Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha sokat panaszkodik egy férfi az tényleg sokat ront a férfiasságán?
Sziasztok,
nagy gondom, hogy gyerekkorom óta rengeteget panaszkodom, és nyavalygósabb is vagyok közel 30 éves férfi létemre. Legkisebb fájdalomtól akár a nő előtt is összeszisszenek, és sokszor panaszkodom, hogy milyen rossz nekem, kb. napi szinten 24 órából 4-5 órát átlagban.
Érettebb nők véleményére lennék kíváncsi, hogy mások által mondott jó kinézet mellé ez a panaszkodás férfi létemre tényleg jelentős hátrány lehet a nők szemében?
Köszönöm előre is a normális válaszokat!
30/F
Az, hogy ha valami fáj és felszisszensz, az egy dolog. De a folyamatos panaszkodás nem egy szerethető tulajdonság. Van olyan, amikor az embernek rossz napja van, kiadja magából a baját, de azért a 4-5 óra nyavalygás semmiképpen sem egy vonzó tulajdonság. A férfiassághoz nincs köze, inkább szerethetetlenné tesz. Én egy nap összesen nem beszélek 4-5 órát (nő létemre), ha magamból indulok ki, akkor gyakorlatilag bármikor, amikor megszólalsz, csak panaszkodsz, ezen mégis, mi lehetne vonzó? Így hogy ismerjen meg valaki, hogy fedezze fel benned a jó tulajdonságaidat, amiket meg tudna szeretni? És amúgy a panaszkodás mellett teszel valamit azért, hogy jobb legyen, vagy csak nyávogsz egész nap? Mert amúgy az sem mindegy, ha valakit kedvelek és szimpatikusnak látom, de csak azt látom, hogy ül a langyos kakiban, ócsárolja a bűzt maga körül, de fel nem állna, hogy arrébb menjen a szárazra, azt az embert nem tudom tisztelni, szeretni, együtt élni meg pláne nem tudnék vele.
Szóval igen, ez egy hatalmas hátrány. Nemtől függetlenül, megjegyzem, senki sem szívesen tölt időt olyannal, akinek másról se szól az élete, csak a nyavalygásról.
Nem mondtam semmi bántót, de érzékenyek egyesek.
Szerinted, ki viselne el egy állandóan panaszkodó nagy gyereket? Csak a drága anyuka.
Részvétem. Az én anyukám se él már.
Igen teszek is a panaszkodás mellett, de úgy néz ki nem eleget teszek.
Köszönöm még egyszer a válaszokat!
Megkérdezhetem, hogy mi a célod a napi 4-5 óra panaszkodással?
Mit remélsz tőle?
#15 A panaszkodás ellentéte nem a hazugság.
Érettebb nők véleményét kérdezted: engem taszít. Én sem panaszkodom soha, pedig lenne mire. Hanem teszem szépen a dolgomat és megpróbálom széppé varázsolni az életet a gyerekem számára. Senki nem kíváncsi a panaszaimra ahogyan én sem vagyok kíváncsi máséra. Egy kapcsolatban az természetes, hogy megbeszéljük, mi a gond és közösen megoldást keresünk, de a panaszkodás nem természetes és pláne nem férfias.
#17: A hangzatos szavak szerint nem ugyanaz, a gyakorlatban meg de. Elég arra gondolni, hogy egy egyszerű, hogy vagy vagy milyen napod volt kérdésre mit válaszolhat az ember. Ha őszinte, akkor közölheti, hogy szörnyű napja volt ezért meg azért. Hozzátehet valami jót is, de ettől függetlenül panaszkodónak fogják tartani. Vaaagy eltitkolhatja, hogy rossz napja volt és hazudhatja, hogy minden szép és jó.
Ilyen az, amikor a hangzatos szavak nem működnek a valóságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!