Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért annyira lehetetlen kérés online társkeresésnél az, hogy "mesélj magadról"?

Figyelt kérdés

A legtöbb embernek csak képek és egy keresztnév van fent a társkeresőkön, majd ha match-elés után veszem a bátorságot, hogy arra kérjem: mutatkozzon be, már nem is írnak vissza, rosszabb esetben törölnek is. Nekem rendesen ki van töltve az adatlapom, így szinte mindig a másik térfélen "pattog a labda"...

Ha nem a bemutatkozással, akkor mivel kéne kezdeni az ismerkedést, hogy sikert érjek el?

2020. aug. 29. 12:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én kifejezetten utálom ezt a meselj magadról szöveget. Mindig az jut eszembe hogy oké, mesélnék én, de mit? Miért nem kérdez konkrétan hogy mire kíváncsi. Meséljem mivel foglalkozok, mi a hobbim? Oké, de egyszerűbb ha valamire konkrétan rákérdez.

Ez a mesélj valamit ez olyan....meh...ennyi erővel mondhatnám neki azt is hogy 6 éve eltört az ujjam...valamit.

2020. aug. 29. 13:19
 12/21 A kérdező kommentje:

Nem, nem azt kérem, hogy "mesélj valamit", hanem azt, hogy "mesélj magadról". Ennek az a szinonimája, hogy "mutatkozz be". Komolyan itt tartunk, hogy egy mai fiatal képtelen arra, hogy 3-4 mondatban összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat magáról?

Egyébként meg a legtöbb esetben konkrét kérdéseket is felteszek, de értelemszerűen arra sem érkezik válasz...

2020. aug. 29. 13:30
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én azért nem szeretem ezt a kérdést, mert a legáltalánosabbak, plusz 1-2 "érdekesség" benne van a biomban. Elvárnám, hogy elolvassa, ha pedig neki nincs semmi a leírásában, akkor pláne eléggé zavar, hogy be sem mutatkozik, aztán én meg még a biomon túl is mesélgessek magamról. Nekem nem is baj, ha nem kreatív, de akkor már mutatkozzon be rendesen, mielőtt arra kér, hogy meséljek magamról még. Kicsit olyan amúgy igen, mintha interjún lennék, semmit nem tudok a másikról, de ő tudjon rólam mindent és úgy tudjon dönteni..
2020. aug. 29. 14:43
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

én borzasztó erőltetettnek érzem ezt a kérdést, tényleg ilyen nyelvórákra emlékeztet, ahogy feljebb írta is valaki. főleg az a bajom vele, hogy elmondhatom néhány mondatban, hogy mivel fogalkozom, vagy milyen hobbijaim vannak, de ebből semmi nem derül ki a személyiségemről, vagy hogy mennyire lenne köztünk kémia. ráadásul már a legelején megöl minden lazaságot és spontaneitást, mert úgy érzem magam, mintha egy állásinterjún lennék. én sokkal jobban szeretem a spontán beszélgetést, ahol ugyanúgy kiderül, hogy ki mit dolgozik/csinál szabadidejében. vesd össze pl. az alábbi kettőt:

Szia! Mesélj magadról! -- Szia, informatikus vagyok és szeretek gitározni.

Szia! Menő az a gitáros kép! -- Köszi, néha kell egy kicsit lazítani nyolc óra programozás után.

2020. aug. 29. 15:06
 15/21 anonim ***** válasza:
78%
#12 mégis mi olyat lehet elmondani 3-4 mondatban ami bármit is számít? Mit akarsz kezdeni 3-4 mondattal? Mi a célod? Mit akarsz megtudni?
2020. aug. 29. 15:16
 16/21 anonim ***** válasza:
Gondolom, hasonlóan kioktató stílusban írogatsz ezeknek a nőknek is, mint ahogy itt teszed. Ne hidd magad olyan marha nagy észnek, felfogta mindenki, hogy mit jelent a mesélj magadról, azt nem érti senki, hogy mit akarsz kihozni abból a pár mondatból? Teljes személyiség elemzést, vagy mi? Itt is már támadsz, hogy a mai fiatalok bemutatkozni se tudnak.
2020. aug. 30. 13:34
 17/21 A kérdező kommentje:

Ezek szerint még mindig nem értitek a problémát, vagy talán nem is akarjátok érteni.

Azokról az esetekről szól a kérdésem, amikor az illető profilja abszolút semmit nem árul el magáról, csak egy általános szelfit látok róla, semmi többet. Így még azt sem tudom írni neki, hogy "Szia! Menő az a gitáros kép!".

Azaz semmi olyan ingert nem kapok, amiből el tudnék indítani egy beszélgetést, ezért bátorkodom arra kérni, hogy meséljen magáról egy picit.

2020. aug. 30. 19:46
 18/21 anonim ***** válasza:
70%

Nézd, nekem az a tapasztalatom, hogy egy beszélgetést meséléssel nem lehet beindítani úgy, hogy az izgalmas, csattanós, csipkelődős lehessen. Először egy egy szavakkal kell indítani, és fel fog épülni egy jó beszélgetés, vagy nem alakul semmi. De még mindig nagyobb az esélye a vonzalom kialakulásának, mert "meséléssel" garantáltan nem fog.

Értem én hogy te abból a "meséből" meg akarsz fogni egy témát amit továbbvihetsz, de erőltetett az egész. Érezni hogy a pasi nem rám kiváncsi, hanem azon aggódik, hogy ne essen le a beszélgetés nullára.

Megoldás: "meséltetés" helyett tegyél fel konkrét kérdéseket, ami pl téged érdekel. Pl. szereted a kutyákat? Mindegy mi lesz a válasz, mert a Miért? a következő kérdésed, ami remek kiindulási alap.

De millió példa van ilyenre.

2020. aug. 30. 20:31
 19/21 anonim ***** válasza:

Pont ez a lényeg, mondd azt, hogy hat éve eltört az ujjad.

Sportolás közben? Mit sportolsz?, blablabla

Kórházban voltál, gáz volt... nekem is van egy kórházas sztorim, blablabla

Vagy lyukas a zoknid. Vagy sushit ennél most hirtelen. Vagy életed álma, hogy mozdonyvezető legyél.

Van rólad 3 kép minden jól nézel ki. Szuper!

Ezen kívül valami? Bármi?

Egy önálló gondolat, egy egész mondat, valami amire reagálni lehet?

Vagy elég, ha a 312ik random csávó megírja, hogy szép a hajad/jó a segged, és mehet mindenki tovább?

2020. aug. 30. 20:35
 20/21 anonim ***** válasza:
69%
Mesélj inkább te magadról
2020. aug. 31. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!