Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Van olyan felnőtt férfi, aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan felnőtt férfi, aki el tudná viselni, ha lassan alakul ki egy kapcsolat?

Figyelt kérdés

Elkerülő személyiségzavarom van, nehézséget okoz kifejezni az érzelmeimet, mert attól félek, hogy kinevetnek, megaláznak, kritizálnak érte (ha pedig ez tényleg megtörténik, akkor teljes visszavonulót fújok és igyekszem nullára csökkenteni a kapcsolatot az illetővel). Képtelen vagyok pár nap ismeretség után szerelmet vallani (vagy viszonozni, ha a másik teszi), csókolózni, szexelni, személyes témákról beszélgetni.

Eddig minden "próbálkozót" lekoptattam, mert annyira szorongtam, hogy fizikailag is rosszul voltam attól, hogy az első vagy a második találkozásnál már fogdostak, csókolózni szerettek volna. Bizonyos fokig elviseltem, de viszonozni képtelen voltam.

2020. júl. 29. 12:21
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:

Sajnos a legtöbb mentális betegség nem úgy működik, hogy elmegyek egy pszichológushoz és pár hét múlva már teljesen normális leszek, hanem egy életen át fogok vele küzdeni. Sem magamat, sem másokat nem szeretnék azzal áltatni, hogy valaha is "normális" leszek, hiába igyekszem.

Nem arról van szó, hogy évekig szeretném húzni a dolgokat, de addig pl nem tudnék szorongás nélkül szexelni valakivel, ameddig nem tudom biztosan, hogy nem fog utána lelépni, nem csak erre kellek neki, nem fog megalázni és nem fogja a haverjainak elújságolni sörözés közben, ha nem úgy csinálom, mint egy prosti és hasonlók. Szóval nem az első egy-két randin, pár nap ismeretség után fog megtörténni a dolog.

Elsősorban olyan párra vágyok, aki nem csak "elviselné", hogy ilyen vagyok, hanem az egyik válaszolóhoz hasonlóan ő is ilyesmi igényekkel rendelkezik.

2020. júl. 29. 12:51
 12/37 A kérdező kommentje:

#10 és akik ilyeneket írnak: vagy csak szimplán rosszindulatúak vagytok, vagy nem értitek (/nem akarjátok érteni) a problémát. Nem erőszakoskodok senkinél, nem nyomultam soha egyetlen férfinál sem, abban a pillanatban, ahogy azt érzem, hogy nem vagyok megfelelő/elég valakinek, többet már nem is fog hallani rólam, nem kell "megkímélnem" senkit.

Akinek pedig fogalma sincs a pszichiátriai témákról, az legyen szíves ne dobálózzon bullshit közhelyekkel, hanem lapozzon a következő kérdésre. Sosem fogom tudni "rendbe hozatni magam", bármilyen kezelés ellenére mindig ilyen leszek, nyilván lesznek jobb és rosszabb időszakok, de így születtem és életem végéig ilyen is maradok, ezt én elfogadtam és csak olyannal lennék együtt, aki szintén tudomásul veszi a dolgot. Nyilván engem is zavar és igyekszem tenni ellene, de ez nem olyan, mint egy fertőzés, hogy beszedek rá pár szem antibiotikumot és rendben leszek.

2020. júl. 29. 12:59
 13/37 anonim ***** válasza:
49%

Én nem értem amúgy ez mitől lenne betegség. Nagyon sokban hasonlítok a kérdezőre, de szerintem ez normális vagyis nekem az.

Mitől normálisabb az, ha 3 nap után már örök életünkre együtt akarnék meghalni valakivel, tekintve hogy ezek az emberek mennek szét legelőször. Szerintem ez a szerelem/szeretet dolog olyan mint a gyertya, ha az elején nagyon ég a gyertyának gyorsan vége, de ha közepesen/lasssan akkor bőven van ideje égni a gyertyának.

Én sem szoktam senkivel az érzelmeimről beszélni. Inkább beszélek valami hülyeségről aminek nem sok köze van az életemhez, mert ez senkit nem fáraszt és talán jobb kedve van mint a panaszkodást hallgatni.

Amúgy pedig amit 2 ember tud az nem titok többé... nincs olyan ember az életemben akivel bármi fontosat meg mernék osztani, így elfojtom az efféle dolgokat.

2020. júl. 29. 13:06
 14/37 anonim ***** válasza:
29%

Bírom nagyon, hogy bármilyen személyiségi vonása van valakinek, rögtön szemlyiségi zavarként, betegségként kezeli. Talán így jobban hangzik számondra, hogy nem te tehetsz a helyzetről, mert hát beteg vagy, de a szituációdon ez semmit sem változtat.

