Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szakítsak emiatt az apró...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítsak emiatt az apró dolog miatt a fiúval? Csak szerintem nagyon önző?

Figyelt kérdés

5. randin átmentem hozzá estefelé (semmi olyan nem történt). De egy olyan apró részletet tudtam meg, ami lehet, hogy nagyon árulkodó a jelleméről. Éjszakára évek óta mindig kihúzza az akvárium levegőztetőjét, mert zavarja a hangja (még hangtompítóval is).

Na most én ezen nagyon kiakadtam, szerintem ez önzőség és állatkínzás. Ezt nem mondtam így neki. Azt mondta, ettől nem lesz baja a halaknak. De szerintem sokat elárul egy ember jelleméről, hogy apró élőlényekkel hogy bánik.

Ti befejeznétek vele az ismerkedést?

2020. aug. 15. 10:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
31%

Nemtom, nem ertek a halakhoz, azt tudom, hogy 20 evvel ezelott amikor volt otthon akvariumunk, nem volt benne SEMMI, csak ket db aranyhal es kesz. Sokaig eltek. Persze az nem ilyen zart akvarium volt, amiket mar lehet venni es jol neznek ki, hanem egy sima akvarium, ot uveglap, felul nyitott.

Ha a zartsag miatt gond, ki lehet nyitni a tetejet ejszakara.

(Egyebkent ma mar en sem tartanek olyan embertelen korulmenyek kozott halakat, mint anno a ket szerencsetlen aranyhalam, de 8 evesen nem sokat tudtam a halak tartasarol, es a szuleim tudasa is maximum addig terjedt, hogy a hal a legcsendesebb haziallat :DD)

2020. aug. 15. 10:59
 12/22 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem jelentsd is fel állatkínzásért...xd
2020. aug. 15. 11:11
 13/22 anonim ***** válasza:
75%
Na én horgászni szoktam, és hazaviszem a méreten felüli halakat és megsütöm. Tessék, lehet feljelenteni.
2020. aug. 15. 11:13
 14/22 anonim ***** válasza:
43%
#13 A TEK fogja rádtörni az ajtót.
2020. aug. 15. 11:15
 15/22 anonim ***** válasza:
60%
:D jaja, van horgászengedélyem, állami horgászjegy, meg napijegy mindig. Benne van, hogy 3 nemeshal és 10 kg egyéb elvihető. De majd jönnek az állatvédők és megaszondják, hogy ássam el magam.
2020. aug. 15. 11:17
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

"jaja, van horgászengedélyem, állami horgászjegy, meg napijegy mindig."

Még fizetsz is azért, hogy ölhess. Fú...nem lennék most a helyedben :D

2020. aug. 15. 11:19
 17/22 anonim ***** válasza:
16-os, jaja. :D nekem erről a Motel (2005) c film jut eszembe, ott fizettek azért.
2020. aug. 15. 11:21
 18/22 anonim ***** válasza:
33%
Megjött a kedvem egyébként horgásznia beszélgetéstől, de sajnos idén nem váltottam ki az engedélyt xD
2020. aug. 15. 11:24
 19/22 anonim ***** válasza:
86%

Szűrő vagy levegőztető? Nagyon nem mindegy.

A levegőztető funkciója, hogy a víz felszínének mozgatásával növelje a víz oxigéntartalmát. Ha a szűrő úgy van beállítva, hogy fodrozza a vizet, a levegőztetőre semmi szükség, csak optikai tuning (valljuk be, látványos az a sok kis felfelé szálló buborék).

A szűrőt kihúzni gáz. Abban "laknak" a nitrifikáló baktériumok, amelyek a halak által termelt, nagyon mérgező, ammóniát, nitritté majd csak a nagyon nagy tételben mérgező nitráttá bontják. (A nitrát szintjét szabályozza az akvarista részleges vízcserékkel.) Ahhoz, hogy a nitrifikáló baktériumok életben maradjanak szükség van folyamatos oxigén ellátásra, amit a szűrő vízmozgatása biztosít. A szűrőanyagokat kizárólag klórmentes, lehetőleg használt akváriumvízben szabad mosni, mert a csapvízben található klór is öli a szűrőbacikat.

Nagyon gyakori tehát:

- a szűrő összetévesztése a levegőztetővel

- mindkettőnek a kihúzása estére

- a szűrő helytelen tisztítása

És összességében az is, hogy az akvárium gazdája a legjobb szándéka ellenére sincs tisztában ezekkel.

Szerintem tökre sokat elárul az az emberről, ahogy az embertársaival bánik. Egy döglött kannyúlban több türelem és megoldásorientáltság veszett el.

Pro tip: ha tényleg veszélyezteti az állatait, támadás helyett a szűrőcsere ötletét is fel lehet neki dobni.

2020. aug. 15. 11:25
 20/22 anonim ***** válasza:
30%

Pedig ettől tényleg nem lesz baja a halaknak.

Viszont az biztos, hogy nincs elég helyük a lakásban/házban:)

2020. aug. 15. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!