Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Lehet boldog az ember olyannal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet boldog az ember olyannal akihez nem vonzódik? Csak hozzààllàs kérdése?

Figyelt kérdés
Tehát nincs testi vonzalom, nem érzel semmit simogatàsnàl, ölelésnél, a szex is csak fizikai értelemben jó azáltal hogy orgazmus lesz a végén. Viszont amúgy minden rendben van, sokat nevettek, sokat beszélgettek, tényleg igaz társak vagytok. Csodàlatos érzés hogy végre te is számítasz valakinek, hogy van kivel programokat csinàlni, van kivel törődni, hogy végre vége a sötét magányos éveknek. És talán még csalàdotok is lehet, amiről már rég lemondtàl a magànyos években. (Nő vagyok, majdnem 30 éves, szeretnék kisbabát egyszer) Ez egy olyan téma amire az emberek többsége egyből ràvàgja, hogy dehogy alkudnék én meg, vàrnék az igazira, vagy inkább egyedül jobb lenne. De ezt ugye mindig olyanok mondják, akiknek nincsenek parkeresési gondjaik, fél évnél tovább soha nem maradtak egyedül, vagy ha igen, akkor saját döntésből, nem amiatt hogy nem áll szóba velük a másik nem. Szóval ha ilyen értelemben nézitek a kérdést, hogy évek óta egyedül vagytok, előtte egy rövid kapcsolat volt, az előtt szintén évekig egyedül, nem vagytok túl kelendőek, akkor sem fogadnàtok el egy vonzalom nélküli párkapcsolatot? Ami lehet utolsó esély az élettől? Ma pont ezen gondolkoztam, hogy lehet ez a baj az emberekkel, ezért az a sok válás, a sok félcsalàdban felnövő gyerek. Mert ha elmulik az a hatalmas vonzalom, és elkezdenek simán csak emberként tekinteni a párjukra, akkor az már nem is jó, nem is kell, tönkrementnek van minősitve.
2020. júl. 19. 13:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

9# Szerintem kognitív disszonanciában van "úgysem kellek senkinek => nem is akarok senkit, jobb egyedül"

De basszus az ember társas lény :)

2020. júl. 19. 14:40
 12/24 anonim ***** válasza:
33%

10 Isten az egész házasságunkat átformálta, helyre rakta az alapokat-beleértve mind a kettőnket is.

Nem jó ha egy házasságban a nő a fej.

2020. júl. 19. 14:42
 13/24 anonim ***** válasza:

11 *De basszus az ember társas lény :)

Én is ezt mondom.

2020. júl. 19. 14:43
 14/24 anonim ***** válasza:
13# Akárki akármit mond, én jobban érzem magam a párommal (ha van), mint egyedül
2020. júl. 19. 14:45
 15/24 anonim ***** válasza:
21%
Kérdező ha te átlag vagy vékony testalkatú vagy ? A férfi meg ilyen aputest? Akkor inkább dobd ki és keress egy normálisat! Ne adj esélyt egy igénytelen pasinak.
2020. júl. 19. 14:51
 16/24 anonim ***** válasza:
15# Nem mindenki igénytelen, aki kövér és fordítva (én egyik se vagyok, de ezt azért adjuk meg)
2020. júl. 19. 14:58
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudtam így boldog lenni sosem. Megmondom miért:

a szerelem kell. Mert az hozza létre azt az erős kötődést, ami miatt kibírod a hülyeségeit is. És mert anélkül a szex se igazi, főleg nem egy nőnek.

És mert hiába vígasztalod majd magad azzal évekig, hogy delegalábbjóemberatársam, az a helyzet, hogy senki sem csak jó és csak rossz és akibe szerelmes lehettél volna, az is lehet legalább olyan jó ember, mint akibe nem vagy az és akibe nem vagy szerelmes, de olyan rendesnek tűnik, az is beverheti a képedet 2 év múlva.

Én már rájöttem, hogy önmagában a boldogság nem létezik. Szerelem és kötődés teszi elviselhetővé az életet a másik mellett és semmi más. Lehet, hogy mások szerint elszúrtad az életed, mert úgyis meg fog csalni, vagy mert inni fog vagy ez vagy az, de ha szerelmes vagy, akkor mindezt el tudod viselni és ez a boldogság. Szerelem nélkül a másik hibái hosszútávon, a mindennapok szintjén elviselhetetlenek és akkor még boldog se voltál egy percig se. Szélsőséges példákat írtam, de a szerelem nem arról szól, hogy megtalálod azt, aki mellett gondtalan lesz az életed, hanem nem fog olyan nehéznek tűnni, mert ott van kárpótlásként a szerelem, majd az általa létrehozott hosszabb távú kötődés.

