Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nem tudom elnézni a tehetetlen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom elnézni a tehetetlenségét. Hogy segítsek rajta?

Figyelt kérdés

Az egyik barátnőmről van szó, aki nem veszi észre magát. Alapvetően egy kedves, jó arc lány, de nagyon nincs tisztában magával...

Mióta összejöttem a párommal, aki szintén a kis baráti körünk tagja lett azóta, folyamatosan engem nyüstöl, hogy szerezzek neki pasit. De egyszerűen képtelen vagyok erre úgy, hogy pontosan látom, mik a kiábrándítók benne egy pasi számára.

Próbálkozott Tinderrel, össze is akadt olyan pasikkal, akikre azt mondtam, hogy teljesen oké, kicsit hihetetlen is volt, hogy a srác többször elhívta randira meg kedves volt vele, kereste, állítólag jókat beszélgettek, de nem tetszett neki... És olyan emberek sem tetszenek neki, akiket azért nála jobb kalibernek tartok, de neki ez kevés.

Az egyik probléma vele, hogy erősen túlsúlyos (175/90), a másik, hogy valami lehetetlenül igénytelen, mióta rá van kattanva a környezettudatosságra. Legutóbb kitalálta, hogy 2 hetente mos hajat, mert a haja úgyis tisztítja magát (csak azt elfelejti, hogy nem illatosítja magát), ezt ráadásul büszkén is meséli. Az, hogy nem sminkel, az oké, de nem csinál semmit a bőrével, ami valószínűleg a rossz kajától pattanásos. Mellette persze lemaradt drága karunk egyetlen kolijának orto, fiús szokásainál, a csapatpólókat húzza magára és menőnek érzi, meg a gimis vacak nadrágjaiban flangál, ami a legnagyobb jóindulattal is annyira trampli hatást kelt a gimis diáklány és a kolis FIÚ stílusa között megrekedve, hogy nem tudok vele mit csinálni.

Szeretnék segíteni neki, de nem akarom megbántani és ezeket nem merem a szemébe mondani. 4 évvel vagyok idősebb nála, azt hiszem, én már megtaláltam a saját stílusom, kikupálódtam, rendesen edzek és tudom, mennyit érek a másik nem szemében... érzem rajta, hogy gyerekes és nem találja a stílusát, ami talán nem is lenne hátrány, de sajnos olyan magas lóról beszél, amiről még egy top csajnak is túlzás lenne...

Próbáltam elvinni új ruhákat venni, de a régieket akarja újrahasznosítani, amíg le nem rohad róla. Próbáltam elhívni edzeni többféle edzésre a konditól a futáson át, az úszásig meg valami csoportos táncos óráig, de mindenre volt kifogása. Felajánlottam, hogy írok neki étrendet, de arra is jött valamivel, hogy neki kell a szénhidrát. Egyszer szépen kicsinosítottam a szemöldökét, körülötte legyantáztam, amit nagyon kedvelt, kérte is, hogy szedjem ki újra, de utána hagyta visszanőni és ugyanolyan lett, mint volt. Mindig azzal jön, hogy nincs ideje, mert minden idióta kolis eseményen meg körben részt vesz, mert "hadd éljen", aztán csodálkozik, mikor nem elég, hogy semmit nem csinál egyetem mellett, még csúszik is... Én ezt megértem, de akkor miért engem csesztet, hogy szerezzek neki pasit, lehetőleg olyan kalibert, mint az enyém, az a minimum. De könyörgöm, a párom egy sportos, igényes, felnőtt pasi, aki nem adná ennyire le, minden rosszindulat nélkül...

Nem tudom, hogy mit csináljak.

2019. nov. 30. 00:19
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Mondd meg neki, hogy még ha kimondottan jó használtautó nepper is vagy, még a te képességeid is meghaladja egy olyan vevő felhajtása, aki 10 millát ad egy szétrohadt, épphogy guruló, szakadt ladáért.

1 nem dolgod neked hapsit keresni neki.

2 ha nincs ideje, akkor kapcsolatra sincs ideje.

