Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőként fele-fele arányban rendelkezni klasszikus értelemben véve nőies és férfias tulajdonságokkal hátrány úgy általánosságban, vagy előny?
Szerintem előny.
Egy túlnyomórészt maszkulin nőben nincs meg a kecsesség és a női lágyság, szépség, egy túlzottan feminin nő pedig a mai világban nem életképes, erősen kiszolgáltatott.
Bár attól is függ, mit nevezünk feminin vagy maszkulin jellemvonásnak. Én például a talpraesettséget és az igényességet is semlegesnek tekintem, másoktól gyakran hallottam sajnos előbbit férfiasnak, utóbbit nőiesnek....
Milyen tulajdonságokra gondolsz?
Milyen arányban? Ráadásul ez igen szubjektív, mint mindig az onjellemzes.
Túl kevés az infó. De általánosságban annál sikeresebb egy nő, minél nőiesebb. Vannak olyan tulajdonságok, amiket inkább férfiasnak vagy inkább nőiesnek mondanak, de ez nem jelenti azt, hogy a másik nem ezekkel ne rendelkezne. Szerintem az arányok a fontosak. Ne úgy képzeld el, hogy minden tulajdonság alatt van egy kapcsoló, amit csak fel vagy le lehet kapcsolni, inkább úgy, hogy van egy skála, ahol az erősségét állítani tudod, mondjuk 1-10 ig. A különbség annyi a két nem között, hogy az egyiknél az egyik tulajdonságok megléte mérvadóbb, a másiknál pedig a másik.
Mondok egy példát: adott egy nő, aki mind külsőre, mind belsőre inkább feminin (a mozgása, gesztusai, stílusa alapján), de a foglalkozása kamionsofőr. Ő sikeres lesz, sőt sok férfi külön értékelni fogja, hogy egy nem igazán nőies szakmában is megállja a helyét. Most képzelj el egy részben maszkulin tulajdonságokkal rendelkező nőt (kevésbé nőies külső, kissé férfias mozgás és stílus), aki szintén kamionsofőr. Ő már messze nem lesz annyira népszerű és minél erősebbek a férfias (és ezzel együtt gyengébbek a nőies) tulajdonságai, annál kevésbé lesz érdekes a férfiak számára. És nem kimondottan a foglalkozása miatt, hanem a sok egyéb tulajdonságát együtt nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!