Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan tanácsolták, hogy akinek komoly társkeresési/párkapcsolati gondjai vannak az menjen pszichológushoz. De az ilyen pszichológusok ingyenesek?
Nekem pl komoly társkeresési problémáim vannak. Sokan tanácsolták, hogy forduljak pszichológushoz.
De sajnos nem igazán van sok pénzem.
Az ilyen pszichológusok ingyenesek vagy kell fizetni értük?
A lényeg, hogy a legtöbb esetben nem pàrkapcsolati problémàra vezethető vissza a sikertelenség. Hogy aztàn te ezt önsegítéssel, autodidakta személyiségfejlesztéssel, vagy pszichomókussal oldod meg, nekünk kb mindegy. Annyi csak, hogy utóbbinak àltalàban van màr referenciàja és nagyobb eséllyel lesz siker.
A kérdésedre visszatérve: a java fizetős, de emberi àrakon dolgoznak, nem megy rà a fél vagyonod, ha tudatosan dolgozol a teràpiàn magad is.
Egyetemista vagyok. Tényleg nem sok pénzem van.
És mennyibe kerülnek ezek a pszichológusok?
Ezen pszichológusok fizetősek, coach-hoz menni meg luxus, főleg, ha nem is ad megfelelő eredményt...
Azonban én látok egy lehetőséget, ha gondolod, írj rám:).
A pszichológusok nem rablók, ez nagyon elmaradott gondolkodás.
Nekik 2-5 millióba kerul a képzés és 5-9 évbe, ami alatt nem keresnek pénzt aztán kozalkalmazotti bérből kell kihozzák a továbbképzések árát (havi 160ból féléveknént félmilliót) aztan elkezdik a maganpraxist es nem úgy van ám, hogy 10 ezer/ óra heti 40 órában.
Egyszeruen nincs kapacitás többre mint 10 ember egy héten, mert miutan elmennek is dolgozni kell az esetén, szuperviziora kell jarni amiert a pszichologus fizet 10k-t es a te esetedet beszéli mei meg vele. A 10/órából lejon a terem bérlés, 2 ezer es adózás. Így kb 7 ezer egy óra jóesetben. De az ilyenek mint te jobb ha könyvekből szereznek segitseget mert nem vagy eleg nyitott
8. Másoknak is belekerül 5-9 évbe a képzés. Tök mindegy, hogy közalkalmazotti, továbbképzés, terembérlés, magánpraxis. Csak azért mert te sok pénzt költöttél valamire, ilyen alapon nem kérhetsz pénzt másoktól. Ahhoz nyújtani is kell valamit. A pácienst nem az fogja érdekelni, hogy teneked mire mennyi pénzed ment el, hanem hogy ő mit kap a pénzéért. Az sem érdekli, hogy mire van kapacitás, meg a szupervíziód sem érdekli.
Bocs, hogy nem vagyok elég nyitott, amiért a pénzemért kapni akarok valamit, és nem a terembérlés, a szupervízió, a továbbképzés érdekel. Fantasztikus volt az érvelésed, miszerint a szupervíziód, az 5-9 éves képzésed és a továbbképzésed miatt, csak ezekért kellene fizetni neked. Hogy mit kap cserébe az ember, az mindegy. Elismerésem az érvelési technikádhoz.
Beszélgetni bárki tud a másikkal, aki kicsit rászánja az időt és van türelme. Egyáltalán nem biztos, hogy a pszcihológus többet nyújt, mint bárki más, akivel beszélgetsz. Csak mással ingyenes.
Kösz, már olvastam könyveket és rájöttem, ugyanazokat a könyveket olvasták a pszichológusok is, nem tudnak újat mondani. Csak ugye a terembérlés blablabla és kell a pénz, mert nekik az kell, és elszedik. Csak azt támasztottad alá, hogy rablók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!