Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Aki nem anyagias, annak nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki nem anyagias, annak nincs esélye a nőknél?

Figyelt kérdés

Sok ismerősöm ilyen, és fura mód még egyiküknek sem volt soha komoly kapcsolata. Átlagéletkoruk 30-33 év, és az összes betanított gyári munkás, illetve egy árufeltöltő is van közöttük. Közös bennük hogy imádják a munkájukat, nekem is mindig mesélnek róla, sosem picsognak semmiért, vannak hobbijaik, céljaik, de ezek mind olyanok aminek nincs köze az anyagi haszonhoz. A fizetésükből is jól kijönnek, hétvégente eljárnak kirándulni, bulizni.

Akit nem érdekelnek az anyagias dolgok, az úgy fog járni mint ők, és soha nem lesz barátnője?

2020. szept. 28. 10:11
A kérdező szavazást indított:
van
nincs
elenyésző rétegnél van
14 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
De van esélyük, csak ahhoz olyan személyiség is kell. pl. tudnia kell fizetnie a bérleti díj és rezsi felét és mivel szinte minden nő akar legalkább egy gyereket, akkor a gyereknek való dolgok felét is intéznie kell. Pelenka, kaja, nasi, ruha, cipő (minden évben le kell cserélni a teljes ruha és cipőtárat plusz egyebek osztálypénz, gyógyszerek stb, és ebben nincs különóra semmi, csak alap.)Mivel egy csoró pasi mellett egy nő nem engedheti meg magának hogy sokat kiessen a munkából, kb, fél év amit otthon maradhat, utána bölcsi, ami ugye elég szomorú egy féléves gyereknek napi 10 órában ott lenni idegenekkel, kb mintha árvaházban nőne fel. Na és amelléett hogy a nő is dolgozik, hogy előre tudjanak jutni, a férfinak is ki kell venni a részét egyenlően a munkából. Pl. minden másnap a férfi főz, minden másnap ő pucolja a budit, ő takarít, porszívóz, bevásárol és nem besegít, hanem szó szerint felosztva egyenlően. plusz rá kell szánni hogy egy órát ő is foglakozik a gyerekkel, meg egyet a nő is. Természetesen emellett egyiküknek sincs idő, kedv és pénz se hogy haverozzanak vagy barátnőzzenek. Nem anyagias férfiak, akiknek nincs kb semmijük, csak egy kis fizetésük,ami épp elég nekik, mit gondoltok, megfelelő lenne ez az életmód számotokra?
2020. szept. 28. 10:24
 2/10 anonim ***** válasza:
68%
Nekem majdnem az összes volt osztálytársam gyárban dolgozik vagy más fizikai munkát végez és az összesnek van barátnője vagy felesége, a nagy részüknek családja is.
2020. szept. 28. 10:29
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

Az anyagias azt jelenti, hogy csak a pénzig lát. Kellene a halálnak egy ilyen ember, így is elegem van abból, hogy a kamionos ismerőseimet hallgatom néha, hogy huu, ő segghülyén annyit keres, mint egy mérnök. Ki a bánatot érdekli? Nem mindenkinek ez az életcélja mindenáron...

Az, hogy valaki nem anyagias, nem egyenlő azzal, hogy egy ostoba proli, aki a legtöbb energiát a faxverésbe fektette, azért tart ott, ahol...

Nem, nem jönnék össze gyári munkással. Fel sem fogná, miért szeretek dolgozni és egyáltalán milyen szellemi munka.

2020. szept. 28. 10:44
 4/10 anonim ***** válasza:
26%

"Fel sem fogná?"hmm...

Egyébként a "szellemi" munka sem fizet feltétlenül olyan jól. Az csak egy dolog, hogy az iroda melegében sütteted a segged az még nem gari, hogy jobban is keresel, mint egy sori munkás.

Ez függ attól, hogy milyen cégnél vagy és milyen pozícióban nyomod a billt a műkörmeiddel.

Mondjuk egy programozó, aki valódi szellemi munkát végez az nyilván jobban keres, mint egy hr-es pitsa. Persze felvágásnak jó, hogy irodán vagy. Még hozzádobsz egykis manikürt, pedikürt, kirakod a csöcseidet, feszülős cuccot veszel fel és már a fellegekben lebegsz. :D

