Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ítélik el azokat, akik nem akarják megjavítani a kapcsolatukat, hanem újat keresnek?
Mostanában ez a szavajárása az embereknek, hogy divat lett a régit eldobni egy újért, és ezt negativumként állítják be.
Én azt mondom, hogy ebben semmi baj nincs. Nem tűröm el az aktuális párom hibáit, viszont nem is fogok azzal vesződni, hogy megváltoztassam, sem pedig azzal, hogy segítsek neki. Modern felfogású ember vagyok, és azt gondolom, hogy ha egy nő nem készült fel arra, miként kell viselkedni a pasijával, akkor nem fogok pszichológust játszani hanem kiadom az útját. Nagyon könnyen el tudom engedni a nőket, mert fel lehet szedni új csajokat - ez a filozófiám.
Ellenkező esetben én sem várom el, hogy olyan dolgokat elnézzen nekem a csaj, ami nem tetszik neki. Tiszteletben tartom, ha szakítani akar velem, és sok boldogságot kívánok neki az új fickóval.
Tehát, én abszolút szakítás párti vagyok. Nem értem, mi a baj ezzel.
Senki sem tökéletes.
Még te sem.
Gondold el hogy mi lenne ha a partnereid is minden apró hibád után új partnert keresnének...
Egy párkapcsolatnak vannak jó és rossz szakaszai, és mindkét félnek dolgozni kell rajra hogy jó legyen.
Minden nap!
Ha nem változik a gondolkozásod akkor 70 evesen is partnert fogsz keresni.
Nem mindegy hogy mi a probléma. Olyan kis semmisegeket mint hogy nem hajtja le maga után az ülőket meg lehet beszélni és ilyen kis hülyeségek miatt felrugni egy egyébként jó kapcsolatot röhejes.
Persze ha nagyobb a probléma mondjuk függőség vagy agresszió az már más. Mert az emberek alaptermészetét nem lehet megvaltoztatni.
Nem váltottak ki belőled ezek szerint komoly érzelmeket, de így meg nem értem,hogy minek egyáltalán kapcsolatba bonyolódni. Nyilván,ha már egy kapcsolat elején vannak durva dolgok ész veszekedések,azt nem érdemes megjavítani,de alapvetően egyik ember sem tökéletes,és lehet,hogy elhagyod Marit azért mert barna a haja,és neked a szőke tetszik,össze jössz a Szőke Irénnel,aki meg szeret hazudozni. Minden embernek vannak hibái, de egy ponton el kell fogadni ezt ahhoz,hogy a kapcsolat épülni tudjon.
Ilyen felfogással sosem lesz tartós kapcsolatod,és nekem pl baromira vörös zászló egy olyan férfi,akinek pl 25 éves koráig egy épkézláb kapcsolata nem volt.
21N
Én azért nem tartom ezt helyesnek, mert ha valakinek olyan hibái vannak amiket nem tudsz elfogadni akkor össze sem jössz vele. Most arról a két, három hónapról beszélek a kapcsolat elején amikor felfedezed ezeket a hibákat. Nem kötelező vele maradni. A nehéz döntés nem ekkor következik be. Mert szakítani ilyenkor nyilvánvalóan egyszerűbb és kézenfekvőbb. Akkor beszélek kapcsolat eldobásáról megjavítás helyett, amikor a párod néhány év után FELVESZ olyan ÚJ tulajdonságokat, szokásokat amik ütköznek a te értékrendszereddel. Mondjuk cigarettázni kezd, adót csal, vagy rájön, hogy ő mégsem szeretne gyereket, vagy pont, hogy szeretne. Ilyenkor kell kompromisszumokat kötni, a másik motivációit kideríteni, változni, simulni, engedni. És itt már minden attól függ mennyire erős az értékrended és mennyire gázol bele a másik, illetve mennyire vagytok képesek ezekből engedni a kapcsolat érdekében.
Vannak dolgok amik jók neked, de rosszak a kapcsolatnak, és vannak dolgok amik nem feltétlenül jók neked, de nagyon jók a kapcsolatnak. Ez egy olyan igazság számomra ami lehetővé teszi, hogy megtaláljam a hosszútávú boldogságot valaki oldalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!