Éltem mindkettő féle kapcsolatban.

Nem voltam soha igazán kelendő.

A lányomnak is azt mondanám, éljen inkább egyedül, ha megteheti, mint egy olyan jóember mellett, akibe sose volt szerelmes.

Nyilván vannak tényezők, amik miatt az ember nem maradhat egyedül (sok esetben anyagiak), de ha van választási lehetőség, akkor inkább egyedül, mint azzal, akit nem szeretsz.

Nekem lett volna most valaki, aki a csillagokat is lehozta volna, anyagi gondom nem lett volna többé az életben, csak épp nem szerettem. Mantráztam magamnak hónapokig, hogy ő az, megtaláltam, egész életemben őt kerestem, mert megfelelt azoknak az elképzeléseimnek, amiket fiatalként felállítottam. De kidobhatom a kukába ezeket az elképzeléseket, ha emellett nem szeretem őt. Napi szinten hívogatott, nyavalygott, ha egy nap nem jelentkeztem, a szex nem volt jó, volt sok jó is, de miután szakítottam, azt éreztem, hogy nagy kövek estek le a szívemről. Én hallgatok erre a belső hangra. Azt mondta, kezd belém szeretni és minden erőmmel igyekeztem én is ezt érezni és már majdnem el is hittem, hogy sikerülhet, amikor kezembe került Márai Az igazi c. könyve és volt benn egy leírás arról, hogy az igazi szerelem soha nem csupa netevetés és boldogság, hanem iszonyatos mélységek és szakadék és zuhanás és ott bőgtem a könyv fölött, mert kimondta azt, amit nem mertem magamnak se, hogy hiába a vidám programok és sorolhatnám, nem vagyok szerelmes. Aztán valami végképp rákényszerített arra, hogy képes legyek belátni, hogy az igazi szerelem az, ami elől hiába menekül az ember, nem tudja nem érezni és azért is teljesül be olyan ritkán, mert félelmetesebb tud lenni a halálnál is. De nélküle a párkapcsolat nem több egyfajta anyagi érdekeltségen alapuló barátság extrákkal kapcsolatnál.

Persze működhet ez is, addig a pontig, amíg a másik miatt nem kényszerülsz rá, hogy színjátékot adj elő neki minden nap. De ha ő többet érez és elkezd szemrehányóan viselkedni, amiért érzi rajtad, hogy te nem igényled azt a szimbiózist és elkezded eljátszani a szerelmest, hogy nyugalom legyen végre, abba nagyon hamar bele lehet fáradni. Színjáték nélkül végülis működhet, meg is lehet beszélni, hogy nincsen nagy szerelem, de van más...Viszont gyereket akkor is veszélyes lenne egy ilyen kapcsolatba vállalni, mert ha utána jön a szerelem, akkor választani kell és az lesz csak az igazán nagy boldogtalanság.

2020. júl. 19. 15:18
 18/24 anonim ***** válasza:
Meredek kérdés: lehet, hogy idővel változik jó irányba, de nem biztos.
2020. júl. 19. 15:21
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

17 ezt nagyon jól leírtad.

De milyen ritka eset már az, hogy mindkét fél szerelmes egymásba.

Azbesetek 95% csak az egyik fél szerelmes igazán...

2020. júl. 19. 17:44
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

19-es, ezen én is gondolkoztam.

Valamiért mégiscsak létezik ez az érzés. Van aki nem képes rá vagy nem is hiányzik neki.

Talán mégiscsak létezik az a viszonzott nagy szerelem, csak egy szobában elbújva nehéz ráakadni és talán annyira ritka, hogy 30-40 évet kéne várni rá. Akkor meg már késő, addigra családot alapítottunk valakivel, akivel megalkudtunk. És lehet, hogy ez az egész, csak egy öregedő nő álmodozása és valóban nem létezik a viszonzott szerelem.

Olvastam egy haldoklókról szóló könyvet. Mindegy, hány évesek voltak, mi volt a nemi irányultságuk és nő vagy férfi volt az illető, halálos betegen a legnagyobb fájdalma a legtöbbjüknek az volt, hogy nem találták meg a viszonzott szerelmet.:(

2020. júl. 19. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!