Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki nem anyagias, annak nincs esélye a nőknél?
Sok ismerősöm ilyen, és fura mód még egyiküknek sem volt soha komoly kapcsolata. Átlagéletkoruk 30-33 év, és az összes betanított gyári munkás, illetve egy árufeltöltő is van közöttük. Közös bennük hogy imádják a munkájukat, nekem is mindig mesélnek róla, sosem picsognak semmiért, vannak hobbijaik, céljaik, de ezek mind olyanok aminek nincs köze az anyagi haszonhoz. A fizetésükből is jól kijönnek, hétvégente eljárnak kirándulni, bulizni.
Akit nem érdekelnek az anyagias dolgok, az úgy fog járni mint ők, és soha nem lesz barátnője?
Az anyagias azt jelenti, hogy csak a pénzig lát. Kellene a halálnak egy ilyen ember, így is elegem van abból, hogy a kamionos ismerőseimet hallgatom néha, hogy huu, ő segghülyén annyit keres, mint egy mérnök. Ki a bánatot érdekli? Nem mindenkinek ez az életcélja mindenáron...
Az, hogy valaki nem anyagias, nem egyenlő azzal, hogy egy ostoba proli, aki a legtöbb energiát a faxverésbe fektette, azért tart ott, ahol...
Nem, nem jönnék össze gyári munkással. Fel sem fogná, miért szeretek dolgozni és egyáltalán milyen szellemi munka.
"Fel sem fogná?"hmm...
Egyébként a "szellemi" munka sem fizet feltétlenül olyan jól. Az csak egy dolog, hogy az iroda melegében sütteted a segged az még nem gari, hogy jobban is keresel, mint egy sori munkás.
Ez függ attól, hogy milyen cégnél vagy és milyen pozícióban nyomod a billt a műkörmeiddel.
Mondjuk egy programozó, aki valódi szellemi munkát végez az nyilván jobban keres, mint egy hr-es pitsa. Persze felvágásnak jó, hogy irodán vagy. Még hozzádobsz egykis manikürt, pedikürt, kirakod a csöcseidet, feszülős cuccot veszel fel és már a fellegekben lebegsz. :D
Én úgy nem vagyok anyagias, hogy van pénzem és bőven jómódúnak számítok. Csak felismerem, hogy nem a pénz hozza az elsődleges boldogságot az életben, attól függetlenül hogy a hiánya pedig okozhat szomorúságot. De nem is azok a dolgok hozzák a boldogságot, amiket pénzen meg lehet venni. A nyaralás, kocsi, szórakozás, zabálás, pénz elverési más módokon, ezek mind csak sokadlagos dolgok. Az emberi kapcsolataim okozzák nekem a legnagyobb örömet. Egy családommal töltött hétvége, egy barátokkal töltött beszélgetős este vagy egy jó szex a barátnőmmel. Ezekben teljesedek ki, ezeknek örülök igazán. De a pénzt is meg kell keresni, hogy az anyagi szükségleteim ki legyenek elégítve most és a jövőben is.
Akinek szarok az emberi kapcsolatai, mert rosszban van a családjával, nincsenek barátai, vagy képtelen társat találni, annak szar élete van, akármennyi pénze is van. Inkább lennék újra csóró ha választani kellene, csak az emberi kapcsolataim működjenek jól és normálisan. Ezekből nyeri az ember a legtöbb örömet, boldogságot, nem a dolgokból, amiket a sok pénzen vehet.
29/F
Szegény családból származom, a szüleim közül apa most is óvodai udvari karbantartó, anyukám pedig gyári munkás. Együtt nem keresnek ketten 300 ezer forintot. Csak elmentem egyetemre és nagyon jó szakot választottam.
"az kevésbé jár el, mert nem szeret minden péntek esténként kibaszni 5-6 ezer forintot arra hogy ne otthon egyen"
Mi a gyerekkori régi legjobb barátaimmal pl kiülünk a Tisza parton a rakpartra beszélgetni, előtte veszünk a dohányboltban 2 sört vagy üdítőt 500 forintért. Vagy télen átmegyünk egymáshoz. Nem 40 vagy 60 évesek vagyunk, hogy vacsorázni hívjuk egymást étterembe. Egy randin sem tudom hogy kell elkölteni 5 ezer forintot, amikor én fizetek kettőnknek, nemhogy egy beszélgetős-iszogatós estén, amikor csak a magamét fizetem.
