentje:

#1: Ez így okés, hogy relatív a dolog. Engem az érdekel, hogy az érintetteknél a normális kategória mégis mit takar? Ez egy egózás a részükről, nem is igazán értik a szó használatát, felszínesen használják vagy miről van szó?

#2: Én is látok egy kis megkeseredettséget, mert elég könnyen elkezdenek másokat sértegetni.

Szerencsére nálam nincs probléma, találok társat, nem személyes a kérdés ennyire.

2020. okt. 12. 00:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag megválaszoltad a saját kérdésed:

" Ez egy egózás a részükről, nem is igazán értik a szó használatát, felszínesen használják... "

Még a sorrend is stimmel.

"Egozás", tehát az éntudatból induló érzékelés, és az azon kívül tapasztalt valóságtól szeparált megélés.Ez persze természetes, és az Ego önmagában nem negatív, vagy pozitív, csupán szükségszerű a tudatossághoz.Ilyen formában az egot nem kidobni kell az ablakon, ahogy azt az oly divatos fősodrású spirituális, pszichológiai, és life-coach irányzatok sugallják, hisz akkor a személyiség összeomlik, hanem tágítani érdemes, amivel egyenes arányban nő a tudatosság, tehát a megértés szintje.(A tágítás ebben a kontextusban nem keverendő össze a felfuvalkodással, inkább az "én" határok kiterjesztéseként értelmezendő, ami törvényszerűen elvezet az EGY-ség élményhez, hiszen ugyanannak az egységnek vagyunk a részei, az elkülönülés pedig illúzió.Világ-Egy-Etem, UNI-Verzum, Uni=1.Ennek a sűrűségi szintnek -vibrációs frekvenciának- az elérése a gyakorlatban már egy másik történet.)

2020. okt. 12. 00:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Ugyan én nem használom így ezt a kifejezést, de én is "normális" párt keresek. Szerintem ez minden embernél azt takarja, aki azonos, vagy legalábbis nagyon hasonló értékrend szerint él.

Hiszem mindenkinek az a normális, aki az ő normái szerint működik, amit még az értékrend határoz meg.

Pont ezért ez aztán végképp megfoghatatlan elvárás. Kb mint az, hogy legyen szép, vagy, hogy nekem tetszen.

2020. okt. 12. 00:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az a normális, aki nem teljesen extrán szemét, meghallja amit a másik mond, nem csak a saját lemeze megy a fejében, odafigyel a másik mondandójára. Megjegyez néhány lényeges dolgot vele kapcsolatban, nem azt ami szerinte lényeges hanem amit a másik mond hogy NEKI lényeges. Pl nem vesz virágot ha a másik nem igényli, de képes elfogadni ha valami nem úgy alakul ahogy eltervezte, mert pl a másik összesett az utcán... (a szemét), ezért nem tudnak moziba menni, pedig ott a virág is ŐŐŐŐ megvette :) A másik meg vinni is utálja amúgy, de ŐŐŐŐ vesz. Szóval valami minimális agyműködést tanúsít, és vannak érzékszervei is, még füle is:) Ezt hívják általánosan normális embernek.
2020. okt. 12. 00:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A normális ebben a kontextusban a kifejező normáinak való megfelelést jelenti. Minél szigorúbbak a normák, annál kevesebben felelnek meg neki.
2020. okt. 12. 09:43
 8/9 anonim ***** válasza:
És (bár csak részben kapcsolódik a témához) a jobboldaliak által előszeretettel emlegetett "normalitás" még szóba sem került... :/
2020. okt. 12. 14:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Agyon kéne verni azokat, akiket nem tartunk normálisnak. Ha ez megtörténik, akkor elvileg csak normális marad. Én pl. a Kormánnyal kezdeném. Így lehetne megtisztítani a Földet.
2020. okt. 12. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!