Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok magyar nő miért szidja a magyar férfiakat, és miért dicsőíti a külföldieket?
Magyarországon a magyarok tahók a külföldiekkel, az egyik legidegengyűlölőbb nép Európában, de komolyan (sok külföldit ismerek itthon, állandóan panaszkodnak). Itt állandóan azt lehet hallani, hogy a magyar egy magyarhoz tartozhat csak, teljes orbitális baromság. Nyugat-Európában tök normális és elfogadott, hogy valaki vegyes kapcsolatban van, csak itthon van ez a begyöpösödött, kommunista felfogás, hogy a külföldi az vmi veszélyes állatfaj. Bár hozzáteszem, hogy nem csoda, hogy ódzkodnak a külföldiektől, konkrétan kommunikálni nem tudnak a magyarok idegen nyelven normálisan, hogy lehetne úgy egy kapcsolatot felépíteni? Amit én tapasztaltam eddig az, hogy sok magyar nő van külföldivel viszonylag, de azok a nők, akik nyitottak a világra, magabiztosak, éltek/élnek külföldön, tájékozottak, jól beszélnek nyelveket stb.. Hidd el, hogy hiába jönnének össze egy világ életében itthon élő magyarral, aki soha életében nem tette ki a lábát innen, nem tapasztalta meg azokat az élethelyzeteket stb., illetve teljesen másképp látja a világot, mint az, akinek a saját lábán kellett megállni, önállóan, nemzetközi közegben mozgott világéletében. Egyszerűen nem passzol a látásmód.
Nekem voltak magyar és külföldi barátaim is, a magyarokkal nem működött egyszerűen, eltérő volt teljesen a világlátásunk a fentiekből kifolyólag.... Azt nem kellene állítani, hogy minden magyar nő külföldivel van, de igen sokan vannak külföldivel. Nekem a baráti társaságban is többen es jól működnek a párkapcsolatok. Magyarországon azért nem annyira jellemző mint tőlünk Nyugatra. Akikkel beszéltem és próbálkoztak magyar lányokkal néha, mondták, hogy nem mernek beszélni idegen nyelven, látszik, hogy nem mozognak nemzetközi közegben, így nem is lett belőle kapcsolat. Ez olyan mondom, ha nemzetközi közegben mozogsz teljesen mindennapivá válik, hogy nem magyarokkal vagy, így megtapasztalod a hozzáállásbeli különbséget, utána viszont nehezen találod a közös hangot egy magyar sráccal...
Nekem semmi bajom, ha bizonyos magyar nők jobban megértik magukat a külföldiekkel. Nyugodtan menjenek csak ki utánuk, nem izgat. Volt olyan randim, ahol a lány elkezdte sorolni, hány országban járt. Én viszont nem vagyok nagy utazós, nem különösebben érdekel, meg is mondtam neki, hogy tökjó, de nem tudok hozzászólni, mert nem éltem külföldön, nem is tervezem, bőven elég gyönyörű hely és látnivaló van hazánkban is.
Azt viszont utálom, mikor elkezdik összehasonlítgatni és lekicsinyleni a magyarokat. Pont az általad említett elemi különbségek miatt nincs értelme az összehasonlítgatásnak.
Mondjuk összejön egy német mérnökkel, aki mindigis 5-10-szeresét fogja kapni mondjuk egy magyar mérnök bérének, arról nem a magyar tehet. Tessék Viktor császárnál reklamálni.
De itt nem a fizetésről van szó, hanem mentalitásbeli különbségről, ezt te is belátod.
Épp írtad, hogy aki világjáró meg élt külföldön, hogy az tök jó de te ehhez nem tudsz hozzászólni mert nem tapasztaltad meg, te nem hagytad el az országot és Magyarország milyen jó stb. Teljesen más tapasztalatok, behatások értek téged mint őt, így nyilvánvaló, hogy mentalitásbeli különbségek lesznek és nem fogtok összepasszolni, hiába magyar a lány...
Itt nem a fizetésről van szó, arra nem gondoltál, hogy egy nő is kereshet jól és nincs rászorulva a férfi fizetésére? Nem állítom van egy olyan réteg bizonyára, de nem az az elsődleges szempont. Pl. akivel te randiztál nem azért választaná lehet a német mérnököt és nem téged mert te kevesebbet keresel, hanem egész egyszerűen nem egyezik a világnézetetek, totálisan nem.
Persze, megértem, ha neki valami miatt jobban tetszik, költözzön.
Bocs, nem fejtettem ki bővebben, azt hittem egyértelmű lesz.
Azért a keresetet írtam, mert manapság minden a pénzből indul ki. Egy jobban kereső ember jobb mentálhigiénés állapotba kerül, megváltozik az életszemlélete, nyitottabb, magabiztosabb, stb. lesz. Egyszóval: boldogabb, magasabb "boldogságindexszel" (már ha létezik ilyen :D), ez pedig kihat a mentalitásra. Innentől kezdve belátható, hogy miért a pénzt vettem alapul. Persze azt is elhiszem, hogy nem minden a pénz, és sokan óriás kereset nélkül is boldogok, vagy óriás kereset birtokában is tahók maradnak, de lássuk be, az emberek nagyobbik részére nem ez a jellemző. Legalábbis én a saját környezetemben így látom.
Egyébként jártam külföldön többször is, de engem mindig visszahúzott a szívem. Óriási honvágyam volt mindig. Nem tudnám elhagyni a hazámat.
"mert manapság minden a pénzből indul ki"
Ez egy beszűkült álláspont, ami a nélkülöző emberekre jellemző.
Megértem, ha te így érzed, de tényleg akik magyar nők külföldiekre vevők úgymond nem így gondolkodnak, mint te.
Például én éltem külföldön semmi honvágyam nem volt, tőlem a magyar mentalitás igen távol áll de ez tényleg személyfüggő. Akiket ismerek és külföldiekkel vannak nők, nem igazán kötődnek Magyarországhoz ők sem, külföldön is otthon érzik magukat, sőt talán jobban.
Egyébként akkor ők, vagy ti, nem is tartjátok magatokat magyarnak?
És ha igen, akkor hogy lehet, hogy nem kötődtök ide?
Ha nem, miért nem?
Előző voltam, javítás:
akik NEM rájuk adták a voksukat
(Bocsi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!