Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire rossz tulajdonság a nőknél ha egy férfi konfliktus kerülő? Nagyon nagy hátrány ha egy férfi ilyen?
Szerintem abszolút előny, legalábbis én nem szeretem az ellenkezőjét, aki mindig mindenbe beleokoskodik és keresi a kötekedési lehetőségeket, ha nincs, akkor generál egyet.
Gyűlölöm.
És osztom az 5# véleményt, a konfliktuskerülés nem egyenlő a papucssággal.
A konfliktuskerülő férfi:
- Nagyon szimpatikus ember. Mindenki szereti.
- Nem nagyon lehet vele tányércsapkodósan veszekedni.
- Soha nem kell attól félned, hogy a konyhakés a lapockád közt landol, amiért rátapintottál egy mondatoddal a gyenge pontjára.
- Soha semmilyen helyzetben nem fog kiállni melletted.
- Anyóssal szemben se.
- Idegenekkel szemben se.
- Gerinctelen. Az embertelenségig gerinctelen.
- Gyáva.
- Sok arca van és olyan mint a kaméleon, idomul a környezetéhez.
- Biztos állása van és sokra viszi.
- Bárkit cserben hagy, csak ne kelljen konlfiktusba keverednie.
- Max. az erkélyről osztogat tanácsokat a részegen randalírozó szomszédoknak, amíg az anyja/felesége két méterre tőlük próbál rendet tenni és veszélyben van.
- Ha egy kutya élete múlna azon, hogy hajlandó-e melléd állni az anyjával szemben, akkor az anyját fogja választani.
Mi ez utóbbi miatt mentünk tönkre.
Nekem nem kell már egyik véglet sem. Volt olyan párom, aki állandóan harcban állt a világgal, ő biztos, hogy akárkitől megvédett volna és az is biztos, hogy kétszer majdnem megölt, mert eltaláltam a gyenge pontját. Az új párom végtelen nyugalmába szerettem bele. De arról nem volt szó, hogy hagy inkább nyomorultul elpusztulni egy kutyát, csak ne kelljen anyucival összeveszni.
A kettő közt nincs valaki átmenet? Itt lehet jelentkezni:)
Utolsónak abszolút igaza van. De a konfliktuskerülő ember az asszertív megoldásokat sem keresi, egyszerűen kivonul a frontvonalból. Ettől függetlenül elgondolkoztam azon amit írtál, mert az asszertivitással én is hadilábon állok, nem születtem ezzel a képességgel és nagyon nehéz megtanulnom. Ez szerintem azoknak jön zsigerből, akikben meg van az az ősbizalom az emberiség felé, hogy te is OK, én is OK.
De köszönöm, nagyon rég nem olvastam ilyen értelmes és hasznos hozzászólást. Nagyon elgondolkoztattál. (az előtted levő hozzászóló voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!