Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az oka, hogy az elmult pár evben (azelott is volt, de nem enynire) szinte az osszes valamire valo no, olyan 10 per 8 allandoan utazgatni akar kulfoldre, es olyan ferfit akar csak aki szinten ezt akarja?
Nekem meg pont a párom ilyen.És rájöttem eléggé zavar a dolog. De azért,mert ő így nem takarít meg semmit,folyton elveri. Amit megtakarít az elutazza. Ezzel nem lenne gond,ha nem az lenne a cél,hogy 2-4 év és házasság,gyerek,lakás. Rájöttem,hogy tisztán netto 120-ból él ,ha levonunk minden költséget(albi,rezsi,telefon,net,bérlet,diák hitel). 120 és még ugye simán elkölt kajára ebből 50 körül,valamint gyakran jár moziba,vsárolgat kínából. Kb marad 40 amit félre lehetne tenni,de azt ugye azonnal elutazza. Számomra döbbenetes főleg egy férfitól ez a pénzügyi analfabétaság.
Sőt ő még az aki megveszi a legfrissebb iphont 300 ért...és képes azt hinni ezzel jól jár,mert az előzőt eladja 150-ért. Azt hiszi akkor ő nyert a dolgon :D mondom drágám az neked -150 ..
Én azt mondom évi 1 út belefér pl nyáron. De ott sem a luxus út ..
én nem vagyok arra,hogy 50-100ért utazgassak és konzerven éljek ,olcsó szállásokon.
Ha már utaznék akkor kényelmesen,ne kellejn a pénzt nézni.
Az ne nagyon utazzon akinek nincs jelentős megtakarítása,jó fizuja. Szerintem!
"Es nem milliomosok, persze a párjuk mernok, orvos, gazdaságis szakember majd mindnek."
Azért egy orvos fizetését ne vegyük már egy kalap alá egy mérnökkel vagy gazdaságissal, hacsak nem valami 50es főorvos professzorról van szó... A mérnök szakos ismerőseim már 20-21 éves, pucér seggű egyetemistaként is olyan pénzeket kerestek gyakornoki munkákból, aminek hülyék lennének legalább egy részét nem szórakozásra költeni. Egy orvos 24-25 éves koráig (vagy ameddig le nem diplomázik) egy fillért nem kap (max diákmunkából), aztán a rezidensi fizetésből sem fogja világ körüli útra küldeni a nőjét.
Amúgy tényleg fillérekből lehet utazni. Nyilván ehhez az is kell, hogy ne zavarja az embert, ha szétüli a seggét egy vonaton vagy több napos buszúton és hogy ne idegesítsék a hülyék, akik eközben a nyakába lihegnek. A másik dolog pedig az, hogy a látszat instán és a valóság nem feltétlenül fedi egymást. Jó beállítással, megfelelő filterekkel, a kép készítése előtt gondosan arrébb rugdosott alumíniumdobozokkal és sörösüvegekkel Albániában egy szabadstrandon is lehet úgy pucsítani a tengerparton, mintha a Karib-szigeteken lenne az ember. Mondom mindezt úgy, hogy amúgy én sem szeretek és nem is szoktam utazgatni, de az ismerőseim így csinálják.
Másrészt a legtöbb huszonéves egyetemista (szóval nem dolgozó) ismerősömnek a szülei fizetik az utazásait. Sok ismerősöm pl karácsonyra vagy más ünnepekre szokott a szülőktől pár napos utazást kapni ajándékba (persze a párjával együtt). Nem vagyok irigy, ha megengedhetik maguknak, akkor miért ne, de azért csalóka a dolog, mert instán csak azt látod, hogy a tengerparton mosolyognak, közben nekik egy fillérjük sincs benne.
Nekem meg pont a párom ilyen.És rájöttem eléggé zavar a dolog. De azért,mert ő így nem takarít meg semmit,folyton elveri. Amit megtakarít az elutazza.
Egyszer jártam egy egyetemi tanárnővel, az egyetem biztosított neki szolgálati lakást, ami kb 50 ezer volt neki cakk-pakk. Tehát féláron. 32 éves volt. Soha nem vett semmit, okos volt és nem keresett rosszul-nettó 250, de gyűjtötte a pénzt, hogy jún-júl-augusztust végig kint töltse a testvérénél Kanadában. Ami felemésztett neki mindig 750-800 ezer ft-ot. Nekem ez nem tetszett, mert annyira igénytelen lett, annyira spórolt erre, hogy már fürdeni is csak 3 naponta akart. Ami még pasinál is rossz, nőnél meg szörnyű.
Azért egy orvos fizetését ne vegyük már egy kalap alá egy mérnökkel vagy gazdaságissal, hacsak nem valami 50es főorvos professzorról van szó.
Egy 40-es orvos saját prakszissal (minden 2. nak van ismerősi körben), havonta 2-3 milliót hoz tisztán, néha többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!