Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ország melyik részén, melyik régiójában van a legnagyobb férfitöbblet a 18-38 éves korosztályban?
10-es! Én arra reagáltam, miszerint nincs férfitöbblet ha azonos évet nézzük, pedig van, minden évben több fiúgyermek születik, mint lány. Most lehet mondani, hogy hát ez hibahatár, csak amikor ez a "hibahatár" fennáll évtizedeken keresztül, akkor az nem hibahatár hanem egy trend. Az volna ha lenne olyan év ,mikor mondjuk 100 lányra jutna 97 fiú, csak ilyen nincs.
A gyakorin népszerű okfejtés, hogy nincs semmiféle férfitöbblet, mikor van, és ezt a KSH is ugyanígy megmutatja neked. A további okfejtés a korfáról, pedig bár valóban így van nem kapcsolódik ahhoz, amit én cáfoltam.
Születésekkor remélem vágjátok, hogy az a normális, hogy kicsivel több fiú születik. Ez mindenhol így van a világon valamiért, mindig. Genetikai dolog, hogy kicsivel több fiú születik, mint lány. Ez a 105:100.
De ez csak a születéskori. Aztán ez a különbség csökken folyamatosan, mert a férfiak előbb halnak meg, mint a nők, őket több baleset éri, stb. Igaz, a szaporodóképes korosztályban (18-45) több a férfi még mindig, de még a 105:100 aránynál is kevesebb. Talán ilyen 102:100, vagy hasonló.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!