Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azt mondogatták nekem egész életemben, hogy "változzak meg" és akkor majd lesz csajom. Sosem elég?
Amikor lett csajom, akkor is azzal jöttek, hogy változzak meg. Mert bár lehet, hogy csajom lesz, de boldog sosem leszek. Amikor jó kapcsolatom lett és boldog voltam, akkor is azzal jöttek hogy változzak meg, gyúrjam ki magam meg ilyesmik.
Mondjuk az konstans megmaradt, hogy engem "lásson pszichologus"
Pszichologushoz jártam több mint egy évig. Akkor jött az hogy pszichiáter lásson.
Egy honapig a pszichiátrián feküdtem. Kedves közönségem ugyanugy folytatja mind a mai napig, hogy lásson engem pszichologus, pszichiáter, szerintem már maguk sem tudják mit akarnak, csak ártani nekem.
Már 30 éves vagyok, magasan képzett vagyok, rendes munkám és karrierem van. Voltam egyáltalán nem elhanyagolható számú nővel, volt több tartós kapcsolatom is.
Amikre állítólag alkalmatlan vagyok-voltam-leszek.
Az tény, hogy az életem 60%-a ráment arra, hogy érvényesüljek a nőknél. Ha csak annyit fordítottam volna a dologra, mint a normális emberek, akik a kinézetük miatt kellenek a nőknek, akkor még mindig szűz lennék.
És mivel ugy gondolom az életem felét már leéltem, így nem hinném, hogy belefér hogy "megváltozzak", mivel ez kb egy 10 éves folyamat, ami mellé nem fér be más.
De mégis mi a gondod a pszichiáter szerint? És szerinted? Mert erre nem tértél ki.
Úgy élsz, mintha az életed egyedüli célja a párkapcsolat lenne.
Élj úgy, ahogy neked jó, megváltozni úgy sem tud senki külső kívánságra, csak ha önmaga belülről megért rá és akarja is.
Nézd: soha senkinek nem leszel jó. Vagyis egyszer de. De: Mindig lesz valaki, akinek nem tetszel, nem tetszik a személyiséged, a viselkedésed vagy a ruhád.
Önmagadnak kell lenni, az a legnagyobb szűrő mind a párkapcsolat, mind pedig a baráti kapcsolatok terén. Aki melletted/veled marad aznnak tényleg te kellesz, elfogad...stb.
És igen, van olyan, hogy valaki alkalmatlan a párkapcsolatra.
Én most nem értem, hogy mi a problémád. Sikeres lettél, tetszel a nőknek. Jó kapcsolataid is voltak. Elérted, amit akartál. Min akarsz még változtatni?
Aki meg szövegel, hogy változtass, az tipikusan olyan, akinek nem lehet megfelelni. Ne törődj az ilyen irigy, lehúzó emberekkel. Legyél büszke arra, amit elértél.
Mármint hova kéne változni?
Az ember folyamatosan változik. Ez természetes. Lehet irányítani, de abban több a görcsösség, és a kudarc is.
Sokkal hasznosabb ha megismered és elfogadod magadat. Azaz ha ismerkedésről van szó, akkor abszolút elérhető az, hogy úgy legyél szimpatikus másoknak, hogy közben teljes mértékben önmagadat adod. Tanulható. Pl „Első benyomás” könyv erről szól. Nyilván itt mindezt a címben lévő szituációhoz igazítva. De a könyv felvetései az élet és társalgás minden helyzetében aktuálisak lehetnek. Testbeszéd legfőképp. Ez az a dolog, amit ha kontrollálsz, akkor a saját hozzáállásodat is meg tudod változtatni. Önmagadévá tudsz tenni olyan dolgokat, amik eddig nem voltak a tiéd.
Persze... a rokonoknak ez sosem fog megfelelni. Nekik semmi sem jó. Ezt 30 éves fejjel már rég be kellett volna látnod!
Ha hazudsz magadról, akkor csak olyan partnert tudsz találni, aki egy hazugságba szeret bele. És amint meglátja, hogy ki vagy, akkor csalódik. Illetve ő maga sem olyan lesz, aki hozzádillő, mert rossz helyen kerested...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!