Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fontos számotokra a másik nyelvtudása?
Hát szerintem a kisebbségi komplexusodat kéne rendberakni. Amúgy meg simán fel tudod hozni az angolod, megkered H tarsalogjon veled angolul, nézz filmeket, az egyik legkönnyebb nyelv az angol hogy normális társalgási szintre eljuss. Mi akadályoz?
2020. aug. 22. 13:19
2/8 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nincs kisebbségi komplexusom, minden téren ezt leszámítva magabiztos, nagyszájú, extrovertált lány vagyok.
részemről tekintve....
Ha az ember munkája megköveteli az idegen nyelvet akkor egyértelmű, hogy beszél is úgy...és egyértelmű, hogy aki nem beszél azon a nyelven nyilván nem vállal olyan munkát...ez logikus :)
A másik amikor szükséges ha külföldön élsz de az is egyenlő az első bekezdéssel.
Amúgy nincs szükség az idegen nyelvre.
De részemről annyira nem árt ha beszél az ember legalább angolul , hogy ha elmennek külföldre nyaralni akkor elboldoguljon ott.
2020. aug. 22. 13:22
4/8 A kérdező kommentje:
Nem tervezek külföldön dolgozni és kiköltözni sem, Budapesten fogunk találkozni. Csak meglátogatás szintjén, hogy megismerjem a barátait, kinti életét (ha odáig eljutunk). Alapdolgokat megértek, csak nagyon passzív a tudásom. Bonyolultabb mondatokat, esetleg szlenget viszont nem.
Nekem csak annyiban fontos a másik ember nyelvtudása, hogy egyrészt ne csak egy valós tudást nem tartalmazó nyelvvizsga legyen, másrészt ha már azt mondja magáról, hogy valamilyen szinten beszél egy idegen nyelven, akkor meg tudja értetni magát. Nyilván vannak olyan élethelyzetek, amikor nem tudod gyakorolni a nyelvet, de nézhetsz idegen nyelvű műsorokat, filmeket, levelezhetsz külföldiekkel, olvashatsz idegen nyelvű folyóiratokat, könyveket, hogy szinten tartsd a tudásod. Ha pedig lehetőséged van külföldiekkel szemtől szemben is beszélni, akkor ne szégyellj megszólalni. Nem azt fogják nézni, hogy tökéletesen használod-e mondjuk a ragozást vagy az igeidőket, hanem azt, hogy meg tudják-e érteni, amit mondasz. Nem kell szégyellned, ha nem tudsz tökéletesen beszélni, de ha nem gyakorlod, akkor tényleg csak passzív nyelvtudásod lesz, ami folyamatosan kopni fog.
2020. aug. 22. 13:34
Nem fontos, nem mozgok nyelvtudást igénylő közegben.
2020. aug. 22. 17:00
Ha valakinek Mondjuk Sztálin mértékű személyisége van. Szerintem az kellemetlenebb mint ha beszél v nem beszél idegennyelvet kérdés.
Nekem egyébként teljesen lényegtelen. Egy kapcsolat nem az angol tudásból áll, hanem hogy ki tudtok e jönni egymással.
Egyébként ettől fügétlenül, még lehet annyira okos mint a húgom aki tökéletesen beszél angolul. Épp csak egyébként a világról így nincs fogalma. 29 éves.
Konkrétan idézetek tőle.
"Petőfi 56-os forradalmár volt."
"Mi az a szarkofág ?"
"Mi az az urán ?"
"Hol van Chile ?"
"Milánó milyen ország ?" Érted ország !
Na ennyit erről. Az iPhone típusokat betéve felmondja neked.
De egy vaktérképen nem tudja hogy hol van Franciaország.
2020. aug. 22. 17:49
#7: Ebben van igazság, de azért a mai világban egy fiatal azért tudjon már elboldogulni valamilyen idegen nyelven. Nem is önmagában véve azért, mert hű, de okos valaki, aki karattyol valamilyen nyelven, hanem mert akkor könnyebben tud tájékozódni a világ dolgaiban, el tud olvasni egy idegen nyelvű könyvet, egyáltalán: ha pl. külföldre utazik, akkor nem kell másra szorulnia, ha szeretne valamit elérni. Ráadásul mivel Magyarországon is egyre több a külföldi cég, sok a külföldről érkező dolgozó, üdülővendég, egy multicégnek is vannak külföldi ügyfelei, így sok szakmában igenis fontos a nyelvtudás. Szerintem a mai világban kicsivel könnyebb boldogulni úgy, ha tudsz valamilyen idegen nyelvet. Ettől függetlenül persze nem árt az általános műveltséget sem fejleszteni.
2020. aug. 22. 21:50
Kapcsolódó kérdések: