Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg ekkora probléma, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ekkora probléma, hogy férfiként nem tudok főzni? Családban sosem főztünk, gyerekkoromtól nem ettem főtt ételt, és valahogy sosem hiányzott.

Figyelt kérdés

Egyszerűen így alakult, Anyum egyedül nevelt, mióta az eszemet tudom hideg kaját ettünk - kenyér, vaj, sajt, szalámi, zöldség, gyümölcs (úgy minden félét, márkát vegyesen).

Kezdettől bejött ez a szendvicses dolog (mivel óvodában nem ettem meg a "moslékot"), suliban meg már egyértelmű volt, aztán itthon is egyszerűbb volt 5-10 perc alatt mindent kivenni a hűtőből... aztán 3 perc alatt elmosni a 2 tányért meg a kést... (Olyan jól esik megspórolni az időt, fáradtságot, könnyű vásárolni, nincs ételszag, egyszerű mosogatni.)

Kicsit meglepődve tapasztalom, hogy ismerkedésnél ez sok szempontból hátrány - egyrészt mert nem én főzök, és nem tudok segíteni (villanyrezsón meg tudom pirítani a kenyeret, és itt ki is merült minden, van gáztűzhelyünk, de sosem használtam), másrészt amikor vacsorára hívnának kicsit kínos, hogy én azt a zsírban tocsogó izét nem eszem meg (amin megsértődnek, mert biztos jól főznek, csak nálam ez nem egy személyes dolog).

Illetve van még az étterem, amikor barátnővel megyek, és választani kell valamit, én általában palacsintát eszem (amitől valamiért kínosan érzi magát, a pincér meg furán néz, pedig rajta van az étlapon.)

Pizzát szoktam/szoktunk még rendelni, mert az gyakorlatilag olyan mint a meleg szendvics.

29/F

2019. nov. 22. 16:06
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Jobb szeretem, ha valamit meg lehet rágni (akkor nem olyan a hangulata mint a szocothonba a pépes kajának), szóval vagy fagyi, vagy berakom a joghurtot egy kicsit a mélyhűtőbe.
2019. nov. 22. 20:19
 22/26 anonim ***** válasza:
Egy rántott húst hogy tud tocsogni a zsírtól?
2019. nov. 22. 20:20
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
Amiatt nő nem fog férfit elutasítani, mert nem tud főzni, a legtöbb ugyanis nem tud, még akkor is ha a vacsoracsatában mást látsz. Viszont arra illik igent monda i nekünk, hogy kiskukta leszel és segítesz nekik. Az nem nehéz dolog és jó pont a szemükben
2019. nov. 22. 20:59
 24/26 anonim ***** válasza:
48%
Én megértelek. Nekem sincs igényem a főtt ételekre, szinte mindig nyers zöldségeken és füstölt húson és sajton éltem, anyum nem főzött minden nap, pláne olyankor nem, mikpr apum nem volt otthon. Viszont mióta együttélek a párommal, muszáj neki főznöm és nem fogom a maradékot kidobálni, így eszek én is meleg ételt. 30 kg-ot híztam azóta, pedig nem eszek sokat. Minden ételt kb hányingerrel eszek meg, de a hányingernél erősebb a spúrságom.
2019. nov. 22. 23:02
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen,nagy probléma.
2019. nov. 23. 07:47
 26/26 anonim ***** válasza:

Őszintén, nekem pl jó pont, hogy ha egy férfi tud főzni, sokkal kényelmesebb tud lenni, ha néha ő is csinál vacsit/ebédet.

- Egyrészt a munkahelyen -mindkettőnknek- a legtöbb helyen a kaja drága és/vagy xar... Pedig nem egyről beszélek, 5-8 közül tudok én pl válogatni, mert jó a lokáció.

Meg hamar megunom még így is.

- A másik, hogy nem csak zsírban tocsogó kaját lehet csinálni. Pl mi a párommal 90%-ban kvázi reform, egészséges kajákat főzünk, ezért is rendszeresítettük a főzést. ;)

(Tehát SEMMI finomított dolog, csak teljes kiőrlésű,és egészséges változat mindenből.)

- Ezt is kényelmesen oldjuk meg: a legtöbb kaja előkészülete kb 30, max 40 percet vesz igénybe, nem csinálunk bonyolultabb kajákat a hétköznapokon.

De legalább tudjuk mit eszünk, jót eszünk, és költségbarátibb is sokkal, mintha ugyanezt megvennénk.. Nem egyszer futottunk bele rossz kajába, túlfőtt, ízetlen, olajban tocsogó dolgokba.. A szendvics meg elég egysíkú, igényünk van a változatos étrendre egyszerűen.

----

Válaszolva a fő kérdésre:

Ha tényleg minden másban nem lenne gond, akkor ez az egy tényező, hogy a pasi nem tud főzni, és nem is eszik főtt kaját, nyilván nem lenne -számomra- kizáró tényező. Tehát el tudnám fogadni.

Példa:

Ha csupán erről az egy tényezőről van szó.

De ha nem csak ennyit takar a sztori, hanem emellé jön az is, hogy nem csak a főzésből nem tud/akar rést venni, hanem semmi másban sem: tehát nem mosogat, nem csinál semmit csak a seggét mereszti otthon és várja, hogy én kiszolgáljam, sőt, esetleg még utána is én pakolgatok el, mert pl trehány, az már nagyon is kizáró ok, nem eszek pótanyu...

Szóval van különbség és szint itt is. Önmagában ez az 1 tényező nem zavarna, ha viszont kiderülne az utóbbi is szépen sorban, akkor nem erőltetném a dolgokat tovább.

2019. nov. 23. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!