Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, ha rosszul esik, hogy a srác reggel lemondta a randinkat, hogy inkább tegyük át holnapra?
Az indoka az volt, hogy szeretne elmenni egy barátjához beszélgetni ma, mert most halt meg nemrég a papája.
Nyilván ez nem vicces dolog, és nyilván egy régebbi barátja lehet, hogy fontosabb neki, mint én, mert végül is még csak randizgatunk.
De egyrészt nem tegnap történt a haláleset, tehát nem váratlan hír, már tegnap este is tudta, nem értem, miért pont most reggel találta ki, hogy át akar menni.
Meg azért sem szeretem az ilyet, mert emiatt már így is máskorra beszéltem egy találkozómat, mert hogy ma este randim lesz. (Mondom, ha váratlan dolog jött volna közbe, az más lenne.) És kajával is készültem.
Nem reagáltam még neki semmit, mert rosszul esett kicsit.
Tudom, hogy eléggé felfújom, de ilyenkor mit kéne csinálnom? Elmondani nem fogom ezt neki.
"nem tiszteli a másik az időmet, és azt hiszi, hogy bármikor ugrok, amikor ő éppen ráér"
Szerintem itt baromira nincs szó ilyesmiről. Nem azért lett elhalasztva a randi mert ő inkább ma sörözni akar a haverokkal.
1. Nőjj fel. Nem csak egyedül Te vagy ezen a világon... nézzél már körbe szét.
2. Amikor találkoztok majd a sráccal, akkor szerintem rossz döntés volna csak úgy elhallgatni.
Sokszor beleestem abba a hibába, hogy nem szóltam a másiknak, hogy valami rosszul esik.
Szerintem mondd el neki, hogy szeretnél vele őszinte lenni, és ezért szólsz, hogy amúgy kicsit rosszul esett, hogy ilyen későn mondta le a randit.
ÉS nyilván tudod, hogy a gyászolórégibarát és a két hete ismert nő között mérlegelve az előbbit választja egy normális ember, de Te sem szeretnél őszintétlen lenni, és jelezni akarod, hogy amúgy kicsit rosszul esett.
Persze valszeg Te is így döntenél, és amúgy nem tudja megoldani a problémádat, csak tudjon róla, hogy van benned egy kis tüske. Nem kell kiengesztelnie, meg nem az ő hibája, de azért inkább elmondod mintsem, hogy úgy csinálj, mintha még örülnél is, hogy az utolsó pillanatban lemondta.
Na... lényeg, hogy jól kell kommunikálni ezt az egészet.
Szarul érzed magad, de ő neki mégis így kellett cselekednie, és ez így van jól. Viszont arról is érdemes tudnia, hogy szarul érzed magad, és nem szabad, hogy magára vegye, CSAK tudjon róla.
Értem, hogy miért érintett érzékenyen. A lényeg, hogyha egyébként nem csinálja azt rendszeresen, hogy az utolsó pillanatban mond le valamit, mikor már te rég készültél és elvett egy csomó időt, akkor megérthető.
Nekem volt olyan exem, akinél az elején volt pár ilyen jogos lemondás, hát megértettem persze, ami fontos az fontos. De aztán egyre pofátlanabb lett és rájöttem, hogy ő piti dolgokkal szemben is semmibe veszi az időmet és nem tisztel.
Sajnos emiatt én is nehezen viselem, amikor valaki húzza az időt, hogy szóljon és elcseszi az időmet a munkára, bármire.
Érthető most a jelenlegi helyzet nálad, szerintem itt nem arról van szó, hogy téged nem vesz semmibe. Ha többször fordul elő ilyen, akkor jogosan húzhatnád fel magad, de egy haláleset elég rendkívüli. Úgyhogy nyugodj meg kicsit, szerintem rendben lehet a srác. Csak most lett szüksége rá a barátjának, mert tényleg kiborult, vagy segít neki intézni is valamit stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!