Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek nehezebben lesz normális párkapcsolata annak, aki olyan családból származik, ahol a szülők kapcsolata is rossz volt?
Én viszont ezzel nem értek egyet.
Sokszor pont ellenkezőleg.
Nem pont ide tartozik, de mikor valakinek gyermeke lesz és ő maga nem kapott meg semmit a szüleitől ő annál többet próbál meg a sajátjának.,
Ez két irányba sülhet el. A szülői minták örökítésekor kétféle mechanizmus jellemző: az azonosulás akár tudat alatt és az ellenazonosulás. Azonosuláskor az ember követi a mintázatot, ellenazonosuláskor pedig dacol vele.
Én a szüleim esetében inkább ellenazonosultam: anyám tipikusan az a nő volt, aki fejet hajtott apámnak és kiszolgálta. Én ösztönösen undorodom azoktól az emberektőp, főleg párkeresés során, akik le akarnak dominálni és rendszerint meg is szoktam mutatni egy ilyen helyzetben, hogy hol a helyük. A tesóm esetében fordítva sült ez el, a férje egy agresszív fąszfej disznó...
Volt egy csaj ismerősöm évekkel ezelőtt. Családi élete nulla, anyja nevelte egyedül, az apját nem ismerte, rokonokkal nem tartották a kapcsolatot, csak egy nagybátyja volt meg annak a lánya. A csaj mindenben magára volt hagyva, mivel nagyszülei se voltak, csak az anyja meg annak társa. Igazából az anyját sose szerette, mert úgy viselkedett a lánnyal.
A lány orvosnak tanult külföldön, orvos lett belőle, egyetem mellett dolgozott, eltartotta magát és egészséges kapcsolatban él. Azóta már családos nő, tehát szerintem pont hogy a rossz sorsú gyerekek lesznek a legjobb férjek és feleségek, mert előttük a példa hogy a szülők miben hibáztak.
Hááát nem tudom.
Édesanyámat a mamám egyedül nevelte,anya soha sem találkozott az apjával,mert még csecsemőként elhagyta őket. Az látszik most,hogy mindig küzd azért,hogy egybe maradjon a családunk,hogy egy tökéletes,idilli kép legyen rólunk mások szemében.
Egy fiú ismerősömet szintén egyedül nevelte anyuja. Ő nem tudott róla levállni,mert anya pici fia lett és pozitív férfi példát sem látott,csak annyit,hogy a nő otthon egyedül viszi a háztartást,kiszolgálja az otthoniakat és ő ezt várja el egy nőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!