Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg annyira nehéz megérten...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg annyira nehéz megérteni, hogy vannak emberek, akiknek problémát okoz az ismerkedés?

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést ne rossz hangnemben tessék értelmezni. Nem olyan "utálom a világot, tényleg mindenki ennyire hülye?" dologra gondolok. Se nem az önsajnáltatás itt a cél.

Csak például nekem már mióta eszemet tudom, problémát okoz az ismerkedés. Szinte mindenféle szinten. De ezt már megszoktam és megtanultam vele együtt élni. Viszont ami még mindig nem fér a fejembe, hogy miért van az, hogy az emberek túlynomó többségének az felfoghatatlan, hogy valakinek az ismerkedés valaha is problémát okozna. És vagy nem akarják elhinni, vagy csak gúnyolódnak ill. próbálják a másikat egyből bombázni olyanokkal, hogy "Nyuszi vagy. Kapard össze magad. Ne legyél szánalmas. Legyél férfi..."

Nekem például van egy ismerősöm, aki pedig pont az ellenkezője ennek: vagy 1000 ismerőse van mindenféle társasági oldalon (Facebook, Instagram) és állandóan a telefonon irkál olyan emberekkel, akiket az életében nem látott, vagy 10 éve látta őt utoljára amikor véletlenül nekiment a folyosón és bocsánatot kért tőle.

Nekem meg például ez valamilyen szinten felfoghatatlan, hogy mégis miről tud az ember napokig, hetekig írni valakivel, akit tényleg csak egyszer látott, 10 éve (példa). De ennek ellenére én nem gúnyolom ki a másikat azért, amit csinál.

2020. aug. 30. 00:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem probléma, csak szokták baszogatni azt, akinek nem megy valami.
2020. aug. 30. 00:50
 2/15 anonim ***** válasza:
Az emberek mindig saját magukból indulnak ki, és nem tudják beleélni magukat egy másik ember helyzetébe. Egyébként ez más esetekben is érvényes, nem csak az ismerkedésnél.
2020. aug. 30. 00:52
 3/15 anonim ***** válasza:
Pontosan miért okoz problémát az ismerkedés?
2020. aug. 30. 00:52
 4/15 A kérdező kommentje:
#2 - Ezzel egyetértek. Az emberi természethez tartozik valamilyen szinten.
2020. aug. 30. 00:53
 5/15 A kérdező kommentje:

#3 - Eléggé introvertált, megfontolt természetem van. Szó szerint lefáraszt, ha túl nagy a társaság körülöttem, túl sok emberrel vagyok körülvéve. Ez nem nagyon visz előre ami azt illeti... :D

Másik dolog pedig az önbizalomhiány és az önkritika keveréke. Elég kritikus tudok lenni magammal szemben. Amiért mások leszedik az égről a csillagokat örömükben én gyakran természetesnek veszem - örülök neki, de nem tartom magam jobbnak ezáltal - gondolok itt olyasmikre, amit az ember az élete folyamán elér(t).

2020. aug. 30. 01:00
 6/15 anonim ***** válasza:
96%

Abszolút igaza van a kettesnek.

Ha ehhez még hozzájön a túl könnyen ítélkezés, akkor jönnek a kérdésedben szereplő beszólogatások.

2020. aug. 30. 01:00
 7/15 anonim ***** válasza:
A leírtakkal semmi baj nincs, és én meg is értem. :)
2020. aug. 30. 01:03
 8/15 anonim ***** válasza:
Engem monjduk pont nem zavar ha te nem tudsz ismerkedni, tobb suna jut nekem. Ezenfelul meg igen az van, hogy az emberek nagyobbik resze extrovertalt, es nem erti az introvertaltakat. En mar csak tudom mert egyutt eltem sokaig egy intro lannyal, es nem is ertettem miert nem ugy mukodik mint en.
2020. aug. 30. 02:10
 9/15 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértem azokat, akik nem értették meg, hogy nekem miért okozott szinte megugorhatatlan problémát az ismerkedés egészen kb. 25 éves koromig. Mert én magam sem értem máig sem.
2020. aug. 30. 04:11
 10/15 anonim ***** válasza:
Én pl extrovertált vagyok, csak néhány embernek úgy tűnik hogy introvertált (főleg pár rokon), mert vannak emberek és témák (illetve nem is témák hanem a nagy semmiről megy a lemez órákig), amik annyira untatnak hogy képtelen vagyok ott cseszni az időmet, vagy max ásítozok. De ha csinálunk valami érdekeset, értelmeset, akár tök hétköznapi dolgot, de érdekes emberekkel, nem lustaság megy, akkor átmegyek pofázógépbe és középpontba is kerülök.
2020. aug. 30. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!