Miért nem mondod szimplán, hogy visszahúzódó, félős egyéniség vagy? Mert erről van szó.

A leírtak alapján ne keressél párt, így semmi értelme. Előbb oldajd fel a gátlásaidat. Járj társaságba, találkozz minnél több emberrel, sőt keressed aktívan a fizikai kontaktust. Ajánlom a táncoktatást ehhez. Amikor már megszoktad, könnyebb lesz ismerkedni is.

Továbbá, nekem pl. nincs ellenemre a lassan alakuló kapcsolat, de érintés, simítás, csókolózás azért 2-3 randi alatt már elvárt. Szexel lehet várni 1-2 hónapot.

35F

2020. júl. 29. 13:07
 15/37 anonim ***** válasza:
34%

Van, csak meg kell találni.

Ahhoz, hogy gyémántot találj sok földet át kell lapátolnod.

2020. júl. 29. 13:11
 16/37 A kérdező kommentje:

Megint leírom: akinek fingja sincs a témáról, az legyen szíves ne szakértsen, mert csak saját magát teszi nevetségessé. Akkor válik valami betegséggé, ha már negatív hatással van az illető életminőségére. Én is áltattam magam elég hosszú ideig azzal, hogy tök jól érzem magam egyedül, nincs szükségem barátokra, emberi kapcsolatokra, mert könnyebb ezt mondogatni magamnak és másoknak, mint azt, hogy ha akarnék sem tudnék kezdeményezni és köszönőviszonynál közelebbi kapcsolatokat kialakítani. Bizonyos dolgokról tehetek, de van, amiről nem, annyi biztos, hogy születésem vagy kora gyerekkorom óta fennáll a dolog, mert már óvodás koromból is csak a szorongásra emlékszem.

Ha valaki nem igyényli a mély lelki dolgokról való beszélgetést és a partnere sem, akkor semmi probléma, legyenek boldogok, de azért nem ez az általános. Akármennyire is a nők a "lelkizősebb" nem, a férfiak nagy részének sem elég, ha csak felszínes témákról van szó egy párkapcsolatban.

2020. júl. 29. 13:27
 17/37 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ezzel a világon semmi baj nincs, már nem a szorongásaiddal, hanem ha nem akarod a túl korai fizikai kontaktust.

Biztos, hogy találsz előbb-utóbb olyan fiút, aki nem akar ajtóstul rontani a házba.

2020. júl. 29. 13:29
 18/37 anonim ***** válasza:
33%
Mert ha valaki visszahúzódó esetleg félős, az automatikusan rossz ember és nem erdemli meg, hogy párkapcsolata legyen? Milyeb elborult, beteges egy szemlélet ez? Nem vagyunk egyformák, mindenki különbözik a másiktól és ez pont így jó. Nem hiszem, hogy attól még ha valaki akár szélsőségesen zárkózott lenne, rossz embernek kellene titulálni és egyből le kellene írni...
2020. júl. 29. 13:36
 19/37 anonim ***** válasza:

Szerintem az a baj, hogy régebben sem volt olyan akiben megbízhattál volna teljesen, mondom ezt úgy, hogy nálam is hasonló volt.(Esetleg volt valami probléma otthon, ami kihatott a fejlődésedre már gyerekként mondjuk sok veszekedés (de ennyire nem akarok vájkálni csak példaképp))

Gondolom régóta vagy így "magadnak" ezért rettentő nehéz 15-20+ évesen ezzel bármit kezdeni és minden lépés elég nagynak számít így.

Akármennyire is úgy gondolod, hogy a mély lelkizés általános nagyon nem az. 1-1 ember között esetleg megtörténik, de ez is ritka férfi és nő között pedig sokkal ritkább, mármint igazán lelkizni. Talán ez abból eredeztethető, hogy a "társadalom" szerint a férfi kemény, rideg nem lelkizik és ezt is várják el sokan hiába mondják az ellenkezőjét.

2020. júl. 29. 13:40
 20/37 A kérdező kommentje:
Inkább azt tapasztaltam férfiakkal való beszélgetés/ismerkedés közben, hogy felnőttként, esetleg pár (vagy minimum egy) kapcsolattal a hátuk mögött már egyáltalán nem hajlandóak egy percet sem várni egy nőre. Tiniként még elkínlódtak x hónapig vagy akár évig, ameddig rá nem tudták beszélni a kis barátnőjüket, hogy feküdjön le velük, de később már ha csak egy percig is haboz a nő a szexszel kapcsolatban, akkor csak "húzza az agyukat" vagy "szórakozik velük".
2020. júl. 29. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!