Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nőknek a tájszólással beszélő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nőknek a tájszólással beszélő férfi taszító?

Figyelt kérdés

Tudjátok van az olyan típusú bizonyos falvakban, tájakon megszokott, főleg Nógrád megyében nagyon jellegzetes beszédtípus. Olyan parasztos, nagyon régies, falusias.

Valahogy egy ilyen férfi olyan érzést kelt a beszéde miatt, mintha buta, tanulatlan lenne.

Nektek nem?

2020. aug. 8. 15:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Van egy erdélyi férfi ismerősöm, aki gyönyörű tájszólással beszél. Hasonlít is az északira. Ő az évfolyam legokosabb hallgatója. De nem csak nagyon művelt, ért a szakmájához, de komoly kapcsolata is van és igazi segítőkész, jó barát. Szóval ez maximum az első benyomás, de ha beszél a lánnyal, úgyis a tartalom lesz a lényeg. Nem mindennapi egy ilyen akcentus, de igen szép is tud lenni.
2020. aug. 8. 16:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Engem csak ez nem taszít.

Ha ettők független parasztos, akkor meg már mindegy.

2020. aug. 8. 17:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Volt párom Felvidékről, szóval nála egyből lehetett hallani. :)) Sosem zavart, sőt jó volt hallgatni. A tanulatlanság mint sztereotípia nála nem játszott, mert évfolyamtársam volt az egyetemen.
2020. aug. 8. 18:46
 4/6 anonim ***** válasza:
13%
Sajnos, én hiába tudom, hogy ez nem egyenlő a tanulatlansággal, akkor sem tudok vonzónak tartani egy tájszólásos férfit.
2020. aug. 8. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

" Nógrád megyében nagyon jellegzetes beszédtípus. Olyan parasztos, nagyon régies, falusias."

Nem függ attól, hogy paraszt, vagy polgár.

Régiótól függ. A Felvidéken másképpen beszélnek,

mint Szegeden (Szögeden), mint Szabolcsban,

mint Székelyföldön, mint Délvidéken, mint Kárpátalján.

Balassi Bálint költő felvidéki, ő is azon a szép

diftongusos hangzókkal beszélt, mint a mai napig az ott született,

ott felnövő emberek. Én nagyon szeretem. Egy -egy tájnyelvnek

a szókincse is gazdagabb, mint a fővárosi köznyelvé.

Az embernek az intelligenciája, műveltsége, kulturált viselkedése

határozza meg, hogy elfogadom, vagy sem.

Aki gúnyolja a tájnyelven beszélő embert, az műveletlen bunkó.

2020. aug. 9. 01:23
 6/6 anonim ***** válasza:
A thai csajoknak bejon, ha thaiul beszelsz :)
2020. aug. 9. 05:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!