2020. szept. 28. 10:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
#4 Nem én írtam az előbbi kommentet, de látod, neked sem sikerült megérteni, miről szólt. Tök mindegy, mennyit keresel, a tanultság, érdeklődési kör, szellemi munkavégzés számít, nem a pénz. Erről szólt. Erre jössz azzal, hogy a szellemi munka nem feltétlenül fizet jól. Tényleg? Erre még ki nem jött rá olyan országban, ahol a tanárok kezdő fizetése 140 ezer forint és sok év után is alig éri el a 200-at? Egy könyvtárosé meg kb sosem éri el még ezt a szintet sem. Igen, tudjuk, hogy manapság jobban megéri gyártósoron lenni vagy buszvezetőnek menni, mégis valamiért jobban vonz az, aki tanult. Ez van. Hiába húzod le a Hr-es nőt, többet használja az eszét, mint Józsi a gyártósoron. És senki sem csak a billentyűt nyomogatja diplomával, megnyugtatlak. Kell azért ahhoz ész is.
2020. szept. 28. 11:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
4: pont az ilyen prolik miatt nem állok szóba sem ezzel a réteggel. :) Köszönöm a demonstrációt.
2020. szept. 28. 11:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Én úgy nem vagyok anyagias, hogy van pénzem és bőven jómódúnak számítok. Csak felismerem, hogy nem a pénz hozza az elsődleges boldogságot az életben, attól függetlenül hogy a hiánya pedig okozhat szomorúságot. De nem is azok a dolgok hozzák a boldogságot, amiket pénzen meg lehet venni. A nyaralás, kocsi, szórakozás, zabálás, pénz elverési más módokon, ezek mind csak sokadlagos dolgok. Az emberi kapcsolataim okozzák nekem a legnagyobb örömet. Egy családommal töltött hétvége, egy barátokkal töltött beszélgetős este vagy egy jó szex a barátnőmmel. Ezekben teljesedek ki, ezeknek örülök igazán. De a pénzt is meg kell keresni, hogy az anyagi szükségleteim ki legyenek elégítve most és a jövőben is.

Akinek szarok az emberi kapcsolatai, mert rosszban van a családjával, nincsenek barátai, vagy képtelen társat találni, annak szar élete van, akármennyi pénze is van. Inkább lennék újra csóró ha választani kellene, csak az emberi kapcsolataim működjenek jól és normálisan. Ezekből nyeri az ember a legtöbb örömet, boldogságot, nem a dolgokból, amiket a sok pénzen vehet.

29/F

2020. szept. 28. 12:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
kedves utolsó, látszik, hogy van pénzed. Pl. akinek nincs, az kevésbé jár el, mert nem szeret minden péntek esténként kibaszni 5-6 ezer forintot arra hogy ne otthon egyen (otthon elég a vajas kenyér, de nyilván az étteremben nem csapvizet fog kérni a legolcsóbb pizza mellé). Persze át is lehet hívni a másikat, de csak oda ahol van nappali, mert elég gáz, ha a vendégedet csak a konyhaasztalhoz tudod ültetni a mikróval szemben vagy a gyerekszobába mert nem tellik nagyobbra és kis család már belakta a kétszobást panelt, esetleg azért nem mered áthívni mert nincs pénzed a lakás felújítására és szégyelled. Na meg azért is mert ha elfogadtsz egy megíhvást, illik viszonozni is, minél többet fogadsz, annál többet kell viszonozni, ugyanez az ajándékozásra is áll. Ciki ha kapsz egy üveg viszkit, neked meg csak egy olcsókategórás borra futja az ajándékozásból. Mivel mindenki igyekszik a jó oldalát mutatni, ezért senki nem jár megvarrt, régi ruhákban, sokan el sem hiszik hogy te tényleg csóró vagy, azt hiszik csak smucig vagy és többet nem is hívnak. De ha csak kollágáiddal barátkozol és megneszelik, hogy te kiszámolod a pénzt a hétvégi közös kiránduláson, többet nem is fognak hívni, mert nekik is égő és ők jól akarják magukat érezni, nem egy csóró lelkivilágára ügyelni. A sok esküvőről ne is bezséljünk, ahol mindenki elvárja, hogy a saját fogyazstásod kijöjjön az ajándékpénzből plusz még adjál is rá. Ha sok a barátod, sok az esküvő, legalábbis bizonyos életszakaszban. Évi egy-két iylen barát kolléga és sok kicsi sokra megy, ezért vannak akik kimentik magukat. Lehet hogy anyuhoz, apuhoz, tesóhoz meg esetleg a gyerekkori szomszéd srác haverhoz nem kell pénz, de minden más emberi kapcsolat építéséhez kell pénz. Mindegy hogy barátság, munkahelyi kapcsolatépítés vagy párkapcsolat, kell egy bizonyos pénzügyi szint, amin ezt művelni tudod. Ez alatt az emberek többsége nem keres párt és nem is barátkozik. Ez ért nem tudom elfogadni amikor valaki azt mondja hogy őt nem érdekli a szegénység, csak legyenek kapcsolatai. Nem, nem lesznek kapcsolatai pénz nélkül, csak a szűk család.
2020. szept. 28. 12:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Szegény családból származom, a szüleim közül apa most is óvodai udvari karbantartó, anyukám pedig gyári munkás. Együtt nem keresnek ketten 300 ezer forintot. Csak elmentem egyetemre és nagyon jó szakot választottam.