"Ciki ha kapsz egy üveg viszkit, neked meg csak egy olcsókategórás borra futja az ajándékozásból."
Nem tudom ez az ajándékozás hol divat. Nálunk biztos nem. Se a családban, se a barátok között. Én a családomtól Karácsonyra papucsot kértem, az előző pont előtte ment tönkre.
"sokan el sem hiszik hogy te tényleg csóró vagy, azt hiszik csak smucig vagy és többet nem is hívnak"
Ezért kinyitod szépen a szád és elmondod, hogy neked ennyi fér/nem fér a költségvetésedbe. Tudod, beszélsz nyíltan, frontálisan kommunikálsz.
"De ha csak kollágáiddal barátkozol és megneszelik, hogy te kiszámolod a pénzt a hétvégi közös kiránduláson, többet nem is fognak hívni, mert nekik is égő és ők jól akarják magukat érezni, nem egy csóró lelkivilágára ügyelni."
Kollégák? Akikkel ugyanannyit kerestek? Hogy lenne ekkora különbség anyagilag a kollégáid között és közted?
Ez is hihetetlen számomra, hogy "ha megneszelik biztos nem hívnak". Meg kell mondani frontálisan, hogy ez a helyzet. Sokkal több megértés van a világon, mint azt te képzeled. Én például nem iszom alkoholt egyáltalán és előtte mindig féltem mit mondanak majd, meg hogy mindenki tukmálni fogja rám a piát. Hát nem. Kb 2 ember volt sok év alatt, aki piszkált ezzel, de szinte mindenhol mindenki elfogadó. Csak az emberek félnek és már előre bebeszélik maguknak, hogy "jaj biztos mindenki lenéz/elutasít emiatt".
"A sok esküvőről ne is bezséljünk, ahol mindenki elvárja, hogy a saját fogyazstásod kijöjjön az ajándékpénzből plusz még adjál is rá."
29 éves vagyok, életemben 1x hívtak esküvőre, akkor is egy aktuális barátnőm valakijéére, ahová semmit nem kellett nekem vinnem, intéznem.
"Ha sok a barátod"
Igaz barátja, akivel mindent, de tényleg szinte mindent megbeszélhet az ember úgy sincs sok soha, csak maximum egy kézen megszámolható. De sok embernek pont hogy egy se, olyan magányosak. A haverok, ismerősök megint más téma.
"Ez ért nem tudom elfogadni amikor valaki azt mondja hogy őt nem érdekli a szegénység, csak legyenek kapcsolatai. Nem, nem lesznek kapcsolatai pénz nélkül, csak a szűk család."
Te most itt a kapcsolatokra, amikor érdekből tartasz fent emberekkel kapcsolatot arra gondolsz, de én meg a kielégítő, bensőséges, intim, szeretetteljes emberi kapcsolatokra gondoltam. Nem tudom hogy vagy vele, de hiába van 200 ismerősöm, 20 haverom, én akkor is a szűk családi körből, a szűk baráti körből és a párkapcsolatból nyerem az örömöm 90%-át, nem a maradék 200 emberből. Vagyis olyan kevesebb mint 10 ember adja a boldogságom legjavát.
6 a prolik nem vesztenek veled semmit. Elhiheted nekem.
5 relatív. Nálam ha vágja ezt-azt a programnyelvet, nálam ez számít igazi szellemi munkának. Ha erzsike néninek fel kell telepítenem a gépét számára én leszek a zseni, mert fingja sincs a dologról, pedig olyan egyszerű, mint a verébfing. Táblázatot, powepointot kezelni én is tudok. Nem nagy dolog ECDL vizsgám is van amivel kitörölhetem. Nem tartozom én sem az aluliskolázottak körébe. Az tény, hogy nincs diplomám, de ettől még nem vagyok sem proli, sem hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!