Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az igaz, hogy a férfiaknak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az igaz, hogy a férfiaknak a butácskább lányok kellenek?

Figyelt kérdés

Nem rosszindulatból kérdezem!!!

Egyszerűen azt érzem, hogy megrémülnek a férfiak, ha egy nőnek könyv van a kezében például. Most itt nem az ilyen öreganyám stílusú csajokra gondolok. Érdekli több téma és intelligens. Emellett szexin öltözik, csinos és elfogadja másnak a véleményét is.

Nem okoskodik, szimplán meg van a magához való esze. Az már baj?

23l

2020. ápr. 1. 22:53
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
50%

"Alapkő a hűség és a szeretet, de igenis nekem pl. fontos, hogy hasonló legyen az érdeklődésünk."

Millió más dologban lehet hasonló az ízlésetek és az érdeklődési körötök, amik nem mellesleg a hétköznapi életben párkapcsolati szempontból ezeknél sokkal fontosabbak.

"Nekem kritérium. Mert fontos, hogy valakivel megosszam, hogy min jár az agyam."

Erre írtam, hogy az internet korában könnyen találhatsz hasonló érdeklődésű embereket.

Jó dolog ha közös a hobbi, de egy kapcsolatnak nem lehet feltétele. Rengeteg párt ismerek, akik odáig vannak egymásért, elismerik egymás hobbiját, de nem érdekli őket. Arra ott vannak a barátaik.

2020. ápr. 2. 12:41
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Egy csomó olyan szöveg van, hogy a férfiak félnek a túl okos, túl szép, túl ilyen, túl olyan nőktől. A valóság általában csak annyi, hogy az ilyen jellegű nők nem veszik észre, hogy miért nem kellenek a férfiaknak, ezért inkább valami pozitív tulajdonságuk miatt állítanak be másokat rossznak, minthogy beismerjék a saját hiányosságaikat.

Amit te leírtál magadról, az rengeteg pasinak instant bejön. Az más kérdés, hogy mondjuk nem a romantikus gagyi könyvektől leszel szimpatikus vagy nem a helyi menő csávónak fogsz bejönni, mert sokat olvasol.

2020. ápr. 2. 12:57
 23/29 anonim ***** válasza:
80%
Tisztázzuk: A valóban intelligens emberek nem okoskodnak, így kár összemosni a dolgokat. Erről apám mondása jut eszembe. Még egyetemista koromban,túl pár párkapcsolati kudarcon, amit a szellemi összhang hiánya okozott, éppen azon tanakodtam, hogy a jövőbeli boldogságom érdekében hülyének tettetem magam. Ő erre azt mondta, hogy egy normális férfi nemhogy elviseli, hogy a nő intelligens, hanem elvárja azt. Csak ilyennel érdemes kezdeni. Azt mondta, ha olyannal találkozom, aki kifejezetten elvárja az intelligenciát a nőtől, azzal van esélyem boldognak lenni. A kérdésre, hogy hol találok ilyet, azt válaszolta, hogy több ilyen férfi van, mint gondolnám. Teljes mértékben igaza volt. Többé nem tekintettem szégyellnivaló devianciának a képességeimet és a szorgalmamat. Igaz, nem rögtön, csak pár év múlva, de találkoztam a férjemmel, aki soha nem állt volna szóba velem vagy bárki mással, aki nem üti meg a szellemi szintet, akárhogy néz ki. 10 éve vagyunk boldogok egymással. Az ismerőseim között, akiket azóta az apámmal folytatott beszélgetés után szereztem, csupa tanult, intelligens férfi van, aki hozzá hasonló párt választott és szépen élnek együtt. A kérdésre válaszolva vannak olyan férfiak, akik igen, de azok annyit is érnek.
2020. ápr. 2. 17:56
 24/29 anonim ***** válasza:
61%
23-as vagyok és visszaolvasva a válaszokat annyit tennék még hozzá, hogy miután elhangzott ez a bizonyos beszélgetés és megtanultam helyén kezelni az értékeimet és tisztábban látni magammal kapcsolatban, pontosan a 6-os hozzászóló által vázolt módon szelektálódtak ki a környezetemből a nem megfelelö jelentkezők. De akkor már tudtam, hogy nemcsak arról van szó, hogy nekik nem felelek meg, hanem arról is, hogy ők nem felelnek meg nekem, mert nem lennénk együtt boldogok. Pontosan úgy tapasztaltam, ahogy leírta. Remélem ez segítség lehet a fiatal kérdezőnek.
2020. ápr. 2. 18:10
 25/29 anonim ***** válasza:
53%

Nem a butácskák kellenek. De őszintén szólva, ha valaki nagyon jól néz ki, akkor lehet butus is.