3 kapja össze magát, ha akar valamit, mert ez nuku.

2019. nov. 30. 01:11
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem legyél vele őszinte ezt mind mond el neki hogy me szálljon mégfeljebb! Barátok vagytok és ha elég intelligens akkor elfogja fogadni amit mondasz neki talán el is gondolkodik rajta! Esetleg ha mégsem így történne akkor idővel majd megbékél.

Mindenkepp legyél vele őszinte ez minden baratság alapja!

2019. nov. 30. 01:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Arany középút lenne jó szerintem, ami a legnehezebb. Fokozatosan lenne érdemes rászoktatni arra, hogy ne mástól várja életének, problémáinak megoldását. Érdemes lenne felnőnie, egyéni, saját stílust kialakítania. Lehet nem tudja mit akar igazán, lehet nem is annyira kitartó, nem tudom.

Nehéz lehet úgy beszélni vele, hogy elmondod: számíthat rád, de bizonyos problémákat neki kell megoldani, úgymint a párkeresés-találás, egyéni stílus kialakítása.

2019. nov. 30. 06:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a barátnődnek tartod őt, akkor őszintén elmondod neki azokat a dolgokat, amiket itt leírtál. Ha valóban segíteni akarsz neki. Magától sajnos nem fogja kitalálni.
2019. nov. 30. 07:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is legyél őszinte, magad miatt is, és akkor nem idegeskedsz ilyen apróságon. Nem kell ettől még bunkónak lenni, pl. szó szerint azt mondani amit itt írtál.

Mondhatod hogy "nem vagyok kerítő, találj magadnak pasit ha annyira kell. Amúgy is, mindig azt mondod nincs időd, akkor kapcsolatra hogy lenne?". Átlehet akkor beszélni ezt a témát is.

Ha azzal nyaggat hogy az ő elvárt szintjét senki nem éri el, akkor kicsit helyre lehet tenni, mondván hogy nagyon gyerekes és hogy nézzen tükörbe, ő sem tökéletes. Az hogy valakinek van "minimum" elvárása, az ő dolga, maximum örökre egyedül lesz. De ezzel neked dolgod nincs, majd ő idővel a visszajelzések alapján talán rájön, hogy elég téves úton jár.

Jó hogy segíteni akarsz, de ő nem akarja és nem is akar változni, szóval el kell engedni a témát. Te annyit tudsz tenni, hogy a felesleges sivalkodását jól reagálod le, azaz mikor másokat szapul vagy magáról áradozik, akkor őszintén megjegyzed amit gondolsz és nem mosolyogva bólogatsz rá (pl. ha a hajáról zeng ódákat, akkor szóvá tenni a szagát). Persze ha nem tetszik neki, akkor idővel eltávolodtok, de a bólogatás és vigyorgás nem barátság és nem őszinte kapcsolat.

2019. nov. 30. 08:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is az őszinteséget javaslom. Mondd meg neki, hogy ha szeretne párt, akkor tennie kell érte. A környezettudatossággal nincs baj, de az nem azt jelenti, hogy soha nem vesz új ruhát. Vegyen használtan, Hádákban is lehet találni igényes cuccokat. És nem kell minden évben lecserélni, de akkor oda kell figyelni rá. A helyes étkezés pedig alap a környezettudatosságnál. Menj el vele eleinte piacra zöldséget, húst venni, tanuljon meg főzni, ilyesmi.

Hajmosásal kapcsolatban pedig vegyen olyan sampont, ami bio, azt nyugodtan használhatja gyakrabban. Ma már mindenre van környezettudatos opció, ez szerintem inkább csak kifogás az igénytelenségére...

Ha ezekre nem hajlandó, akkor meg kell mondani neki, hogy amíg ezek nem férnek bele az idejébe, addig egy kapcsolat sem. Határozza meg magának a fontossági sorrendet, és tegyen érte. Ebben tudsz segíteni, meg támogatni, de helyette nem tudsz se lefogyni, se igényesebb lenni.

2019. nov. 30. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!