"az kevésbé jár el, mert nem szeret minden péntek esténként kibaszni 5-6 ezer forintot arra hogy ne otthon egyen"

Mi a gyerekkori régi legjobb barátaimmal pl kiülünk a Tisza parton a rakpartra beszélgetni, előtte veszünk a dohányboltban 2 sört vagy üdítőt 500 forintért. Vagy télen átmegyünk egymáshoz. Nem 40 vagy 60 évesek vagyunk, hogy vacsorázni hívjuk egymást étterembe. Egy randin sem tudom hogy kell elkölteni 5 ezer forintot, amikor én fizetek kettőnknek, nemhogy egy beszélgetős-iszogatós estén, amikor csak a magamét fizetem.

"Ciki ha kapsz egy üveg viszkit, neked meg csak egy olcsókategórás borra futja az ajándékozásból."

Nem tudom ez az ajándékozás hol divat. Nálunk biztos nem. Se a családban, se a barátok között. Én a családomtól Karácsonyra papucsot kértem, az előző pont előtte ment tönkre.

[link]

[link]

"sokan el sem hiszik hogy te tényleg csóró vagy, azt hiszik csak smucig vagy és többet nem is hívnak"

Ezért kinyitod szépen a szád és elmondod, hogy neked ennyi fér/nem fér a költségvetésedbe. Tudod, beszélsz nyíltan, frontálisan kommunikálsz.

"De ha csak kollágáiddal barátkozol és megneszelik, hogy te kiszámolod a pénzt a hétvégi közös kiránduláson, többet nem is fognak hívni, mert nekik is égő és ők jól akarják magukat érezni, nem egy csóró lelkivilágára ügyelni."

Kollégák? Akikkel ugyanannyit kerestek? Hogy lenne ekkora különbség anyagilag a kollégáid között és közted?

Ez is hihetetlen számomra, hogy "ha megneszelik biztos nem hívnak". Meg kell mondani frontálisan, hogy ez a helyzet. Sokkal több megértés van a világon, mint azt te képzeled. Én például nem iszom alkoholt egyáltalán és előtte mindig féltem mit mondanak majd, meg hogy mindenki tukmálni fogja rám a piát. Hát nem. Kb 2 ember volt sok év alatt, aki piszkált ezzel, de szinte mindenhol mindenki elfogadó. Csak az emberek félnek és már előre bebeszélik maguknak, hogy "jaj biztos mindenki lenéz/elutasít emiatt".

"A sok esküvőről ne is bezséljünk, ahol mindenki elvárja, hogy a saját fogyazstásod kijöjjön az ajándékpénzből plusz még adjál is rá."

29 éves vagyok, életemben 1x hívtak esküvőre, akkor is egy aktuális barátnőm valakijéére, ahová semmit nem kellett nekem vinnem, intéznem.

"Ha sok a barátod"

Igaz barátja, akivel mindent, de tényleg szinte mindent megbeszélhet az ember úgy sincs sok soha, csak maximum egy kézen megszámolható. De sok embernek pont hogy egy se, olyan magányosak. A haverok, ismerősök megint más téma.

"Ez ért nem tudom elfogadni amikor valaki azt mondja hogy őt nem érdekli a szegénység, csak legyenek kapcsolatai. Nem, nem lesznek kapcsolatai pénz nélkül, csak a szűk család."

Te most itt a kapcsolatokra, amikor érdekből tartasz fent emberekkel kapcsolatot arra gondolsz, de én meg a kielégítő, bensőséges, intim, szeretetteljes emberi kapcsolatokra gondoltam. Nem tudom hogy vagy vele, de hiába van 200 ismerősöm, 20 haverom, én akkor is a szűk családi körből, a szűk baráti körből és a párkapcsolatból nyerem az örömöm 90%-át, nem a maradék 200 emberből. Vagyis olyan kevesebb mint 10 ember adja a boldogságom legjavát.

2020. szept. 28. 13:21
 10/10 anonim ***** válasza:

6 a prolik nem vesztenek veled semmit. Elhiheted nekem.

5 relatív. Nálam ha vágja ezt-azt a programnyelvet, nálam ez számít igazi szellemi munkának. Ha erzsike néninek fel kell telepítenem a gépét számára én leszek a zseni, mert fingja sincs a dologról, pedig olyan egyszerű, mint a verébfing. Táblázatot, powepointot kezelni én is tudok. Nem nagy dolog ECDL vizsgám is van amivel kitörölhetem. Nem tartozom én sem az aluliskolázottak körébe. Az tény, hogy nincs diplomám, de ettől még nem vagyok sem proli, sem hülye.

2020. szept. 28. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!