Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki azt mondja, neki nem kell pár az kitől kap szeretet?
Az ember pártjától kapott szeretet szerintem a leginkább "megérdemelt", azért megdolgozik az ember nap mint nap, így nem hasonlítható semmi máshoz.
Kitől várják ezek az emberek ezt az energiát? Ennyire nem számít nekik?
Szerintem nincs igazad. Legalábbis engem nem azért szerettem az exeim, mert kerestem őket, főztem rájuk, meghallgattam őket, jókat szexeltünk, megnevettettem őket.. Nem érdemeltem ki. Én sem szerettem ilyenért senkit, hiába tettek sokat értem, a szeretet nem ettől jön, hanem magától, belülről, a lényetek kapcsolódik, ezért szeretnek sokan olyanokat is, akik semmit sem tesznek értük, sőt bántják őket..
Engem a barátaim, gyerekem, de ami a legfontosabb, én szeretem magamat, így nem kell mások szeretetéből táplálkoznom.
Nem akar sérülni az illető, mert tudja mennyire nehéz belőle felállni.
A gyerekekből iszonyatos energiákat lehet kapni-de el is vesznek belőle.
Feltételekhez kötött, megfelelési kényszerrel járó szeretet(?) nem kell. Akkor inkább ne "kapjak" semmilyet.
Egyébként még él a családom, így tőlük. Ők tudnak úgy is szeretni, ahogy vagyok. Még rosszabb időszakokban sem ábrándulnak ki és hagynak faképnél. Persze ez kölcsönös. Ha már ők nem lesznek, az nehéz lesz, nagyon... De még mindig könnyebb, mint állandóan, minden nap minden percében odatenni és tartani magam, hogy kelljek, jó legyek stb. Nincs nekem ehhez elég energiám, sosem volt.
Akar kapcsolatot meg szeretetet, csak nem tőled.
A szeretetért pedig nem kell megdilgozni. Ez a legrosszabb, amit az ember a gyerekével elhitethet, hogy csak akkor szereti, ha jól viselkedik. Ebből lesznek a hozzád hasonlóan gondolkodó felnőttek.
Igen, van az a fajta személyiségtípus, akinek a tipikus mondása, hogy a szeretetet ki kell érdemelni, nem megdolgozni kell érte...
Na az ilyenek nem is kapnak semmit, de gyanítom, lövésünk sincs, mi az a szeretet.
Ők azok, akik egy ceruzát nem tennének odébb 5 centivel egy kapcsolatért, mert hát kik ők, hogy valakinek a csicskásai legyenek?
Értékes emberkék az ilyenek...
Ami engem illet én egy közel 6 éves kapcsolatból léptem ki. Nem arról van szó hogy nem tudok csapatban dolgozni vagy nehezemre esnének a kötöttségek. Akkor a korábbi kapcsolatom se tartott volna eddig.
Egyszerűen most nagyon jó egyedül. A szükséges interakciókat visszajelzéseket érintéseket megszerzem a családomtól barátaimtól a munkahelyemen a gyerekektől és a hozzám közel álló kollégáktól. Bőven ki vannak elégítve a szociális igényeim pár nélkül is.
A "kiérdemelt" szeretet pedig nem szeretet. Az az a helyzet mikor a másiknak érdeke maga mellett tartani mert "megdolgozok" a szeretetért.
Szerintem a szeretet a közös élményekből az egymásra figyelésből a kölcsönös tiszteletből fakad. Nem abból hogy ezt meg azt teljesítesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!