Ami borzalmas, mikor a butácska lány nagyon okosnak hiszi magát.

2020. ápr. 4. 10:20
 26/29 anonim ***** válasza:
53%

25: Ebben is van valami. Egyébként is ki a butácska és ki az intelligens? Ismerek egy nőt, 45 éves, özvegy. Egy sima gimis érettségije van, mellette pedig pár gyorstalpaló tanfolyam, épp ami az aktuális munkájához kellett. Ennyi idősen két állása van, így tudja támogatni a két épphogy csak felnőtt lányát is az elindulásban. Ő amolyan "a jég hátán is megél" típus. Nem büdös neki a munka, igényes magára és a környezetére és ha valami nem jön össze neki, akkor próbál mást.

Másik ismerős: 29 éves egyedülálló nő, diplomával, 2 nyelvvizsgával. Bár kényelmes állása van, de 210-230 között keres. Nem hajlandó váltani, mert egyrészt ez kényelmes, másrészt "nem azért tanultam éveket....".

Kettejük közül szerintetek ki a butácska és ki az intelligens?

2020. ápr. 4. 10:57
 27/29 anonim ***** válasza:
69%
Amiről a két hölgy példája szól, szerintem nem intelligencia, hanem talpraesettség függvénye. A kettőnek nem feltétlenül van köze egymáshoz. A közbeszédben gyakran összemosnak fogalmakat ezzel kapcsolatban. A munkám miatt elég sok átlag feletti intelligenciával rendelkező, kiemelkedő szellemi teljesítményt nyújtó embert ismerek (kutató vagyok, mérnöki területen), hogy közülük a közvélekedés szerint hányan "sikeresek" vagy "talpraesettek", az szerintem arányaiban nagyjából megfelelhet az átlagpopulációnak. Magyarul a kifejezetten "okos" emberek is sokfélék ezen tulajdonságukon felül. A két hölgy közül simán lehet intelligensebb a fiatalabb, sőt szerintem valószínűbb, hogy ő az. Amit a köznyelvben intelligenciának neveznek, gyakran teljesen más kompetenciákat jelent szerintem. Az átlag viszonylag kevés intelligens emberrel kerül kapcsolatba, az én környezetemben viszont erősen felülreprezentáltak. Ez kizárólag az intellektuális teljesítményre vonatkozik, aminek nem sok köze van az életben való boldoguláshoz, vagy ahogy nevezik, "beváláshoz", legalábbis az ezzel foglalkozók és szerintem legtöbbünk tapasztalatai szerint is.
2020. ápr. 4. 13:50
 28/29 anonim ***** válasza:
Én a butábbakat imádom, olyan szexi a butaság. De ízlések és pofonok. De a butább rápattan más f@rkakra is, az baj. De engem ez is beindít.
2020. ápr. 4. 22:21
 29/29 anonim ***** válasza:

Az intelligenciát általánosan a probléma megoldó képességgel és az adott helyzethez való alkalmazkodás képességével azonosítják. Persze létezik általános, szakmai, érzelmi intelligencia és nem törvényszerű, hogy aki az egyikben kiemelkedő, az a többiben is az lesz. Jók a példák amiket hoztál, biztos vagyok benne, hogy mindenki ismer olyan embereket, akik pl. a munkában kis túlzással zsenik, de a magánéletben sikertelenek.

Éppen ezért a párkeresés során az intelligens annyit jelent, hogy a hétköznapi életben mennyire "talpraesett" az illető, illetve a váratlan dolgokat mennyire jól tudja kezelni, megoldani. Mellette az érzelmi intelligencia is fontos, hogy értse mások érzelmeit és megfelelően tudjon rájuk reagálni. Tényleg tiszteletreméltó, ha valaki fejben old meg kétismeretlenes egyenleteket, feltalálja valamelyik betegség ellenszerét, esetleg bebizonyítja, hogy a Földön kívül is van élet. Ez elég nagy szakmai és talán anyagi elismerésekkel jár, emberileg óriási teljesítmény, de ettől nem lesz jobb társ(jelölt).

Jó társ akkor lesz, ha a hétköznapi problémákat tudja könnyedén és helyesen kezelni.

2020. ápr. 5. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!