Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Van itt olyan, akinél elvárás,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan, akinél elvárás, hogy a párja diplomás legyen?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért?
2020. febr. 1. 14:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%

Én nem várom el, hogy diplomás legyen, úgy kifejezetten, de minthogy én magam diplomás vagyok, a teljes kapcsolati rendszerem úgy, ahogy van, diplomás, a munkahelyemre elvárás volt a diploma, így kb esélyem sincs nem diplomásokkal találkozni, ismerkedni. Akiket meg láttam, akiket "ismerek" diploma nélkül, hát, ők meg nagyon más világ, a papírtól teljesen függetlenül is bőven kiesnének az érdeklődési körömből.

Amúgy egyetértek az egyik válaszolóval, aki azt írja, hogy az egyetem egy szocializációs közeg. Teljesen másképp gondolkodik az, aki egyetemre járt, mint aki befejezett egy szakközépiskolát és ment is egyből dolgozni 19 évesen. Nem lesz rosszabb ember, sőt butább sem feltétlenül, de teljesen mások a preferenciák, a gondolkodásmód, másképp áll az élethez, minthogy teljesen más szeletét látja. És azért ez igenis számít és komoly különbségeket tud okozni a kapcsolatban. Még egyetemista koromban legalábbis jártam egy kőműves sráccal, a teljes társaságát ismertem, közösen jártunk bulizni meg minden, belőlük kiindulva nekem ez a tapasztalatom. Azóta meg nem találkoztam senki mással, aki erre rácáfolt volna.

2020. febr. 1. 15:57
 12/26 anonim ***** válasza:
84%

Nem elvárás, de számomra elég jó szűrő. És nem a pénz miatt. Számomra egy bölcsész sokkal inkább értelmiség, mint mondjuk egy mérnök. (ez persze általánosság, most a tanulmányokra gondolok, beállítódása mindenkinek egyedi.)

A lényeg, hogy hasonló beszédtémáink legyenek, el tudjunk menni együtt színházba, kiállításra stb. Nem mondom, hogy ez ne lehetne meg egy nem diplomással, mert tudok rá ellenpéldát, de az általános tapasztalat az, hogy kevés kőművest izgat a színház és az egzisztencializmus.

2020. febr. 1. 18:51
 13/26 anonim ***** válasza:
25%

A hölgy akivel járok, diplomás, nekem érettségim van.

Nem izgatja a dolog. Sőtt még ő mondja hogy kitörölheti a seggét vele, pedig azzal dolgozik és az az álma, csak a fizetések nem olyanok mint kéne. Szóval ne tessék itt rinyálni senkinek hogy minden diplomás nő, diplomás pasit akar.

2020. febr. 1. 20:18
 14/26 anonim ***** válasza:
94%

13. mond valamit.

Nekem diplomásként volt jó pár diplomás csajom, és a legtöbb alig keresett többet, mint egy "melós" csaj.

A műveltség pedig...na hagyjuk, az mióta diploma függő?

2020. febr. 1. 20:58
 15/26 anonim ***** válasza:
34%
Úgy bírom, hogy sokan a diplomához kötik az intelligenciát és a műveltséget. Semmi közük egymáshoz. Szerencsére ezzel sokan tisztában vannak. Aki meg ehhez köti, az meg le is járatta magát az értelmi hiányosságaival.
2020. febr. 1. 22:06
 16/26 anonim ***** válasza:
86%

Persze, de akkor az erettseginek sincs köze hozzá. Sőt, a 8 általánosnak sem.

Ugye a 8 altalanossal rendelkezok is ugyanolyanok mint egy Dr. Akárki.

A diploma ugye semmi, mert neked nincs, de mit szolnal, ha téged meg egy nyolc általánost vegzettel raknak egy szintre! Hiszen mi az a pár év a gimiból. Attól nem leszel tobb

.

2020. febr. 2. 00:53
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Ismerek 8 általánost végzett olyan embert, aki sokkal szélesebb látókörű, szimpatikusabb ember, mint némelyik diplomás.
2020. febr. 2. 08:23
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
17, oké, de azért ne mondjuk már, hogy ez általános..
2020. febr. 2. 08:35
 19/26 anonim ***** válasza:
50%
#16 Ez pontosan így van ahogy írtad. Az érettséginek sincs ehhez semmi köze. De ezt hiába írom olyanoknak, akik a diploma miatt úgy el vannak szállva maguktól, hogy hihetetlen. Érdekes, de gépészmérnök haverom szerint is csak annyit ér a diploma, hogy több lehetőséget ad.
2020. febr. 2. 10:30
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Márpedig minden amit megtanulsz, hozzá ad a műveltségedhez és szélesíti a látókörödet. A butaságodból ered, hogy ezt képtelen vagy belátni. Lehet, hogy szerinted nyüzsögnek a 8 általánost végzett tájékozott és intelligens emberek, de ezt azért tapasztalod így, mert a te szintedhez képest van így. Hidd el nekem, hogy nagyobb az esélye művelt embert találni a bölcsészkaron mint a gyártósoron. Sok-sok év tapasztalata mondatja ezt velem. Ha te azért lenézel valakit, mert olyat keres, aki hozzá illik, hozzá hasonló, akkor te egy buta ember vagy, már ne is haragudj. És ezzel egyáltalán nem azt mondtam, hogy nem létezik intelligens, művelt szakmunkás vagy érettségizett irodista.
2020. febr. 2. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!